Her får du min opskrift på pasta med hvidløg og olie, som italienerne kalder spaghetti aglio e olio. Super nem og hurtig pastaret uden kød.
Pasta med hvidløg og olie (eller spaghetti aglio e olio) er en af de meste klassiske pastaretter fra det italienske køkken, og samtidig en af de absolut nemmeste at lave.
Italienerne er kendt for at lave simple retter med meget smag, og det må man sige denne pasta aglio e olio er.
Den tager ikke mange minutter at tilberede, og den fungerer fint som et hovedmåltid, når du serverer et stykke brød til.
Synes du alligevel det er for lidt med kun pasta med hvidløg, ja så kan du stege eks. et stykke kyllingerbryst, og servere det til.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på nem pasta med hvidløg
Pasta med hvidløg
Ingredienser
- 500 gram pasta - gerne spaghetti eller lignende
- 1 deciliter olivenolie - gerne italiensk olie
- 8 fed hvidløg - i tynde skiver
- 1 teske chiliflager
- 1 håndfuld basilikum
- 1 håndfuld persille
- parmesan - kan undværes
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Sæt en gryde over med vand til pastaen. Som sagt kan du med fordel anvende en god spaghetti eller lignende. Kom rigeligt med salt i vandet.
- Når det bulderkoger kommes pastaen i og koges derefter al dente, altså så det stadig en smule bid. Så smager en pasta med hvidløg og olie bedst.
- Imens sættes en pande over ved middel varme og olivenolie kommes i. Varmes op, men må ikke blive for varm, da hvidløg så vil branke!
- Snit hvidløg i tynde skiver, eller knus hvidløgsfed og hak dem groft, hvorefter de kommes på panden sammen med chiliflager.
- Lad nu olien tage smag af hvidløg og chili, men pas på hvidløgene ikke branker!
- Hak en håndfuld persille fint og en håndfuld basilikum groft.
- Tag den kogte pasta over i panden og tilsæt også persille og basilikum. Vend det rundt, og du kan evt også tilsætte en smule af kogevandet.
- Kom evt. også lidt parmesan ved og smag til med salt og friskkværnet peber. Især peber er vigtigt!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige pasta med hvidløg og olie - eller spaghetti aglio e olio - serveres straks.
Meget gerne med et stykke italiensk ciabatta til. Og dét brød er nemmere at lave end du tror.
Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.
Del dine ideer og tanker med os andre her: