Her får du min bedste opskrift på en cremet græskarsuppe. Suppe med græskar er både nem og hurtig at lave, og opskriften er med billeder.
Cremet græskarsuppe er en lækker efterårsret med de gode, danske græskar, som der blandt andet bliver produceret tonsvis af på Samsø, men også andre steder i landet.
Græskarsuppen er nem at lave, og den er fremragende som forret, men er bestemt også en god hovedret.
Du skal i øvrigt ikke skrælle græskarret, fordi skrællen er med til at give græskarsuppen den flotte farve.
Er der mørke pletter eller andet snavs på græskarret, skæres disse blot fra. Husk at skylle græskarret!
Opskriften på suppe med græskar er beregnet til fire personer.
Opskrift på græskarsuppe
Ingredienser
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 lille hokkaido græskar
- 1 bagekartoffel
- 1 liter hønsefond evt. 1 liter vand og to bouillonterninger
- Lidt chili tørret
- 1 deciliter piskefløde
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 1 æble
- 50 gram græskarkerner
- 1 bundt purløg
Sådan gør du
- Løg og hvidløg pilles og snittes fint, hvorefter de svitses ved middel varme i lidt olivenolie. De skal ikke tage farve.
- Flæk græskarret på midten, og del den derefter endnu en gang. Skrab kerner og den bløde midte ud, og skær derefter græskarret i mindre tern.
- Bagekartoflen skrælles og skæres derefter også i mindre tern.
- Kom græskar og kartoffeltern i gryden, og lad det svitse et par minutter.
- Tilsæt så hønsefond og lidt tørret chili - du kan jo selv styre hvor stærk du ønsker suppen. Kom også lidt salt og peber i, og lad nu græskarsuppen koge i 20 minutter under låg.
- I mellemtiden gør du din topping til græskarsuppen klar. Æblet snittes i små tern, græskarnerne ristes let på en pande, og purløg hakkes fint.
- Når græskarstykker og kartoffel er kogt møre efter 20 minutter, skal du blende suppen. Du kan bare gøre det med en stavblender i gryden. men sørg for at den er blendet fint.
- Kom fløden ved, varm op og smag suppen til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Tips
Anret din græskarsuppe i små skåle eller dybe tallerkner, og pynt med æbletern, ristede græskarkerner og purløg.
Suppen kan med fordel nydes sammen med et stykke hjemmebagt ciabattabrød.
Se også mine suppeopskrifter på:
Helle
Er virkelig begejstret for den her suppe!
Har før smagt hokkaido-suppe uden den store succes. Syntes det var kedeligt og manglede smag.
Men havde lyst til at prøve at lave det selv og jeg faldt over din opskrift.
Udover at være uhyrlig nem at lave, er den virkelig også velsmagende og lækker! Jeg toppede den op med let-syrligt æble i små tern, ristede græskarkerner og lidt sprødt bacon. Det var virkelig et hit!
Eneste bemærkning:
1 dl fond/bouillon er lige i underkanten - jeg tror jeg brugte 6-7 dl. Jeg synes den linie i opskriften er lidt misvisende - havde heldigvis lavet godt med bouillon, så jeg løbende kunne hælde lidt mere i.
Jeg nøjedes med at grov-blende suppen inden jeg puttede fløde i.
Nom nom - den skal snart laves igen!
Madensverden.dk
Hej Helle
Og mange tak for de rosende ord. Og du har da helt ret med hensyn til mængden af fond. Fejlen er min, da der skulle stå 1 LITER - og ikke deciliter 🙁
En tanketorsk.
Det har jeg nu rettet, og mange tak fordi du lige fandt den.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
H.
Dette er en fantastisk suppe! Jeg lavede den sidste år, og skal til at lave den igen i år. Tusind tak for delingen af opskriften, den er en af mine yndlings.
Søren
Kan det passe at skrællen også spises?
Anneli Erichsen
Kan man putte paprika i ,i stedet for chili?