Her får du min opskrift på spanske rundstykker, der opnår den eftertragtede og krakelerede skorpe, der samtidig bevarer sprødheden.
Sådan bager du spanske rundstykker med en sprød og krakeleret skorpe, der kan bages i dampovn eller en traditionel ovn.
Rundstykkerne kan dyppes i sesam, men jeg foretrækker dem uden. Husk at bruge en hvedemel med et proteinindhold på mindst 12%.
Du får 6 stk. ud af denne opskrift, der er nem at gange op til flere. Du kan også fryse rundstykkerne ned, og derefter blot lune dem i en ovn eller airfryer.
Opskrift på spanske rundstykker
Spanske rundstykker
Ingredienser
- 175 gram vand - lunkent
- 25 gram gær
- 285 gram hvedemel - mindst 12% protein
- 6 gram bageenzymer - kan udelades
- 6 gram salt
Sådan gør du
- Start med at røre gær ud i lunkent vand i skålen til din røremaskine.
- Tilsæt så hvedemel sammen med bageezymer (kan udelades) og salt. Kør dejen med dejkrog i ca. 8 minutter ved middel hastighed.
- Tag dejen ud på køkkenbordet og virk den op. Du kan se her hvordan man nemt virker en dej op. Du skal ikke bruge mere hvedemel, da dejen er nem at arbejde med. Læg et viskestykke over dejen og lad den hvile i 20 minutter på bordet.
- Del dejen i 6 lige store stykker, der hver vejer ca. 80 gram. Vej gerne dejen af, men du skal ikke ælte den igen.
- Trilles til boller, der sættes på hulplade eller bageplade med bagepapir.
- Hæves ved damp i ovnen ved 35 grader. Har du ikke en dampovn, kan du her se hvordan du laver damp i en almindelig ovn. Hæver i ca. 30 minutter.
- Bag derefter de spanske rundstykker med medium damp ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Rundstykkerne skal være godt bagt af. Luk damp ud af ovnen de sidste 5 minutter af bagetiden, så de bliver helt sprøde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De nybagte spanske rundstykker køles af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.
Nu kan du så nyde lyden af rundstykker der krakelerer, så de nærmest taler til dig.
Michael
Hej Holger,
Virkelig lækre rundstykker.
Ville man kunne lave dem koldhævet ved blot at nedjustere mængden af gær? Og til hvor meget?
Anette Hjortshøj
Jeg bruger flittigt Madensverden.dk og syntes det er en af de bedste mad “sider”
Holger Rørby Madsen
Hej Anette
Mange tak - det er jeg meget glad for at høre 🙂
Alt det bedste til dig
Holger
Per Tjørnlund
God morgen Holger
Spanske rundstykker: Hvordan opnår man damp ved 35 grader, når man ikke har en dampovn? Har du et alternativt trick?
Tak for alle de gode opskrifter i øvrigt, som altid er meget velsmagende.
Mvh Per Tjørnlund
Holger Rørby Madsen
Hej Per
Tak for det - og det kan du gøre på denne måde: https://madensverden.dk/saadan-laver-du-damp-i-ovn-naar-du-bager-broed/
Og det glæder mkig at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Per Tjørnlund
Tak for svaret, men nu gik mit spørgsmål på, hvordan man opnår damp under hæveprocessen ved kun 35 grader.
Med venlig hilsen
Per Tjørnlund
Holger Rørby Madsen
Hej igen Per
Aaah, undskyld, den fangede jeg ikke 🙂
Sæt brødet ind i en kold ovn, tænd lyset og stil et lille fad med kogende vand i bunden. Det fungerer fint.
Alt det bedste
Holger