Bruschetta med svampe og timian er perfekt til tapas bordet. De smager super godt, og så er de nemme at lave. Ser her, hvordan man gør.
Bruschetta med svampe og timian er skiver af ristet brød med det lækreste fyld af champignoner, som er ristet på panden med balsamicoeddike og timian. Denne opskrift er perfekt som forret eller som tapas.
Ved at tilføje balsamicoeddike gøres fyldet næsten en form for karamelliseret, hvilket er ekstremt lækkert.
Det er med til at balancere de andre smage på en meget sofistikeret måde.
Brødet, jeg bruger i den opskrift, er hjemmebagt surdejsbrød, men du kan bruge alle former for brød. Dog vil jeg anbefale at bruge brød med en sprød skorpe, da knaset gør retten ekstra god og giver lidt modspil.
Opskrift på Bruschetta med svampe og timian
Bruschetta med svampe og timian
Ingredienser
- 150 gram champignon
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 0,5 tsk sukker
- 0,5 tsk sort peber
- 1 spsk timian - stødt
- 1 tsk salt
- 2 skiver brød
- 4-6 blade frisk basilikum
Sådan gør du
- Start med at skære svampene i tynde skiver.
- På en pande varmes en smule olivenolie op, tilføj derefter hvidløget, som du ikke skal skære. Det skal bare tilføjes helt. Steg hvidløget i to minutter, så det bliver en smule mere gyldent.
- Tilføj nu champignonerne til panden, lad dem stege sammen med hvidløget i cirka fire minutter. Tilføj nu timian, salt og peber.
- Tilføj basamicoeddike og sukker og lad det hele stege sammen i et minut, til sukkeret karamelliseres.
- Tag nu to skiver brød og smør det generøst med olivenolie. Rist dem på en pande i cirka tre minutter på hver side, eller indtil brødet er sprødt og ristet.
- Put svampefyldet på brødet og server med frisk basilikumblade.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og andre opskrifter
Som nævnt er det en god anretning på et tapasbord eller blot som en forret, hvor du serverer en god hvidvin til.
Du kan drysse ristede pinjekerner eller hakkede valnødder over svampene, hvis du gerne vil have mere knas, end det du får fra selve brødet.
Se flere italienske opskrifter:
Focaccia - nem opskrift på italiensk brød med rosmarin
Del dine ideer og tanker med os andre her: