• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Morgenmadsboller med nem dej, der hæver natten over

Morgenmadsboller med nem dej, der hæver natten over

billederesultat for morgenmadsboller
4.8 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
256
SHARES
FacebookMessenger256PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. april 2024 - Udgivet: 27. april 2024

Morgenmadsboller, der laves af en nem dej. Opskriften er simpel, og dejen røres sammen om aftenen, hvorefter du kan bage gode boller til morgenmad.

Morgenmadsboller er populære boller med kerner, der passer perfekt til morgenbordet.

Dejen er nem at røre sammen om aftenen, og natten over står den og passer sig selv på køkkenbordet.

Det gør, at du om morgenen nemt kan bage de fantastiske boller med kerner. Opskriften giver 12 lækre boller med kerner.

Se også disse opskrifter:

Bagerens rundstykker

Skyrboller

Boller med havregryn

Opskrift på morgenmadsboller

billederesultat for morgenmadsboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Morgenmadsboller

4.79 fra 33 stemmer
Morgenmadsboller, der laves af en nem dej. Opskriften er simpel, og dejen røres sammen om aftenen, hvorefter du kan bage gode boller til morgenmad.
Forb. tid 10 timer t
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 20 minutter min
Samlet tid 10 timer t 35 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 237
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g vand - koldt fra hanen
  • 2 g gær
  • 125 g fløde
  • 12 g salt
  • 75 g blandede kerner
  • 550 g hvedemel - med 12% protein

Fremgangsmåde
 

  1. Kom 500 g vand (koldt) i en stor skål og rør 2 g gær ud med en grydeske.
  2. Tilsæt 125 g fløde, 12 g salt og 75 g blandede kerner og rør det sammen.
  3. Til sidst vendes 550 g hvedemel i og du rører i dejen indtil den er samlet. Det tager under et minut.
  4. Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den stå fremme på køkkenbordet i mindst 10 timer. Derfor kan du med fordel røre dejen sammen om aftenen, og lade den hæve natten over.
  5. Om morgenen tages dejen ud på et meldrysset bord. Fugt gerne hænderne inden, så dejen ikke hænger fast.
  6. Fold dejen ind over sig selv fra alle fire sider.
  7. Med en dejskraber eller kniv deles dejen i 12 lige store stykker, der lægges på bageplade med bagepapir.
  8. Lad dine morgenmadsboller hæve i cirka 20 minutter, mens du varmer ovnen op til 250 grader over- og undervarme. Du kan evt. lave damp i ovnen, men det er ikke nødvendigt.
  9. Bollerne bages cirka 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 237kcalKulhydrater: 36gProtein: 7gFedt: 7gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.004gKolesterol: 12mgNatrium: 394mgKalium: 111mgKostfibre: 2gSukker: 1gVitamin A: 154IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 18mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De nybagte morgenmadsboller køles af på en rist, og er derefter klar til brug.

Fryseegnet: Bollerne kan i øvrigt sagtens fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge Østergaard

    maj 07, 2025 at 10:02 am

    Kan der bruges mælk i stedet for fløde? eller surmælks produkt?

    Svar
  2. Gitte

    maj 11, 2024 at 5:52 pm

    Glæder mig til at prøve opskriften , kan man evt bruge havregryn i stedet for de 75 g kerner ?
    Jeg har børnebørn der ikke er så vilde med kernerne .

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 12, 2024 at 5:53 am

      Hej Gitte
      Mange tak, og det kan du sagtens. Havregryn kan godt trække lidt mere væske, så måske skal der lidt mere af det i.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Trine

    marts 10, 2024 at 8:11 am

    MEGET flydende dej - også selvom jeg kom en del mere mel i. Mon der skulle bruges 50 ml koldt vand fra hanen i stedet for 500 … Et lille rundt “ingenting” kan have stor betydning😬

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 10, 2024 at 9:25 am

      Hej Trine
      Tak for tilbagemelding, men næh, målene er gode nok, så jeg ved ikke lige hvad der er gået galt hos dig 🙂
      Der kan være forskel på hvor meget mel trækker af væske, og denne slags brød bruger jeg altid mel med 12% protein.
      Op på hesten igen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Alice Olesen

    januar 16, 2024 at 10:19 am

    Er der nogen grund til at væsken angives i gram i stedet for liter?

    Svar
  5. Lene-Merete

    juli 03, 2022 at 12:02 pm

    Er 550 g mel nok? Min dej bliver meget flydende.

    Svar
  6. Rikke

    februar 26, 2022 at 9:46 am

    Dejen bliver enormt flydende og ligner mest af alt klatkager. Har fulgt opskriften nøje 4 gange og med samme resultat. Tror Mel-til-vand ratio er på den våde side i opskriften

    Svar
  7. Mikael

    januar 13, 2022 at 6:17 am

    Det vil være en hjælp, hvis konsistensen på dejen er beskrevet. Jeg endte med en meget våd og klistret dej og anede ikke, om det var korrekt

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required