Opskrift på nemme og hurtige boller, der ikke skal hæve. Dejen laves med fuldkorn og havregryn, den er nem at håndtere, og de bages straks.
Her er opskriften på hurtige boller til morgenbordet, og det er virkelig nem opskrift.
Her behøver du ikke vente på at bollerne hæver, for det behøver de nemlig ikke.
Boller i kold ovn
I stedet kan du sætte bollerne direkte i en kold ovn, og 20 minutter senere er bollerne klar, og du kan servere nybagt morgenbrød uden bøvl.
Samtidig er dejen meget nem at arbejde med, så det er let at forme bollerne.
De hurtige boller pensles med mælk og drysses med havregryn.
Desuden indeholder bollerne både fuldkorn og havregryn, så de mætter også godt.
Opskriften giver 12 skønne boller, og du kan roligt gemme den, for du bliver glad for disse morgenbrød.
Opskrift på hurtige boller
Nemme og hurtige boller uden hævning (klar på 30 minutter)
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 3 deciliter sødmælk
- 2 teskefulde sukker
- 50 gram gær
- 400 gram hvedemel
- 50 gram havregryn
- 50 gram fuldkorns hvedemel
- 1 teskefuld salt
- 50 gram smør meget blødt
- 1 teskefuld bageenzymer kan udelades
Pynt
- Lidt sødmælk
- havregryn
Sådan gør du
- Sødmælken lunes til lillefingervarmt, hvilket vil sige omkring 35 grader. Hældes i skålen til din røremaskine, hvor sukker og gær kommes ved. Rør det ud med dejkrogen.
- Imens vejer du hvedemel af i anden skål sammen med havregryn, fuldkorns hvedemel og salt. Bland det sammen, og ælt det derefter ind i dejen ved middel hastighed.
- Meget blødt smør tilsættes, og her kan du eventuelt blødgøre smørret i mikroovnen, men det skal ikke smelte. Røres i dejen, som nu æltes i yderligere cirka fem minutter. Du kan også tilsætte lidt bageenzym, som kan købes i specialbutikker, men du får også fine boller uden.
- Dejen tages derefter ud på køkkenbordet, og deles i 12 nogenlunde lige store stykker. Kom eventuelt lidt mel på bordet, men dejen er altså nem at arbejde med.
- Tril til 12 boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
- Pensl dem med lidt sødmælk og drys med havregryn. Tryk gerne havregrynene ganske let ned i dejen.
- Stil bagepladen med de hurtige boller direkte i en kold ovn, og tænd derefter ovnen på 200 grader varmluft. Sæt pladen nederst i ovnen.
- Bag bollerne i cirka 20 minutter, men den nøjagtige bagetid afhænger af hvor hurtigt og hårdt din ovn varmer. De 20 minutter plejer dog at passe meget godt, og bollerne er færdige når de har farve som på billedet.
Tips
Tag de færdigbagte boller ud af ovnen, og lad dem køle lidt af på en rist i fem minutter.
Se også disse opskrifter på boller:
Hej, tror du man kan erstatte lidt af noget af melet med durummel? har ikke særlig meget mel tilbage. jeg plejer bare at bruge hvedemel og lidt havregryn. jeg har omkring 100 gram hvedemel, så tror du resten kan erstattes med durummel?
Hejsa - dejlig håndterbar dej - og hurtig. Jeg smed lidt hørfrø i. Næste gang vil jeg sætte lidt chiafrø i blød, og komme i. Mon ikke det går? De er jo helt vildt sunde!
Hilsen Flemming.
Hej Mette
Mange tak - det er jeg glad for at høre.
Og ja til begge dele - det kan du sagtens 🙂
De bedste hilsner til dig
Holger
Hej Holger!
Tak for en super side 🙂
Mon jeg kan erstatte sødmælk med mini- eller skummetmælk, halvere sukkeret og tage 250 g hvedemel og 200 g hvid hvede?
På forhånd tak og god dag 🙂
Mvh
Mette
Hej Camilla
Takker - det kan du sagtens. Jeg ville nok vælge grahamsmel, da rugmelet bliver voldsomt i bollerne. Du kan også bage bollerne med bare hvedemel.
De bedste hilsner
Holger
Hej
Det lyder som en lækker opskrift - og ikke bare på hvedemel. Står lidt akut og skal bage nogle boller i morgen , men har minus tid. Kan jeg erstatte groft hvedemel med groft rugmel eller grahamsmel? Håber du når at se beskeden😄
Hej Holger tak for hurtigt og fyldstgørende svar
Bh Frank.
Hej Frank
Tak for det - og det er jeg glad for at høre.
Jo, du kan godt bytte smørret ud med olie, men jeg synes altså de bliver bedst med smør. Så det vil jeg anbefale 🙂
Og jeg lover dig endnu flere forklarende billeder fremover.
Med de bedste hilsner
Holger
Hej Holger jeg bager aldrig men disse boller kunne jeg godt tænke mig at prøve,dog lige et spørgsmål. Kan jeg bruge olie istedet for smør
PS Fantastisk side du har bruger den flittigt specielt er jeg glad for opskrifterne med billeder
Med venlig hilsen.Frank