Morgenmadsboller, der laves af en nem dej. Opskriften er simpel, og dejen røres sammen om aftenen, hvorefter du kan bage gode boller til morgenmad.
Morgenmadsboller er populære boller med kerner, der passer perfekt til morgenbordet.
Dejen er nem at røre sammen om aftenen, og natten over står den og passer sig selv på køkkenbordet.
Det gør, at du om morgenen nemt kan bage de fantastiske boller med kerner. Opskriften giver 12 lækre boller med kerner.
Opskrift på morgenmadsboller
Morgenmadsboller med nem dej, der hæver natten over
Ingredienser
- 500 gram vand - koldt fra hanen
- 2 gram gær
- 125 gram fløde
- 12 gram salt
- 75 gram blandede kerner
- 550 gram hvedemel - med 12% protein
Sådan gør du
- Kom 500 gram vand (koldt) i en stor skål og rør 2 gram gær ud med en grydeske.
- Tilsæt 125 gram fløde, 12 gram salt og 75 gram blandede kerner og rør det sammen.
- Til sidst vendes 550 gram hvedemel i og du rører i dejen indtil den er samlet. Det tager under et minut.
- Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den stå fremme på køkkenbordet i mindst 10 timer. Derfor kan du med fordel røre dejen sammen om aftenen, og lade den hæve natten over.
- Om morgenen tages dejen ud på et meldrysset bord. Fugt gerne hænderne inden, så dejen ikke hænger fast.
- Fold dejen ind over sig selv fra alle fire sider.
- Med en dejskraber eller kniv deles dejen i 12 lige store stykker, der lægges på bageplade med bagepapir.
- Lad dine morgenmadsboller hæve i cirka 20 minutter, mens du varmer ovnen op til 250 grader over- og undervarme. Du kan evt. lave damp i ovnen, men det er ikke nødvendigt.
- Bollerne bages cirka 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De nybagte morgenmadsboller køles af på en rist, og er derefter klar til brug.
Fryseegnet: Bollerne kan i øvrigt sagtens fryses ned.
Se også mine opskrifter på:
Rundstykker - bagerens egen opskrift og metode
Gitte
Glæder mig til at prøve opskriften , kan man evt bruge havregryn i stedet for de 75 g kerner ?
Jeg har børnebørn der ikke er så vilde med kernerne .
Holger Rørby Madsen
Hej Gitte
Mange tak, og det kan du sagtens. Havregryn kan godt trække lidt mere væske, så måske skal der lidt mere af det i.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Trine
MEGET flydende dej - også selvom jeg kom en del mere mel i. Mon der skulle bruges 50 ml koldt vand fra hanen i stedet for 500 … Et lille rundt “ingenting” kan have stor betydning😬
Holger Rørby Madsen
Hej Trine
Tak for tilbagemelding, men næh, målene er gode nok, så jeg ved ikke lige hvad der er gået galt hos dig 🙂
Der kan være forskel på hvor meget mel trækker af væske, og denne slags brød bruger jeg altid mel med 12% protein.
Op på hesten igen.
Alt det bedste
Holger
Alice Olesen
Er der nogen grund til at væsken angives i gram i stedet for liter?
Lene-Merete
Er 550 g mel nok? Min dej bliver meget flydende.
Rikke
Dejen bliver enormt flydende og ligner mest af alt klatkager. Har fulgt opskriften nøje 4 gange og med samme resultat. Tror Mel-til-vand ratio er på den våde side i opskriften
Mikael
Det vil være en hjælp, hvis konsistensen på dejen er beskrevet. Jeg endte med en meget våd og klistret dej og anede ikke, om det var korrekt