• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr

Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr

billederesultat for skyrboller proteinboller
4.8 fra 127 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
571
SHARES
FacebookMessenger571PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. maj 2024 - Udgivet: 21. januar 2024

Min opskrift på skyrboller, der er lækre proteinboller med masser af havregryn, æg og skyr. Sunde boller, der er glutenfri og uden fedtstof.

Du skal prøve de her skyrboller, som er boller med masser af protein, lavet helt uden mel, men til gengæld med skyr, æg og havregryn.

Skyrbollerne er glutenfri og så har de et meget højt indhold af protein. Det skyldes både skyr, som har et højere proteinindhold end andre syrnede mælkeprodukter, og så selvfølgelig æggene.

De sunde boller smager virkelig skønt og mætter rigtig godt, samtidig med at de har et lavt kalorieindhold.

Jeg har brugt grovvalsede havregryn i denne opskrift, men du kan også sagtens bruge finvalsede. Det bestemmer du selv.

Du får 10 proteinboller ud af opskriften. Du kan også lave de sunde proteinboller i airfryer, hvor du følger denne anvisning.

Indhold
  • Min opskrift på skyrboller, der er lækre proteinboller med masser af havregryn, æg og skyr. Sunde boller, der er glutenfri og uden fedtstof.
  • Skyrboller - proteinboller
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Tips
  • Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn
  • Glutenfri grovboller
  • Hjemmebagte boller med smør
  • Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel
  • Gulerodsboller
  • Rugboller
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for skyrboller proteinboller
KatrineKatrine Rørby Madsen

Skyrboller - proteinboller

4.80 fra 127 stemmer
Min opskrift på skyrboller, der er lækre proteinboller med masser af havregryn, æg og skyr. Sunde boller, der er glutenfri og uden fedtstof.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 167
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g skyr - naturel
  • 4 æg
  • 300 g havregryn
  • 15 g bagepulver
  • 5 g salt
  • 10 g sesamfrø - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Vej skyr af og slå æg ud i en skål og hæld dem ned til skyren. Bland de to ingredienser - enten med en grydeske eller ved at lave dejen i en røremaskine.
  2. Vej nu havregryn, bagepulver og salt af og hæld dem ned til skyr-æggeblandingen.
  3. Rør dejen indtil den er blandet godt sammen og fået en god klistret konsistens.
  4. Lad nu dejen stå og hvile i ti minutter. Det får havregrynene til at suge væske.
  5. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  6. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og form bollerne med to skeer, som du dypper i vand for hver gang du skal forme en ny bolle.
  7. Lav 10 skyrboller af dejen og drys dem med sesamfrø på toppen.
  8. Bag dem i ovnen i 20 minutter, indtil proteinbollerne har fået en flot gylden farve.

Næringsindhold

Kalorier: 167kcalKulhydrater: 23gProtein: 10gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 71mgNatrium: 648mgKalium: 170mgKostfibre: 3gSukker: 2gVitamin A: 135IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 80mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens fryse dine skyrboller, så er det nemt at tage en bolle op af fryseren til morgenmaden.

Det er jo dejligt altid at have en af de lækre og sunde proteinboller lige ved hånden.

Flere inspirerende opskrifter:

Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn

4.7 fra 77 stemmer
Min bedste opskrift på fuldkornsboller. Sunde og luftige boller med masser af fuldkorn og havregryn. De er gode til madpakken, sandwich eller til fryseren.
Gå til opskrift
fuldkornsboller

Glutenfri grovboller

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på lækre glutenfri grovboller, som er lette og med en god krumme. Perfekte til morgenbordet eller madpakken.
Gå til opskrift
Glutenfri grovboller

Hjemmebagte boller med smør

4.8 fra 667 stemmer
Få min bedste opskrift på hjemmebagte boller. Bollerne er nemme at bage, bløde, lige så lækre som hos bageren og fryseegnet.
Gå til opskrift
billede med boller

Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel

4.9 fra 10 stemmer
Her får du min opskrift på landstykker, der er super lækkert morgenbrød. Landstykkerne laves med få ingredienser, og er nemme at bage.
Gå til opskrift
billederesultat for landstykker

Gulerodsboller

4.8 fra 222 stemmer
Opskrift på nemme og luftige gulerodsboller. Du kan også se, hvordan du laver den grove, koldhævede og sunde udgave af boller med gulerod.
Gå til opskrift
billederesultat for gulerodsboller

Rugboller

5 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på rugboller bagt med sigtet rugmel, hvidtøl og kefir. Bollerne får en god krumme og smager skønt på morgenbordet.
Gå til opskrift
Rugboller

FAQ

Kan man fryse skyrboller?

Du kan sagtens fryse skyrboller ned. Lad dem køle af, hvorefter de lægges i pose og på frost. Kan tøs op ved stuetemperatur eller i ovn.

Hvor meget protein er der i skyrboller?

Indholdet af protein kan selvfølgelig variere, men i disse skyrboller her fra Madens Verden er der 10 gram protein i hver bolle. Til sammenligning er der 4 gram i vores klassiske boller.

Hvor længe holder skyrboller sig?

Du kan med fordel opbevare skyrbollerne i en frysepose i køleskabet, og her holder de sig fint friske i mindst 4 dage.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hansen Liselotte

    maj 21, 2025 at 2:04 pm

    Hvad kan man anvende istedet for skyr!? Kan ikke få skyr her jeg bor.

    Svar
  2. Alex Staal Nielsen

    januar 04, 2025 at 1:38 am

    Din opskrift til skyrboller lyder rigtig lækker, men i Thailand kan man ikke købe skyr. Mit spørgsmål er om det er muligt ar bruge yogurt i stedet for.

    Mvh. Alex

    Svar
  3. Camilla

    december 14, 2024 at 2:20 pm

    Havregynsboller med skyr blir ikke bagt inden i😒

    Svar
  4. Birde Thygesen Nielsen

    oktober 05, 2024 at 8:24 am

    Mine skyrboller bliver meget klæge med kun 20.min, jeg skal bage dem mindst 40 min , je
    G kommer et par revner gulerødder i, men det skulle vel ikke kunne gøre forskel.
    Hilsen birde

    Svar
  5. Ulla Hansen

    september 22, 2024 at 9:39 pm

    Står det ikke 10 boller af portionen og jeg har forstået at EN BOLLE er 167 kcal …. Er det forkert forstået

    Svar
  6. Lea

    september 10, 2024 at 11:02 pm

    Jeg elsker opskriften. Er dog nysgerrig på, om du har prøvet et lave en tilsvarende blot med vand og har styr på forholdene? Mine boller bliver altid flade når jeg forsøger at bruge vand eller soya/havre-mælk

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required