Opskrift på hjemmebagte rundstykker og horn. Her får du nemme og meget lækre morgenbrød helt friskbagte - og de er super gode!
Opskriften giver 16 hjemmebagte rundstykker og horn.
Ingredienser til hjemmebagte rundstykker
2 deciliter lunkent vand
40 gram gær
1 æg
2 teskefulde sukker
1 teskefuld salt
400 gram hvedemel (cirka)
100 gram blødt smør
1 æg til pensling
Blå birkes
Sesamfrø
Fremgangsmåde
- Kom lunkent vand i skålen til din røremaskine, og smuldr gæren i. Rør gæren ud i vandet.
- Rør derefter æg og sukker ud i vandet, inden du gradvist tilsætter hvedemelet sammen med salt. Du skal bruge cirka 400 gram mel, men gå forsigtigt frem, og tilsæt om nødvendigt en smule mel mere eller mindre.
- Ælt sideløbende det bløde smør i, og til sidst æltes dejen igennem ved lav hastighed i 10 minutter.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to lige store halvdele.
- Del den ene halvdel i otte stykker, som trilles til rundstykker. Sæt dem på en bageplade med bagepapir - husk de hæver en del.
- Den anden halvdel af dejen rulles ud i et rektangel på cirka 15 gange 40 centimeter, og skæres i otte trekanter. Rul dem sammen fra den brede ende, og buk dem til horn.
- Læg dem på en anden bageplade med bagepapir.
- Læg viskestykker over begge plader, og lad dem hæve i 40 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg. Rundstykker drysses med blå birkes - mens de lækre horn drysses med sesam.
- Sprøjt lidt vand ind i bunden af ovnen eller se her hvordan du laver damp i ovnen.
- Bag de hjemmebagte rundstykker og horn i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 13-15 minutter.
Tag morgenbrødene ud, og lad dem køle af i to minutter inden udskæring.
Det er virkelig gode rundstykker og horn.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Hjemmebagte rundstykker