Dette er en opskrift på nem dej til langtidshævet brød, og her får du virkelig et godt stykke brød på den nemme måde. Uden æltning.
Denne opskrift på med en virkelig nem dej skal du virkelig prøve.
Brødene er store, flotte og luftige, og så er de altså utrolig nemme at bage.
På intet tidspunkt skal dejen æltes, og under den lange hævetid passer dejen jo sig selv.
Opskriften giver to gode brød.
Opskrift på dej til langtidshævet brød
Nem dej til langtidshævet brød (uden æltning)
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Sådan gør du
- Lunkent vand hældes i en skål, hvorefter den lille klump gær tilsættes sammen med sukker.
- Rør det straks ud med en grydeske, så sukkeret er helt opløst.
- Derefter tilsættes salt og mel på samme tid.
- Rør nu dejen sammen i 30 sekunder, og nu skal den blot hæve.
- Læg et stykke husholdningsfilm over skålen med din dej, så den bevarer fugten under hævetiden.
- Lad dejen hæve syv timer på køkkenbordet, men den kan også sagtens klare ti timer. Det kommer sig ikke så nøje.
- Drys lidt mel ud på bordet, og vælt dejen ud. Den er rimelig tynd, og det er også meningen.
- Med en paletkniv eller lignende vipper du nu de fire sider ind over midten på dejen, så den samles. Del i to lige store stykker.
- Læg hvert stykke dej på en bageplade med bagepapir, og brødene skal ikke efterhæves yderligere. Eller æltes.
- Bag brødene i en forvarmet ovn ved 250 grader varmluft, hvor de først får 10 minutter. Derefter skruer du ned på 225 grader, og giver dem yderligere 10 minutter. Den samlede bagetid er altså cirka 20 minutter.
Tips
Disse brød bagt af nem dej skal have en god og mørk skorpe, der giver masser af smag til brødet.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle på en rist i mindst 30 minutter, inden du begynder at skære i dem.
Har du rester tilbage, kan de dagen efter skæres i skiver og bruges til denne opskrift på bruschetta.
Se også disse brødopskrifter:
Hej Mariane
Tusind tak for tilbagemeldingen - jeg er også selv særdeles glad for dette brød 🙂
Det er virkelig nemt og godt.
Alt det bedste
Holger
Hej Holger
Det er simpelthen en genial opskrift. Vi elsker disse brød!
Mvh
Mariane
Hej. Jeg har bagt brødene i dag. Men mine færdige brød, blev desværre ikke så høje som dine. Heller ikke så gyldne; men de smager godt😃👌
Hvad kan årsagen være til det?
Hej Sidsel
Ja, de er meget gode at fryse ned. Dyp dem under den kolde hane inden du smider de frosne brød i ovnen igen - så er de stadig sprøde efter genopvarming.
De bedste hilsner
Holger
Er brødene frysevenlige?
Hej Zahia
Det kan du sagtens - men så skal du nok tilsætte en smule mere vand 🙂
Bedste hilsner
Holger
Hej. Kan man bruge lidt fulkornsmel i den dej ?
Hej Nicolai
Det har jeg ikke prøvet - men det burde du sagtens kunne gøre 🙂
De bedste hilsner
Holger
Hej,
Kan dejen bages i en brødform eller skal den på bageplade som opskriften angiver?
- Nicolaj
Hej Anna
Yes - blot 5 gram 🙂
De bedste hilsner - rigtig god jul
Holger
Hej,
Er det godt nok kun 5 Gram gær det skal i brødet?
På forhånd tak
Hej Alaf
Den skal bare hæve på køkkenbordet, og jeg har lige præciseret det i opskriften 🙂
Tak for det.
De bedste hilsner
Holger
Skal den hæve på køl eller på køk bordet?
Hej Paw
Absolut - især Manitoba hvedemelet er fremragende til dette brød 🙂
De bedste hilsner
Holger
Hej Holger,
kan Tipo 00 eller Manitoba mel bruges i stedet for alm. hvedemel da de jo begge har gode evner udi sprød overflade?
Mvh. Paw