Min opskrift på skyrboller, der er lækre proteinboller med masser af havregryn, æg og skyr. Sunde boller, der er glutenfri og uden fedtstof.
Du skal prøve de her skyrboller, som er boller med masser af protein, lavet helt uden mel, men til gengæld med skyr, æg og havregryn.
Skyrbollerne er glutenfri og så har de et meget højt indhold af protein. Det skyldes både skyr, som har et højere proteinindhold end andre syrnede mælkeprodukter, og så selvfølgelig æggene.
De sunde boller smager virkelig skønt og mætter rigtig godt, samtidig med at de har et lavt kalorieindhold.
Jeg har brugt grovvalsede havregryn i denne opskrift, men du kan også sagtens bruge finvalsede. Det bestemmer du selv.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på nemme skyrboller
Du får 10 proteinboller ud af opskriften. Du kan også lave de sunde proteinboller i airfryer, hvor du følger denne anvisning.
Skyrboller - proteinboller
Ingredienser
- 400 gram skyr - naturel
- 4 æg
- 300 gram havregryn
- 15 gram bagepulver
- 5 gram salt
- 10 gram sesamfrø - til pynt
Sådan gør du
- Vej 400 gram skyr af og slå 4 æg ud i en skål og hæld dem ned til skyren. Bland de to ingredienser - enten med en grydeske eller ved at lave dejen i en røremaskine.
- Vej nu 300 gram havregryn, 15 gram bagepulver og 5 gram salt af og hæld dem ned til skyr-æggeblandingen.
- Rør dejen indtil den er blandet godt sammen og fået en god klistret konsistens.
- Lad nu dejen stå og hvile i ti minutter. Det får havregrynene til at suge væske.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade og form bollerne med to skeer, som du dypper i vand for hver gang du skal forme en ny bolle.
- Lav 10 skyrboller af dejen og drys dem med 10 gram sesamfrø på toppen.
- Bag dem i ovnen i 20 minutter, indtil dine proteinboller har fået en flot gylden farve.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Du kan sagtens fryse dine skyrboller, så er det nemt at tage en bolle op af fryseren til morgenmaden.
Det er jo dejligt altid at have en af de lækre og sunde proteinboller lige ved hånden.
Elsebeth Sander
Super lækre og nemme skyrboller😍
GERT
Dejlig hurtiig opskrift,laves på ca 30 min.
Jane Bundgaard
De er vildt gode! Jeg kommer også en tsk. gurkemeje i - de får en flot farve…
Frederikke
Hej madensverden.
Jeg tænkte på om man fx kunne skifte skyr ud med cheasy yoghurt?
Mvh Frederikke
Emma
Halløj.
Jeg bliver nødt til at spørge dig hvor du får tallet 77 kalorier pr bolle fra?
Jeg har lige lavet dem, og tracket alle ingredienserne og jeg får det til 170 kalorier pr bolle, hvis jeg laver 10 boller?
Holger Rørby Madsen
Hej Emma
Tak for det - og godt du kommer med indspark. Der var en fejl i havregrynsdelen, og den er nu rettet. Det bringer den op på 167 kalorier pr skyrbolle, og tæt på dine 170.
Man skal altid huske, at ernæringsindberegningerne er vejledende, da blandt andet størrelsen på æg kan rykke lidt, men her er vi da ret tæt på det samme 🙂
Atter en gang tak - alt det bedste
Holger
Vibeke
Hej , kan man bytte skyr ud med hytteost ?
Holger Rørby Madsen
Hej Vibeke
Det har jeg ikke prøvet - men giv det da et skud. Og skriv lige hvordan det gik 🙂
Alt det bedste
Holger
Heidi Stenbryggen
Er det 77 kcl pr bolle?
Holger Rørby Madsen
Hej Heidi
Ja, det er det 🙂
Alt det bedste
Holger
Christina
Mums 😋 Kan dejen stå natten over ?
Pia
Hej.
Vil man kunne komme noget proteinpulver i? Hvis ja, hvor meget kan man komme i?
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Det kan du godt, men brug ikke for meget, da det vil udtørre skyrbollerne.
Der er jo i forvejen en del protein i dem, men prøv dig lidt frem.
Alt det bedste
Holger
Pia
Tak for svar, jeg vil prøve mig frem 🙂
Bjørn Sætterstrøm
Fantastiske boller. Hurtige og nemme at lave, smager skønt og mætter nærmest hele dagen. Rigtig gode til diabetikere. Indeholder kun 20g kulhydratet per 100g boller, hvilket er under halvdelen af normalt “hvidt” brød. Tak for opskriften!
Dina
Bare husk at det skal være glutenfri havregryn (og bagepulver også), hvis det skal forestille at være en glutenfri bolle ☺️
Line
Nej… Jeg kan i hvertfald ikke få det til 18 stk, så er det til små nisser.
Simone
Hej Nadja. Hvilken proteinpulver brugte du, og hvor meget brugte du?
Charlotte Mithril
Hej Anders
Så har vi skrevet næringsindhold på begge typer af skyrboller ind i artiklen.
God fornøjelse med dem.
De bedste hilsner
Charlotte
Helle
Hej.. Jeg har lige lavet skyr boller med valnød og gulerødder.. Der står i opskriften det er en klistret dej men min var mega tør.. 🤔 Jeg har op til flere gange checket jeg har brugt præcis det der står i opskriften....
Nogen bud på hvad jeg kan ha gjort forkert 🤔😊
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Øv da, men der kan være flere forklaringer. Uanset hvor nøjagtig jeg prøver at beskrive mængden af ingredienser, så kan de enkelte ingredienser være forskellige. Herunder blandt andet størrelsen på æggene. Så prøv evt. at starte med lidt mindre havregryn, og tilfør så indtil du har den rette konsistens 🙂
Håber det hjælper lidt.
Alt det bedste
Holger