Min opskrift på skyrboller, der er lækre proteinboller med masser af havregryn, æg og skyr. Sunde boller, der er glutenfri og uden fedtstof.
Du skal prøve de her skyrboller, som er boller med masser af protein, lavet helt uden mel, men til gengæld med skyr, æg og havregryn.
Skyrbollerne er glutenfri og så har de et meget højt indhold af protein. Det skyldes både skyr, som har et højere proteinindhold end andre syrnede mælkeprodukter, og så selvfølgelig æggene.
De sunde boller smager virkelig skønt og mætter rigtig godt, samtidig med at de har et lavt kalorieindhold.
Jeg har brugt grovvalsede havregryn i denne opskrift, men du kan også sagtens bruge finvalsede. Det bestemmer du selv.
Du får 10 proteinboller ud af opskriften. Du kan også lave de sunde proteinboller i airfryer, hvor du følger denne anvisning.
Indhold
- Min opskrift på skyrboller, der er lækre proteinboller med masser af havregryn, æg og skyr. Sunde boller, der er glutenfri og uden fedtstof.
- Skyrboller - proteinboller
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Video til opskriften
- Tips
- Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn
- Glutenfri grovboller
- Hjemmebagte boller med smør
- Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel
- Gulerodsboller
- Rugboller
- FAQ
- Kommentarer

Skyrboller - proteinboller
Ingredienser
- 400 g skyr - naturel
- 4 æg
- 300 g havregryn
- 15 g bagepulver
- 5 g salt
- 10 g sesamfrø - til pynt
Fremgangsmåde
- Vej skyr af og slå æg ud i en skål og hæld dem ned til skyren. Bland de to ingredienser - enten med en grydeske eller ved at lave dejen i en røremaskine.
- Vej nu havregryn, bagepulver og salt af og hæld dem ned til skyr-æggeblandingen.
- Rør dejen indtil den er blandet godt sammen og fået en god klistret konsistens.
- Lad nu dejen stå og hvile i ti minutter. Det får havregrynene til at suge væske.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade og form bollerne med to skeer, som du dypper i vand for hver gang du skal forme en ny bolle.
- Lav 10 skyrboller af dejen og drys dem med sesamfrø på toppen.
- Bag dem i ovnen i 20 minutter, indtil proteinbollerne har fået en flot gylden farve.
Næringsindhold
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Du kan sagtens fryse dine skyrboller, så er det nemt at tage en bolle op af fryseren til morgenmaden.
Det er jo dejligt altid at have en af de lækre og sunde proteinboller lige ved hånden.
Flere inspirerende opskrifter:
Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn
Glutenfri grovboller
Hjemmebagte boller med smør
Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel
Gulerodsboller
Rugboller
FAQ
Du kan sagtens fryse skyrboller ned. Lad dem køle af, hvorefter de lægges i pose og på frost. Kan tøs op ved stuetemperatur eller i ovn.
Indholdet af protein kan selvfølgelig variere, men i disse skyrboller her fra Madens Verden er der 10 gram protein i hver bolle. Til sammenligning er der 4 gram i vores klassiske boller.
Du kan med fordel opbevare skyrbollerne i en frysepose i køleskabet, og her holder de sig fint friske i mindst 4 dage.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Hansen Liselotte
Hvad kan man anvende istedet for skyr!? Kan ikke få skyr her jeg bor.
Alex Staal Nielsen
Din opskrift til skyrboller lyder rigtig lækker, men i Thailand kan man ikke købe skyr. Mit spørgsmål er om det er muligt ar bruge yogurt i stedet for.
Mvh. Alex
Camilla
Havregynsboller med skyr blir ikke bagt inden i😒
Birde Thygesen Nielsen
Mine skyrboller bliver meget klæge med kun 20.min, jeg skal bage dem mindst 40 min , je
G kommer et par revner gulerødder i, men det skulle vel ikke kunne gøre forskel.
Hilsen birde
Ulla Hansen
Står det ikke 10 boller af portionen og jeg har forstået at EN BOLLE er 167 kcal …. Er det forkert forstået
Lea
Jeg elsker opskriften. Er dog nysgerrig på, om du har prøvet et lave en tilsvarende blot med vand og har styr på forholdene? Mine boller bliver altid flade når jeg forsøger at bruge vand eller soya/havre-mælk