Minestrone er en fyldig grøntsagssuppe fra Italien, og her er mit bud på sådan en suppe. Minestronen indeholder bla. gulerødder, hvidløg og bladselleri.
Minestrone kommer fra det italienske køkken, og der er som sådan ikke en fast opskrift på den dejlige grøntsagssuppe.
Faktisk laves den i et utal af udgaver, og det afhænger typisk af hvad man lige har i køleskabet eller ved hånden.
Suppen er mættende og nærende, og denne opskrift rækker til fire personer.
Ingredienser til minestrone suppe
150 gram bacon i tern
1 løg
4 fed hvidløg
3 stængler bladselleri
3 gulerødder
1 bagekartoffel
1 lille squash
8 deciliter grøntsagsbouillon
1 dåse hakkede tomater
1 teskefuld tørret oregano
1 spiseskefuld friske timianblade
1 dåse limabømmer (butter beans)
Salt
Friskkværnet peber
1 bundt persille
Fremgangsmåde
- Kom lidt olie i en gryde og steg baconternene næsten sprøde. Hak løg og hvidløg fint og tilsæt dem. Lad det svitse et par minutter uden at tage for meget farve.
- Bladselleri og gulerødder skæres ud i mindre stykker, og kommes ved. Bagekartoflen skrælles, snittes i små tern og kommes i sammen med squash, der halveres og skæres i skiver. Svits det igennem et par minutter.
- Tilsæt hønsebouillon, hakkede tomater, oregano og timian, og lad nu suppen koge cirka 45 minutter ved svag varme og under låg.
- Hæld væsken fra bønnerne og kom dem i gryden, og nu skal minestronen koges i yderligere 15 minutter.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og vend grofthakket persille i den færdige minestrone lige inder servering.
Med eller uden pasta
Ofte er der bønner og pasta i en minestrone, men denne version er faktisk uden pasta, for jeg synes suppen er rigelig fyldig i forvejen.
Til gengæld indeholder den de lækre limabønner (butter beans), som kan købes på dåse i de fleste danske supermarkeder.
Minestrone serveres sammen med nybagt ciabattabrød.
Måske er du også interesseret i disse opskrifter på //gulerodssuppe// eller den dejlige //pasta suppe//. Se i øvrigt også hvordan du det laver den rigtige //pasta bolognese//.
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.