Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme, og det er faktisk præcist som et franskbrød skal være.
Dette er min opskrift på et helt klassisk franskbrød, som smager lige præcist som det skal. Jeg håber du kan lide opskriften, og du må meget give det en vurdering på en skala fra 1-5 stjerner længere nede. Del også gerne dine tips og tricks til det perfekte franskbrød med os andre. På forhånd mange tak.
Franskbrød er et lækkert hvedebrød, og det er meget nemt at bage.
Film til hævning
Her er en meget nem opskrift på det populære brød, der jo smager fantastisk helt nybagt med syltetøj eller Nutella.
Husk at dække dejen til med husholdsningfilm under hævning, fordi det hindrer dejen i at tørre ud.
Opskriften giver et enkelt franskbrød, men du kan nemt gange opskriften op, og bage flere brød samtidig.
Opskrift på franskbrød
Ingredienser
- 3 deciliter minimælk
- 25 gram gær
- 400 gram hvedemel gerne med 11% protein
- 2 teskefulde sukker
- 1 teske salt
- 35 gram smør meget blødt
Sådan gør du
- Lav gerne dejen på en røremaskine med dejkrogen på. Lun mælken i en gryde og kom den i skålen til røremaskinen.
- Smuldre gæren i, rør den ud og lad det hvile et par minutter så gæren bliver aktiv.
- Imens blandes hvedemel sammen med salt og sukker, hvorefter det æltes ind i dejen. Det tager cirka otte minutter ved middel hastighed.
- Ælt derefter det bløde smør i, og det tager yderligere tre minutter.
- Dæk røreskålen med husholdingsfilm og lad dejen hvile i 20 minutter. Så holder du på fugten i dejen.
- Tag dejen ud på køkkenbordet, der er drysset med lidt mel. Nu skal du ikke ælte dejen, men blot trække den lang. Fold den derefter sammen, så den ene tredjedel lægges over, og den sidste tredjedel over denne.
- Vend dejen en kvart omgang, hvor du trækker og folder på samme måde en gang til, Træk så dejen ud i samme længde som din form, og læg dejen i.
- Pensl med vand og lav et snit på langs i brødet. Drys eventuelt med majsdrys, birkes eller andet, beklæd formen med husholdningsfilm for at holde på fugten, og lad brødet hæve i 30 minutter.
- Bag så dit franskbrød i en forvarmet ovn ved 200 °C varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Lad det færdigbagte franskbrød køle lidt af inden du skærer det ud. Ellers risikerer du at franskbrødet mases sammen, så det er vigtigt lige at vente lidt.
Brødet er allerbedst som nybagt, men kan sagtens holde sig et par dage uden at blive tørt.
Det er nemlig et kvalitetsbrød, og et lækkert formfranskbrød.
Se flere opskrifter:
Hjemmebagt sødmælks franskbrød i form (med billeder)
Boller - bedste opskrift på den hjemmebagte bolle
Kærnemælksfranskbrød - formbrød med kærnemælk
Birte Voss
10 Stjerner her fra 👍Det bedste brød jeg nogensinde har lavet.Lækkert let og luftigt ,og nemt at lave .🤩
Mari Damgård
Lige et spørgsmål: skal der virkelig bruges 2 + 25 g gær til 2 brød?
Holger Rørby Madsen
Hej Mari
Yes - det skal der. Så det er 50 gram til to franskbrød 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Laila
Super lækkert brød og nemt 👍🏼