• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Græskarsuppe - Nem opskrift på cremet suppe med græskar

Græskarsuppe - Nem opskrift på cremet suppe med græskar

billede med græskarsuppe i tallerken
4.6 fra 61 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
146
SHARES
FacebookMessenger146PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. oktober 2024 - Udgivet: 24. september 2023

Her får du min bedste opskrift på en cremet græskarsuppe. Suppe med græskar er både nem og hurtig at lave, og opskriften er med billeder.

Cremet græskarsuppe er en lækker efterårsret med de gode, danske græskar, som der blandt andet bliver produceret tonsvis af på Samsø, men også andre steder i landet.

Græskarsuppen er nem at lave, og den er fremragende som forret, men er bestemt også en god hovedret.

Du skal i øvrigt ikke skrælle græskarret, fordi skrællen er med til at give græskarsuppen den flotte farve.

Er der mørke pletter eller andet snavs på græskarret, skæres disse blot fra. Husk at skylle græskarret!

Opskriften på suppe med græskar er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hokkaidosuppe
  • Mexicansk suppe med græskar
  • Artiskoksuppe

Opskrift på klassisk græskarsuppe

billede med græskarsuppe i tallerken
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Græskarsuppe - Nem opskrift på cremet suppe med græskar

4.55 fra 61 stemmer
Her får du min bedste opskrift på en cremet græskarsuppe. Suppe med græskar er både nem og hurtig at lave, og opskriften er med billeder.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 401
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille hokkaido græskar
  • 1 bagekartoffel
  • 1 l hønsefond - evt. 1 liter vand og to bouillonterninger
  • Lidt chili - tørret
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
Topping
  • 1 æble
  • 50 g græskarkerner
  • 1 bundt purløg

Fremgangsmåde
 

  1. Løg og hvidløg pilles og snittes fint, hvorefter de svitses ved middel varme i lidt olivenolie. De skal ikke tage farve.
    billede med sauterede løg og hvidløg til græskarsuppe
  2. Flæk græskarret på midten, og del den derefter endnu en gang. Skrab kerner og den bløde midte ud, og skær derefter græskarret i mindre tern.
    billede med hokkaido græskar til græskarsuppe
  3. Bagekartoflen skrælles og skæres derefter også i mindre tern.
  4. Kom græskar og kartoffeltern i gryden, og lad det svitse et par minutter.
  5. Tilsæt så hønsefond og lidt tørret chili - du kan jo selv styre hvor stærk du ønsker suppen. Kom også lidt salt og peber i, og lad nu græskarsuppen koge i 20 minutter under låg.
    billede med kogning af græskarsuppe
  6. I mellemtiden gør du din topping til græskarsuppen klar. Æblet snittes i små tern, græskarnerne ristes let på en pande, og purløg hakkes fint.
    billede med ristede græskarkerner
  7. Når græskarstykker og kartoffel er kogt møre efter 20 minutter, skal du blende suppen. Du kan bare gøre det med en stavblender i gryden. men sørg for at den er blendet fint.
    billede med stavblender i græskarsuppe
  8. Kom fløden ved, varm op og smag suppen til med salt og friskkværnet peber.
    billede med færdigkogt græskarsuppe

Næringsindhold

Kalorier: 401kcalKulhydrater: 58gProtein: 13gFedt: 16gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.01gKolesterol: 28mgNatrium: 1554mgKalium: 1957mgKostfibre: 10gSukker: 16gVitamin A: 5100IUVitamin C: 68mgCalcium: 159mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Anret din græskarsuppe i små skåle eller dybe tallerkner, og pynt med æbletern, ristede græskarkerner og purløg.

Suppen kan med fordel nydes sammen med et stykke hjemmebagt ciabattabrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Chris1130

    december 09, 2024 at 9:03 pm

    Fantastisk god opskrift, Holger. Jeg tænkte på, om man - udover en bagekartoffel - også kunne bruge en eller to (afhængig af størrelse) gulerødder, som jo også har den samme, flotte farve som græskaren?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 11, 2024 at 1:41 pm

      Hejsa
      Det kan du godt, men kartoflen indeholder stivelse, der jævner suppen lidt 🙂
      BH Holger

      Svar
  2. Amanda Vaupell Christensen

    november 21, 2023 at 8:36 am

    Mega lækkert, det tog lidt tid at lave den god da jeg ikke laver suppe normalt. Men lækker vil dog sige der mangler lidt mere hvidløg, og puttede forårsløg i det smagte lækkert da det blendes.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 21, 2023 at 9:46 am

      Hej Amanda
      Tak for feedback - det er jeg glad for at høre.
      Og god ide med mere hvidløg og forårsløg.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anneli Erichsen

    januar 19, 2023 at 7:07 pm

    Kan man putte paprika i ,i stedet for chili?

    Svar
  4. Søren

    september 25, 2022 at 1:32 pm

    Kan det passe at skrællen også spises?

    Svar
  5. H.

    oktober 12, 2020 at 2:09 pm

    Dette er en fantastisk suppe! Jeg lavede den sidste år, og skal til at lave den igen i år. Tusind tak for delingen af opskriften, den er en af mine yndlings.

    Svar
  6. Helle

    oktober 08, 2017 at 8:18 pm

    Er virkelig begejstret for den her suppe!

    Har før smagt hokkaido-suppe uden den store succes. Syntes det var kedeligt og manglede smag.
    Men havde lyst til at prøve at lave det selv og jeg faldt over din opskrift.

    Udover at være uhyrlig nem at lave, er den virkelig også velsmagende og lækker! Jeg toppede den op med let-syrligt æble i små tern, ristede græskarkerner og lidt sprødt bacon. Det var virkelig et hit!

    Eneste bemærkning:
    1 dl fond/bouillon er lige i underkanten - jeg tror jeg brugte 6-7 dl. Jeg synes den linie i opskriften er lidt misvisende - havde heldigvis lavet godt med bouillon, så jeg løbende kunne hælde lidt mere i.

    Jeg nøjedes med at grov-blende suppen inden jeg puttede fløde i.

    Nom nom - den skal snart laves igen!

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 08, 2017 at 8:38 pm

      Hej Helle
      Og mange tak for de rosende ord. Og du har da helt ret med hensyn til mængden af fond. Fejlen er min, da der skulle stå 1 LITER - og ikke deciliter 🙁
      En tanketorsk.
      Det har jeg nu rettet, og mange tak fordi du lige fandt den.
      De bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required