Opskrift på nemme brusebadsboller. Du laver dejen på 10 min., hvorefter bollerne bages mens du tager et brusebad. Det er hurtige morgenbrød.
Brusebadsboller er efterhånden blevet en klassisk opskrift på morgenbrød, og selvom det er en hurtig opskrift, så får du altså boller med en rigtig god krumme, skorpe og smag.
Som navnet jo antyder en hel del, så er bollerne beregnet til at blive bagt mens du tager dit morgenbad.
Tidsmæssigt er opskriften delt i to, nemlig ti minutter til at få lavet dejen, og derefter 20 minutter i ovnen.
Og i den tid kan du nå at tage et bad og blive klar på badeværelset. Det er ret smart.
Vær dog lige opmærksom på, at bagetiden selvfølgelig afhænger af hvor hurtigt din ovn varmer op. Jeg har prøvet ovne hvor det tog lige under 20 minutter, men også ovne, hvor der skulle 25 minutter til.
Så hold øje med dem omkring de 20 minutter (efter at du er kommet ud af badet), og tag dem ud når de har fået lidt farve.
Opskriften giver 12 brusebadsboller.
Opskrift på brusebadsboller
Ingredienser
- 3 deciliter vand lunkent
- 50 gram gær
- 1 teskefuld sukker
- 400 gram hvedemel
- 100 gram havregryn
- 1 teskefuld salt
- 50 gram smør meget blødt, ikke smeltet
Sådan gør du
- Find røremaskinen frem, det er det nemmeste, men dejen kan selvfølgelig også æltes i hånden. Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med lidt sukker, og til denne opskrift anvendes dejkrogen.
- Vej hvedemel af sammen med havregryn og salt, og ælt det ind i dejen.
- Kom det bløde smør ved, og ælt nu dejen igennem i 5-7 minutter ved middel hastighed.
- Tag dejen op og del den i 12 lige store stykker.
- Form til boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl dine brusebadsboller med lidt vand eller mælk.
- Stil pladen med bollerne ind i en kold ovn, skru op på 200 grader varmluft, og lad nu bollerne bage i cirka 20 minutter. Afhængig af hvor hurtigt din ovn varmer, så måske skal de have nogle minutter mere. Brusebadsboller er færdige når de er gyldne.
Næringsindhold
Noter
Tag de færdigbagte brusebadsboller ud af ovnen og så er de klar til morgenbordet.
Nemmere bliver det ikke at have nybagt morgenbrød på bordet.
Flere lækre bolleopskrifter:
Jeg er meget skeptisk over at bollerne ikke skal hæve inden bagningen. Jeg tænker på, at jegengang havde en kollega der aldrig lod hendes gærdej hæve.
En dag havde hun franskbrød med, flere af os fik ondt i maven efter at have "nydt" brødet. Det lyder ellers som en dejlig hurtig opskrift.
Hej Jytte
Du kan sagtens spise disse boller uden hævning - det får du ikke ondt i maven af 🙂
Jeg ved ikke hvad din kollega har gjort, men det lyder som et andet problem.
Alt det bedste
Holger
Hej Holger
Har bagt disse boller rigtigt ofte, de smager fantastisk. Naboen er også lykkelig, hver gang jeg bager dem. Ind imellem bager jeg dem også med kerner og sigtemel. De bliver stadig luftige og lækre. Også dagen efter.