• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød

Holger Rørby Madsen
Nemme og lækre brusebadsboller, der bages i ovnen mens du tager et bad. Dejen til brusebadsbollerne laves på 10 minutter lige inden, så det er altså en nem opskrift at gå til. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Brød og boller

Oversigt over indhold

  1. Opskrift på nemme brusebadsboller. Du laver dejen på 10 min., hvorefter bollerne bages mens du tager et brusebad. Det er hurtige morgenbrød.
  2. Opskrift på brusebadsboller
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Noter
4.72 fra 49 stemmer
Gå til opskrift

Opskrift på nemme brusebadsboller. Du laver dejen på 10 min., hvorefter bollerne bages mens du tager et brusebad. Det er hurtige morgenbrød.

Brusebadsboller er efterhånden blevet en klassisk opskrift på morgenbrød, og selvom det er en hurtig opskrift, så får du altså boller med en rigtig god krumme, skorpe og smag.

Som navnet jo antyder en hel del, så er bollerne beregnet til at blive bagt mens du tager dit morgenbad.

Tidsmæssigt er opskriften delt i to, nemlig ti minutter til at få lavet dejen, og derefter 20 minutter i ovnen.

Og i den tid kan du nå at tage et bad og blive klar på badeværelset. Det er ret smart.

Vær dog lige opmærksom på, at bagetiden selvfølgelig afhænger af hvor hurtigt din ovn varmer op. Jeg har prøvet ovne hvor det tog lige under 20 minutter, men også ovne, hvor der skulle 25 minutter til.

Så hold øje med dem omkring de 20 minutter (efter at du er kommet ud af badet), og tag dem ud når de har fået lidt farve.

Opskriften giver 12 brusebadsboller.

Opskrift på brusebadsboller

4.7 fra 49 stemmer
RetBrød
KøkkenDansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Mængde: 12
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 deciliter vand - lunkent
  • 50 gram gær
  • 1 teskefuld sukker
  • 400 gram hvedemel
  • 100 gram havregryn
  • 1 teskefuld salt
  • 50 gram smør - meget blødt, ikke smeltet
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Find røremaskinen frem, det er det nemmeste, men dejen kan selvfølgelig også æltes i hånden. Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med lidt sukker, og til denne opskrift anvendes dejkrogen.
  • Vej hvedemel af sammen med havregryn og salt, og ælt det ind i dejen.
    billede med hvedemel og havregryn
  • Kom det bløde smør ved, og ælt nu dejen igennem i 5-7 minutter ved middel hastighed.
    dej til brusebadsboller
  • Tag dejen op og del den i 12 lige store stykker.
  • Form til boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
    billede med brusebadsboller på bageplade
  • Pensl dine brusebadsboller med lidt vand eller mælk.
    billede med pensling af boller
  • Stil pladen med bollerne ind i en kold ovn, skru op på 200 grader varmluft, og lad nu bollerne bage i cirka 20 minutter. Afhængig af hvor hurtigt din ovn varmer, så måske skal de have nogle minutter mere. Brusebadsboller er færdige når de er gyldne.

Næringsindhold

Næringsindhold
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Noter

Tag de færdigbagte brusebadsboller ud af ovnen og så er de klar til morgenbordet.

Nemmere bliver det ikke at have nybagt morgenbrød på bordet.

Flere lækre bolleopskrifter:

Boller - bedste opskrift på den hjemmebagte bolle

Fødselsdagsboller

Morgenmadsboller med nem dej, der hæver natten ove

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 2.5K
  • 632
  • 70
  • 29
  • 27
  • 63
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mie Graversen

    august 08, 2023 at 7:23 am

    mine boller blev desværre ikke så lækre som dine. de delte sig nærmest i 2 under bagning og blev tørre ovenpå men rå indeni. hvad har jeg gjort galt?

    Svar
  2. Birte

    juli 14, 2023 at 5:58 am

    Hej Holger
    Tak for fine brugbare opskrifter.
    Kunne i evt. komme med bageopskrifter, hvor der anvendes tørgær?

    Svar
  3. Mai

    april 15, 2023 at 7:44 am

    Hvor meget tænker du bollerne skal have i en airfryer?

    Svar
  4. Annie Puggaard Thomsen

    november 07, 2022 at 7:22 pm

    Hej Holger
    Har bagt disse boller rigtigt ofte, de smager fantastisk. Naboen er også lykkelig, hver gang jeg bager dem. Ind imellem bager jeg dem også med kerner og sigtemel. De bliver stadig luftige og lækre. Også dagen efter.

    Svar
  5. Jytte Skov

    oktober 19, 2022 at 9:24 pm

    Jeg er meget skeptisk over at bollerne ikke skal hæve inden bagningen. Jeg tænker på, at jegengang havde en kollega der aldrig lod hendes gærdej hæve.
    En dag havde hun franskbrød med, flere af os fik ondt i maven efter at have "nydt" brødet. Det lyder ellers som en dejlig hurtig opskrift.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 20, 2022 at 6:00 am

      Hej Jytte
      Du kan sagtens spise disse boller uden hævning - det får du ikke ondt i maven af 🙂
      Jeg ved ikke hvad din kollega har gjort, men det lyder som et andet problem.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Regina

    juli 29, 2022 at 11:27 am

    Jeg blev jo lidt nysgerrig på sådan en opskrift, men jeg synes altså jeg blev forsikret om, at boller skal have den hævetid de nu fortjener. Så jeg kan desværre ikke anbefale opskriften.

    Svar
  7. Belinda Kristensen

    maj 13, 2022 at 1:16 pm

    Hvorfor skal de ikke hæve?

    Svar
  8. Poul Erik Herbst

    maj 02, 2022 at 4:40 pm

    De er rigtig gode.
    Jeg har tilføjet 25gram flutes-basis og drysset med birkes.
    Vupti og du har nogle lækre rundstykker

    Svar
  9. Birthe

    marts 13, 2021 at 6:29 am

    Er vild med dine opskrifter 👏👏👏🥰

    Svar
  10. Judy

    marts 13, 2021 at 6:29 am

    De er super gode

    Svar
  11. Charlotte

    oktober 09, 2018 at 9:47 am

    Hejsa
    Mon hvedemel kan erstattes med noget sundere - mere mættende?
    Mvh

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Chateauneuf du Pape - den franske vin på 5 minutter
Salat med spelt og knoldselleri (sund speltsalat) »

Populært indhold lige nu

Overmodne bananer

Overmodne bananer - 10 opskrifter med banan

Viskestykker tallerken

Viskestykker - fem fejl vi begår og fem gode råd

lasagne

Lasagne - nem opskrift på en italiensk klassiker

italiensk kalkungryde den sunde gryderet

Italiensk kalkungryde - den sunde gryderet

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.7 fra 49 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetBrød
KøkkenDansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Mængde: 12
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49
  • Favoritter fra Newyorker By Heart

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!