Her får du min opskrift på italiensk bruschetta med tomat og basilikum, der er en nem og klassisk forret fra det italienske køkken.
Italiensk bruschetta med tomat og basilikum er en af mine absolutte favoritter, når vi taler om en nem og lækker forret.
Det er en populær og klassisk forret fra Italien, og den er både nem og hurtig at lave.
Brug gerne små tomater, som halverer, og her er der anvendt små mozzarella kugler. Du kan også bruge almindelig mozzarella, eller eventuelt blot smøre brødet med et lag mascarpone.
Målene behøver du ikke følge slavisk, men sørg for der er rigeligt med tomater. Der må gerne lægge tomater ved siden af brødet også, da denne forret ikke kan få tomater nok. Og udelad det du ikke kan lide.
Bemærk, at opskriften er beregnet pr. person, men den er jo nem at gange op.
Opskrift på bruschetta med tomat
Ingredienser
- 1 skive surdejsbrød selvfølgelig italiensk
- 1 fed hvidløg pillet
- 100 gram tomat små, gerne i forskellige farver, halveres
- 1 lille rødløg i tynde både
- 5 blade basilikum
- 30 gram mozzarella
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld balsamico
Sådan gør du
- Til bruschetta med tomat starter du med at riste en skive italiensk surdejsbrød. Du kan også bruge andre brødtyper som eks. en skive ciabattabrød. Ristes let på en varm pande, brødrister eller grillen.
- Gnid den ene side med et fed hvidløg, så den får lugt og smag af hvidløg. Drop det hvis du ikke er så glad for hvidløg.
- Nu bygger du din tomatbruschetta op ved skiftesvis at stable de halverede små tomater op på brødet sammen med rødløg, basilikum og mozzarella. Du kan som sagt også blot smøre brødet med mascarpone, og så droppe mozzarella. Lad gerne nogle af tomaterne vælte ned ved siden af brødet.
- Dryp med olivenolie og balsamico (gerne en tyk crema balsamico), og så er den klar til servering.
Næringsindhold
Tips
Italiensk bruschetta med tomat og basilikum serveres straks som den skøn forret.
Her bringer du virkelig smagen af Italien hjem i dit køkken.
Ønsker du lave er bruschetta af ciabattabrød, så finder du her min opskrift på italiensk ciabatta, der er utrolig nem at bage.
Comments
No Comments