Få min opskrift på lækre surdejsstykker, der kan bages i ovn eller airfryer. Surdejsstykkerne er gode til sandwich eller i madpakken.
Jeg elsker disse surdejsstykker, der passer passer perfekt til en sandwich eller som brød i madpakken.
Det er brød af en nem dej med surdej, og arbejdstiden er ganske kort under bagningen af brødene.
Se også: Luftigt franskbrød bagt med mælk og smør
Dejen skal godt nok stå og hæve på køkkenbordet i 7 timer, men her passer den jo sig selv. Og så skal dejen i øvrigt heller ikke æltes.
Du kan bage surdejsstykkerne i en almindelig ovn eller i din airfryer, og du får 8 surdejsstykker ud af denne opskrift. God bagelyst.
Opskrift på surdejsstykker
Ingredienser
- 300 gram vand - koldt
- 4 gram gær
- 350 gram hvedemel - med 12% protein
- 50 gram fuldkorns hvedemel
- 100 gram surdej
- 8 gram salt
- 5 gram bageenzymer - kan udelades
Sådan gør du
- Til surdejsstykker starter du med, at røre gær ud i vand. Brug gerne koldt vand, da dejen hæver i lang tid.
- Tilsæt hvedemel sammen med fuldkornsmel, surdej, salt og evt. bageenzymer.
- Rør dejen sammen med en grydeske, og dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke.
- Lad dejen stå og hæve på køkkenbordet i ca. 7 timer. Ønskes længere hævetid kan mængden af gær sættes lidt ned.
- Inden bagning forvarmes ovnen til 230 grader varmluft med en bageplade i ovnen, så bagepladen bliver gennemvarm.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og fold den ind over sig selv fra de fire verdenshjørner. Dejen skal ikke æltes yderligere!
- Træk dejen forsigtigt ud til et rektangel, der deles i 8 nogenlunde lige store stykker.
- Læg et stykke bagepapir på den varme bageplade, drys med lidt mel og læg dine surdejsstykker på pladen. Du kan evt.. også drysse en smule mel over stykkerne.
- Bag surdejsstykkerne i ca. 15 minutter ved 230 grader varmluft.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte surdejsstykker køles af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.
Fryseegnet: Surdejsstykkerne kan sagtens fryses ned. Lad dem køle lidt af, hvorefter de kan kommes i fryseposer, og så har du altid godt brød til madpakken eller en sandwich.
Surdejsstykker i airfryer
Du kan også sagtens bage surdejsstykkerne i en airfryer.
Her bages de 10 minutter ved 20 grader, hvorefter de vendes og bages 2 minutter på den anden side.
Se også: Verdens bedste surdejsbrød for begyndere

Comments
No Comments