Bruschetta med squash, spinat og en duftende estragondressing er flot som forret eller blot som en sprød frokost. Her får du opskriften.
Bruschetta med squash, som er revet i spaghetti-lignende strimler, ser så fin ud, når den serveres.
Var jeg kunstanmelder, ville jeg kalde det et studie i grønt. Og grønt er det, dels fra squashen, dels fra babyspinat og dels fra pestoen.
Pestoen anbefales at blive lavet på estragon, men hvis du er basilikum-elsker, kan du sagtens udskifte estragon med basilikum.
Opskriften er udviklet af Oliviers & Co, der har specialiseret sig i olivenolie, og de anbefaler, at man bruger en frisk og "græsagtig" ekstra jomfruolivenolie som L'Extraverte til retten.
Ekstra jomfruolivenolie regnes for den olivenolie, der har den bedste kvalitet, og der er en række krav til produktionen. Blandt andet er det forbudt at tilsætte smag og duft til den.
Opskrift på bruschetta med squash
Bruschetta med squash og spinat
Ingredienser
- 8 skiver surdejsbrød
- 2 stk squash - skyllet og tørret
- 2 stk bøffelmælksmozzarella - i skiver
- 150 gram babyspinat - skyllet og tørret
- salt og peber
Estragonpesto
- 2 håndfulde krydderurter - basilikum eller estragon
- 40 gram parmesan
- 30 gram pinjekerner
- ½ fed hvidløg
- 3-4 spsk ekstra jomfruolivenolie - For eks. L'Extraverte
- citronsaft
- salt og peber
Sådan gør du
- Pluk krydderurtebladene af stilkene og hak dem fint i blenderen sammen med ost, hvidløg, pinjekerner og olivenolie.
- Olivenolien tilsættes gradvist, indtil pestoen er cremet, men flydende. Smag til med citronsaft, salt og peber efter smag.
- Skær eller riv squash i lange tynde strimler på et rivejern eller et mandolinjern.
- Læg squash-strimlerne i en skål og hæld pestoen over. Bland forsigtigt til pestoen er godt fordelt på alle squash-strimlerne.
- Rist brødskiverne på en brødrister eller i ovnen.
- Fordel squash-strimlerne på brødskiverne sammen med mozzarellaen.
- Anret brødene på et fad sammen med spinatbladene og top med lidt olivenolie og salt og peber og krydderurteblade.
Få tilsendt opskriften på mail
Fakta om italienernes bruschettas
De ristede brød med olivenolie og hvidløg kom til verden allerede i 1500-tallet. Det handlede om at bruge det brød, som var ved at blive for gammelt.
Traditionelt gned man bare brødet ind i hvidløg, hvorefter det blev penslet med olivenolie. Senere kom tomater, basilikum og mozzarella til som top.
Ordet bruschetta opstod fra bruscare på romersk dialekt, som betyder at riste over kul.
Her er andre opskrifter på bruschettas, som du kan eksperimentere med, hvis du også er vild med de sprøde italienske brød:
Del dine ideer og tanker med os andre her: