Morgenmadsboller, der laves af en nem dej. Opskriften er simpel, og dejen røres sammen om aftenen, hvorefter du kan bage gode boller til morgenmad.
Morgenmadsboller er populære boller med kerner, der passer perfekt til morgenbordet.
Dejen er nem at røre sammen om aftenen, og natten over står den og passer sig selv på køkkenbordet.
Det gør, at du om morgenen nemt kan bage de fantastiske boller med kerner.
Opskriften giver 12 lækre boller med kerner.
Opskrift på morgenmadsboller
Ingredienser
- 500 gram vand koldt fra hanen
- 2 gram gær
- 125 gram fløde
- 12 gram salt
- 75 gram blandede kerner
- 550 gram hvedemel
Sådan gør du
- Kom koldt vand i en stor skål og rør gæren ud med en grydeske.
- Tilsæt fløde, salt og blandede kerner og rør det sammen.
- Til sidst vendes melet i og du rører i dejen indtil den er samlet. Det tager under et minut.
- Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den stå fremme på køkkenbordet i mindst 10 timer. Derfor kan du med fordel røre dejen sammen om aftenen, og lade den hæve natten over.
- Om morgenen tages dejen ud på et meldrysset bord. Fugt gerne hænderne inden, så dejen ikke hænger fast.
- Fold dejen ind over sig selv fra alle fire sider.
- Med en dejskraber eller kniv deles dejen i 12 lige store stykker, der lægges på bageplade med bagepapir.
- Lad dine morgenmadsboller hæve i cirka 20 minutter, mens du varmer ovnen op til 250 grader over- og undervarme. Du kan evt. lave damp i ovnen, men det er ikke nødvendigt.
- Bollerne bages cirka 15 minutter.
Næringsindhold
Tips
De nybagte morgenmadsboller køles af på en rist, og er derefter klar til brug.
Bollerne kan i øvrigt sagtens fryses ned.
Se også mine opskrifter på:
Er 550 g mel nok? Min dej bliver meget flydende.