Opskrift på nemme og hurtige boller, der ikke skal hæve. Dejen laves med fuldkorn og havregryn, den er nem at håndtere, og de bages straks.
Her er opskriften på hurtige boller til morgenbordet, og det er virkelig nem opskrift.
Her behøver du ikke vente på at bollerne hæver, for det behøver de nemlig ikke.
Boller i kold ovn
I stedet kan du sætte bollerne direkte i en kold ovn, og 20 minutter senere er bollerne klar, og du kan servere nybagt morgenbrød uden bøvl.
Samtidig er dejen meget nem at arbejde med, så det er let at forme bollerne.
De hurtige boller pensles med mælk og drysses med havregryn. Desuden indeholder bollerne både fuldkorn og havregryn, så de mætter også godt.
Se også mine opskrifter på:
- Boller uden gær - den hurtige opskrift med bagepulver
- Brusebadsboller (opskrift på hurtige morgenbrød)
- Nemme boller i airfryer (dejen er let at arbejde med)
- Fødselsdagsboller opskrift (nemme og luftige)
Opskrift på hurtige boller
Opskriften giver 12 stk., og du kan roligt gemme den, for du bliver glad for disse morgenbrød.
Hurtige boller
Ingredienser
- 3 deciliter sødmælk
- 2 teskefulde sukker
- 50 gram gær
- 400 gram hvedemel
- 50 gram havregryn
- 50 gram fuldkorns hvedemel
- 1 teskefuld salt
- 50 gram smør - meget blødt
- 1 teskefuld bageenzymer - kan udelades
Pynt
- Lidt sødmælk
- havregryn
Sådan gør du
- Sødmælken lunes til lillefingervarmt, hvilket vil sige omkring 35 grader. Hældes i skålen til din røremaskine, hvor sukker og gær kommes ved. Rør det ud med dejkrogen.
- Imens vejer du hvedemel af i anden skål sammen med havregryn, fuldkorns hvedemel og salt. Bland det sammen, og ælt det derefter ind i dejen ved middel hastighed.
- Meget blødt smør tilsættes, og her kan du eventuelt blødgøre smørret i mikroovnen, men det skal ikke smelte. Røres i dejen, som nu æltes i yderligere cirka fem minutter. Du kan også tilsætte lidt bageenzym, som kan købes i specialbutikker, men du får også fine boller uden.
- Dejen tages derefter ud på køkkenbordet, og deles i 12 nogenlunde lige store stykker. Kom eventuelt lidt mel på bordet, men dejen er altså nem at arbejde med.
- Tril til 12 boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
- Pensl dem med lidt sødmælk og drys med havregryn. Tryk gerne havregrynene ganske let ned i dejen.
- Stil bagepladen med de hurtige boller direkte i en kold ovn, og tænd derefter ovnen på 200 °C varmluft. Sæt pladen nederst i ovnen.
- Bag bollerne i cirka 20 minutter, men den nøjagtige bagetid afhænger af hvor hurtigt og hårdt din ovn varmer. De 20 minutter plejer dog at passe meget godt, og bollerne er færdige når de har farve som på billedet. Du kan klikke her og indstille et nemt minutur med bagetid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De hurtige boller tages ud af ovnen, og nu lader du dem køle lidt af på en rist i 5-10 minutter.
Derefter er de klar til morgenbordet, og bollerne er bedst når de er nybagte. Velbekomme.
Lis Larsen
Var dejlig hurtige at lave. Rigtige gode til ost og pålæg.
Pernille
Jeg var lidt skeptisk over hurtige boller - men de er gode! Tak for endnu er god opskrift!
Holger Rørby Madsen
Tak, Pernille - det er jeg glad for at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Henny Jensen
Jeg glæder mig til at få opskriften
Annelise Pedersen
Super nemme dejlig boller
Marianne Henriksen
Hurtige og de er lækre:) Jeg bager dem jævnligt.
Jeg former dem med 2 spiseskeer som jeg dypper i vand. Så er de nemme at håndtere. Dejen er jo lidt klæbrig.
Kommer f.eks sesamfrø, græskarkerner eller solsikkefrø på.
Har bagt dem til vores kaffepause på jobbet.
Kollegaerne var vilde med dem.
Jørgen Brandt
Har lige bagt dine hurtige boller, hvor du skriver hvor nemt det er at forme bollerne, men min dej var ret våd, så der var brug for mere mel, mener at have fuldt opskriften. Bollerne nu ude af ovnen, smager godt.
Oyvind
Jeg bruger mange af dine opskrifter... og gemmer dem til næste gang men jeg kunne virkelig godt tænke mig at der var en "udskriv" knap hvor man kunne få printet opskriften ud (uden billeder, reklamer mm.) lige til at sætte ind i mappen
Holger Rørby Madsen
Hej Oyvind
Mange tak for de pæne ord - det er jeg glad for at høre.
Og der er godt nyt: Når du er medlem og logger ind, er der faktisk er rigtig fint printside, der passer lige ind i en mappe 🙂
Det håber jeg du vil bruge og bakke op om.
Alt det bedste - og atter en gang tak
Holger
Knud Pedersen
Bruger en 1/2 opskrift og bager i en Omnia ovn på camping, dog udelades havregryn og lader dejen koldhæve i køleskabet natten over.
Kommer alle engridienser i en 8 ltr frysepose dog uden mælk og smør og har gerne en pose med til hver dag. Umiddelbart før sengetid æltes det hele sammen i posen og klemmes i Omniaen og det sættes i køleskabet når vi gør i bad sættes Omniaen på gasblusset ved svag varme on 20 min efter er der fantastisk brød
Mette Bæk Andersen
Hej Holger🙂
Nu feks disse hurtige boller med havregryn, der står det er med gær.
Jeg bruger normalt tørgær,jeg har i fryseren.
Kan man anvende det?
Og ikke bare til disse boller men til alt det med alm gær?
Og TAK for en fantastisk hjemmeside😃
Vh.Mette Bæk Andersen
Jolanda
Det kan du godt Mette.
5 gram tørgær svarer til 20 gram frisk gær. Normalt er der 11,8 gram i en pose som svarer til 50 gram frisk gær.
Maria Laygardt
Fantastiske boller 🙏
Jeg bager dem flere gange om ugen. De kan fryses, og uanset om de er fra i går eller optøet, så lige under vandhanen med dem, ind i oven, eller airfryer, 5-7 min, og de er som friskbagt igen... Jeg har her til aften brugt den samme dej, til kanelsnegle. Uhmmmmm
Dorthe
Kan man ikke sætte dejen på køl natten over og så bage dem om morgenen
Balou
Gav det et skud. Fik nogle Ok boller på meget kort tid. Dog vil jeg sige, at de er på den noget tunge side, og har lidt bismag af gær. Jeg vil nok lige give dem en lille smule hævetid næste gang, og prøve med en smule mindre gær.
Lis Nissen
Mums de er gode de boller 👍👍
Mimi
Hejsa! Hvis man nu ikke lige har en røremaskine, kan de så laves uden? Enten med håndkraft eller dejkroge på en elpisker? ☺️
Jolanda
Selvfølgelig kan du det. Inden der kom al de maskiner, kunne husmødre også bage godt brød.
Lis Rasmussen
Mine favorit “hurtig-boller” drysser af og til med knuste cornflakes 👍🏻🤗
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Lis- og det var da en god idé!
Alt det bedste
Holger
Annie Puggaard Thomsen
Fantastiske boller i en fart. Nemme og hurtige at lave, hvis man får uventede gæster, til hurtig morgenbrød mv. smager skønt ❤️
Holger Rørby Madsen
Hej Annie
Dejligt at høre. Ja, det er lækre boller, når der skal bages i en fart 🙂
De bedste julehilsner
Holger
Annie Puggaard Thomsen
Fantastiske boller. Skønt bagværk som lynhurtigt kan laves hvis man får uventede gæster.
dan andersen
min gamle bagermester siger at man ikke bager i en kold ovn
jeg er ikke bager men har været i bageri i bageriet 24 år
fredag lørdag søndag men dine op skrifter er ok
Holger Rørby Madsen
Hej Dan
Tak for det, og det har din bagermester sådan set også ret i. Det er også sjældent jeg gør, men i enkelte tilfælde går det. Som blandt andet med disse hurtige boller.
Normalt er det dog bedst med en forvarmet ovn.
Alt det bedste
Holger
Caroline
Hej, tror du man kan erstatte lidt af noget af melet med durummel? har ikke særlig meget mel tilbage. jeg plejer bare at bruge hvedemel og lidt havregryn. jeg har omkring 100 gram hvedemel, så tror du resten kan erstattes med durummel?
Flemming Nielsen
Hejsa - dejlig håndterbar dej - og hurtig. Jeg smed lidt hørfrø i. Næste gang vil jeg sætte lidt chiafrø i blød, og komme i. Mon ikke det går? De er jo helt vildt sunde!
Hilsen Flemming.
Mette Haagensen
Hej Holger!
Tak for en super side 🙂
Mon jeg kan erstatte sødmælk med mini- eller skummetmælk, halvere sukkeret og tage 250 g hvedemel og 200 g hvid hvede?
På forhånd tak og god dag 🙂
Mvh
Mette
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Mange tak - det er jeg glad for at høre.
Og ja til begge dele - det kan du sagtens 🙂
De bedste hilsner til dig
Holger
Camilla
Hej
Det lyder som en lækker opskrift - og ikke bare på hvedemel. Står lidt akut og skal bage nogle boller i morgen , men har minus tid. Kan jeg erstatte groft hvedemel med groft rugmel eller grahamsmel? Håber du når at se beskeden😄
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Takker - det kan du sagtens. Jeg ville nok vælge grahamsmel, da rugmelet bliver voldsomt i bollerne. Du kan også bage bollerne med bare hvedemel.
De bedste hilsner
Holger
frank hartvig
Hej Holger tak for hurtigt og fyldstgørende svar
Bh Frank.
frank hartvig
Hej Holger jeg bager aldrig men disse boller kunne jeg godt tænke mig at prøve,dog lige et spørgsmål. Kan jeg bruge olie istedet for smør
PS Fantastisk side du har bruger den flittigt specielt er jeg glad for opskrifterne med billeder
Med venlig hilsen.Frank
Madensverden.dk
Hej Frank
Tak for det - og det er jeg glad for at høre.
Jo, du kan godt bytte smørret ud med olie, men jeg synes altså de bliver bedst med smør. Så det vil jeg anbefale 🙂
Og jeg lover dig endnu flere forklarende billeder fremover.
Med de bedste hilsner
Holger