Skyrboller er lækre proteinboller med masser af havregryn, æg og skyr. Sunde boller, der er glutenfri, uden fedtstof og hurtige at bage.
Du skal prøve de her skyrboller, som er boller med masser af protein, lavet helt uden mel, men til gengæld med skyr, æg og havregryn.
Skyrbollerne er glutenfri og så har de et meget højt indhold af protein. Det skyldes både skyr, som har et højere proteinindhold end andre syrnede mælkeprodukter, og så æggene.
De smager virkelig skønt og mætter rigtig godt, samtidig med at de har et lavt kalorieindhold.
Jeg har brugt grovvalsede havregryn i denne opskrift, men du kan også sagtens bruge finvalsede. Det bestemmer du selv. Du får 10 proteinboller ud af denne opskrift.
Opskrift på skyrboller
Ingredienser
- 400 gram skyr - naturel
- 4 æg
- 300 gram havregryn
- 15 gram bagepulver
- 5 gram salt
- 10 gram sesamfrø - til pynt
Sådan gør du
- Vej skyr af og slå æggene ud i en skål og hæld dem ned til skyren. Bland de to ingredienser - enten med en grydeske eller ved at lave dejen i en røremaskine.
- Vej nu de tørre ingredienser af og hæld dem ned til skyr-æggeblandingen.
- Rør dejen indtil den er blandet godt sammen og fået en god klistret konsistens.
- Lad nu dejen stå og hvile i ti minutter. Det får havregrynene til at suge væske.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade og form bollerne med to skeer, som du dypper i vand for hver gang du skal forme en ny bolle.
- Lav 10 skyrboller af dejen og drys dem med sesamfrø på toppen.
- Bag dem i ovnen i 20 minutter, indtil dine proteinboller har fået en flot gylden farve.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Du kan sagtens fryse dine skyrboller, så er det nemt at tage en bolle op af fryseren til morgenmaden.
Det er jo dejligt altid at have en af de lækre og sunde proteinboller lige ved hånden. God bagelyst.
Se også mine opskrifter på:

Christina
Mums 😋 Kan dejen stå natten over ?
Pia
Hej.
Vil man kunne komme noget proteinpulver i? Hvis ja, hvor meget kan man komme i?
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Det kan du godt, men brug ikke for meget, da det vil udtørre skyrbollerne.
Der er jo i forvejen en del protein i dem, men prøv dig lidt frem.
Alt det bedste
Holger
Pia
Tak for svar, jeg vil prøve mig frem 🙂
Bjørn Sætterstrøm
Fantastiske boller. Hurtige og nemme at lave, smager skønt og mætter nærmest hele dagen. Rigtig gode til diabetikere. Indeholder kun 20g kulhydratet per 100g boller, hvilket er under halvdelen af normalt “hvidt” brød. Tak for opskriften!
Dina
Bare husk at det skal være glutenfri havregryn (og bagepulver også), hvis det skal forestille at være en glutenfri bolle ☺️
Line
Nej… Jeg kan i hvertfald ikke få det til 18 stk, så er det til små nisser.
Simone
Hej Nadja. Hvilken proteinpulver brugte du, og hvor meget brugte du?
Charlotte Mithril
Hej Anders
Så har vi skrevet næringsindhold på begge typer af skyrboller ind i artiklen.
God fornøjelse med dem.
De bedste hilsner
Charlotte
Helle
Hej.. Jeg har lige lavet skyr boller med valnød og gulerødder.. Der står i opskriften det er en klistret dej men min var mega tør.. 🤔 Jeg har op til flere gange checket jeg har brugt præcis det der står i opskriften....
Nogen bud på hvad jeg kan ha gjort forkert 🤔😊
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Øv da, men der kan være flere forklaringer. Uanset hvor nøjagtig jeg prøver at beskrive mængden af ingredienser, så kan de enkelte ingredienser være forskellige. Herunder blandt andet størrelsen på æggene. Så prøv evt. at starte med lidt mindre havregryn, og tilfør så indtil du har den rette konsistens 🙂
Håber det hjælper lidt.
Alt det bedste
Holger