Tiramisu er en af de mest populære desserter fra det italienske køkken. Her er opskriften på en virkelig god dessert med ladyfingers og mascarpone.
Tiramisu er måske en af de mest kendte desserter verden over, og den stammer fra det italienske køkken. Som så meget andet godt.
Det er en klassisk dessert, der laves med mascarpone og ladyfingers - små, aflange kager - der dyppes eller dryppes med kaffe.
Bemærk, at du også kan dryppe lidt Amaretto på, hvilket kun forstærker smagen af Italien.
Ellers er en tiramisu opbygget med mascarponecreme og kagerne, der til sidst drysses med kakao på toppen.
Den italienske dessert-klassiker er faktisk ret nem at lave, som du kan se i opskriften her.
Men du skal lave den flere timer, før den skal spises, så smagen kan nå at sætte sig. Gerne mindst fire timer før servering.
Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan jo fordoble, hvis det er til dessert-elskere.
Opskrift på tiramisu
Ingredienser
- 4 pasteuriserede æggeblommer 2 bægre
- 125 gram flormelis
- 3 pasteuriserede æggehvider 2 bægre
- 350 gram mascarpone
- 200 gram ladyfingers
- 2 dl kaffe kold, gerne stærk
- 175 gram chokolade 46% kakao
- 1 tsk kakao usødet kakaopulver
Sådan gør du
- Kom æggeblommer og flormelis i en skål, og pisk det luftigt med en håndmikser.
- I en anden skål piskes æggehviderne luftige, så de kan stå selv. Vend skålen på hovedet, og så skal æggehviderne blive i skålen.
- Pak nu håndmikseren væk, og find en dejskraber frem.
- Vend nu de piskede æggehvider og mascarpone sammen med de luftige æggeblommer. Men uden at slå for meget luft ud af cremen, Så gør det helt forsigtigt.
- Find et aflangt fad frem (gerne i form som et rugbrødsform), og læg først et lag med ladyfingers i bunden, som du hurtigt dypper i den kolde kaffe inden de lægges på plads.
- Læg derefter et lag mascarponecreme over. Riv så et godt lag chokolade over.
- Fortsæt på samme måde indtil du har brugt alle ladyfingers og mascarponecreme.
- Øverst slutter du af med at sigte kakao over.
- Stil så din tiramisu på køl - gerne i fire timer, så den virkelig når at samle sig.
Næringsindhold
Næringsindhold og energifordeling
Kigger vi på næringsindhold og energifordeling i tiramisu, så indeholder 100 gram:
Kalorier: 280
Fedt: 19 gram
Kulhydrater: 22 gram
Protein: 4 gram
Noter
Så kan du servere verdens bedste tiramisu, og det er vist de fleste, der holder af denne lækre, italienske dessert.
Vild med dessert? Så prøv også disse:
Hvordan får man tiramisu ud af formen
Hvodan får man den ud af formen uden at ødelægge kagen
Den form skulle bruger ved fremstilling, kan du nemt servere kagen i. Det kan være et glasfad, med høje kanter. Lad dine gæster selv øse op. Hvis du tænker på at servere portionsvis i høje glas, skal det laves i dem.