Bruschetta er en lækker og enkel forret, der stammer fra det centrale Italien. Ofte daggammelt brød med olie, hvidløg, parmaskinke og ost.
Bruschetta bliver ofte serveret som en antipasto, som betyder forret på italiensk.
Men du kan også sagtens servere den som en snack til et glas rød- eller hvidvin.
Se også: Italiensk bruschetta med tomat
Brug daggammelt brød
Den er oplagt at lave, hvis man har lidt daggammelt hvedebrød, franskbrød eller flutes liggende.
Bruschetta består oprindeligt af grillet brød smurt med hvidløg og olivenolie - og toppet med hakkede tomater. I denne opskrift giver vi den lidt ekstra og tilføjer parmaskinke, mozzarella og basilikum.
Det er den oplagte forret at lave til dine gæster!
Som næste ret kan du servere en god omgang spaghetti med olie, hvidløg og chili.
Med denne kombi er de fleste nu blevet mætte, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på bruschetta
Bruschetta med parmaskinke, tomat og mozzarella
Ingredienser
- 8 skiver hvidt brød - små skiver, gerne rent hvedebrød
- 3-4 fed hvidløg - finthakket
- 0,5 deciliter olivenolie
- 8 små blommetomater
- 4 skiver parmaskinke
- 1 pose mozzarella
- basilikum
Sådan gør du
- Skær brødet i skiver og læg skiverne ud på en bageplade med bagepapir på.
- Hak hvidløgsfeddene fint og bland dem i olivenolie. Pens brødskiverne med hvidløgsolien, og smør bare brødet grundigt ind med olien.
- Skær tomaterne i skiver og fordel dem på brødene.
- Læg en halv skive parmaskinke oven på tomaterne.
- Top med et par skiver tynd mozzarella, som du lægger smukt øverst på dine bruschetta.
- Put nu bagepladen i ovnen ved 225 grader varmluft og bag bruschettaerne i cirka ti minutter.
- De skal være sprøde og osten smeltet, så er de klar til servering.
- Pynt med et blad basilikum - det giver den helt rigtige italienske smag.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Bruschetta serveres straks - og er altså en fremragende og hurtig forret. Fyldet kan jo varieres som man synes.
Vidste du godt, at bruschettaen faktisk har en nær fætter?
Den hedder crostini, og her kan du se hvordan du laver crostini med asparges.
Inga
Jeg synes faktisk du er en fremragende mad entusiast
Hilsen Inga
Hanne
Meget lækker og nem opskrift.
Solveig Linnet
Det er en skøn forret, som jeg severer med min tomatsalsa.
Det tog kegler🤗