Du skal prøve denne lækre persillerodssuppe, der smager himmelsk godt. En cremet suppe med persillerødder til enten forret eller hovedret.
Persillerodssuppe er en meget nem suppe med masser af persillerødder, og du kan lave suppen på i alt en halv times tid.
Persillerødder er ret milde i smagen, og derfor skal der heller ikke tilsættes for mange andre smagsgivere i suppen.
Her skal smagen af persillerod have lov til at træde frem, og derfor kommer jeg eksempelvis heller ikke hvidløg i den.
Her er opskriften som jeg synes en cremet persillerodssuppe skal være, men ønsker du den mere tynd i konsistensen, kan du blot tilsætte lidt mere vand.
Opskriften er beregnet til fire persone. Der er rigeligt til en forret, og anvendes suppen som hovedret, serveres den med nybagt brød til.
Opskrift på persillerodssuppe
Ingredienser
- 1 stort løg - finthakket
- olivenolie
- 500 gram persillerod - skrællet og skåret i mindre tern
- 200 gram kartofler - skrællet og skåret i mindre tern
- 1 liter vand
- 2 bouillonterninger - klar bouillon
- 1 deciliter fløde
- 1 citron - lidt af saften
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Løgene sauteres af i en sjat olivenolie ved middel varme, da løgene ikke må tage farve. Rør i løgene undervejs.
- Tilsæt så persillerod og kartofler i tern, og vend det rundt. Lad det sautere et minuts tid mere.
- Hæld vand ved sammen med to terninger klar bouillon. Du kan også komme lidt frisk timian i, hvis du synes det. Brug gerne en klar bouillon, da ikke stjæler smagen fra persillerødderne i din persillerodssuppe.
- Lad nu suppen koge ved lavere varme i ca. 20 minutter, så rodfrugterne er kogt helt møre.
- Find en stavblender frem, og blend persillerodssuppen direkte i gryden.
- Tilsæt lidt fløde og smag suppen til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Tips
Den færdige persillerodssuppe serveres straks.
Jeg plejer at pynte suppen med lidt bredbladet persille på midten, og finthakket purløg rundt om. Som du kan se på billedet længere oppe.
Serveres med et stykke hjemmebagt brød til.
Se også disse lækre suppeopskrifter:

Comments
No Comments