Få min opskrift på ærtegryde, der er en nem og hurtig gryderet med ærter, kylling, blomkål og en lækker sovs. Kan spises uden tilbehør.
Ærtegryde er en virkelig nem og lækker gryderet med smag af dansk sommer.
Gryderetten er med masser af ærter, og du kan bruge både frosne og friske ærter i den. Allerbedst er den selvfølgelig med nye, danske ærter, men de frosne er nu også fine.
Ærtegryden er lavet med kylling, ærter, gulerødder og blomkål, og derfor er yderligere tilbehør faktisk ikke nødvendigt. Så du kan også spare lidt på opvasken.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min populære opskrift på forårsgryde.
Opskrift på ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst - i mindre tern
- rapsolie
- 100 gram porre - i skiver
- 200 gram gulerødder - i mindre tern
- 300 gram ærter - gerne bare fra frost
- 300 gram blomkål - i mindre buketter
- 5 deciliter vand
- 2 terninger grøntsagsbouillon
- 1 teske oregano - tørret
- 1 teske timian
- 2 deciliter madlavningsfløde
- 2 spiseskefulde majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille - hakket
Sådan gør du
- Til ærtegryde starter du med at skære 500 gram kyllingebryst i mindre tern, hvorefter de brunes af i lidt rapsolie i en god stegegryde.
- Klargør 100 gram porre, 200 gram gulerødder, 300 gram ærter og 300 gram blomkål som anvist i ingredienslisten.
- Tilsæt grøntsagerne til kyllingen i gryden, vend rundt og hæld så 5 deciliter vand ved sammen med 2 terninger grøntsagsbouillon, 1 teske oregano og 1 teske timian.
- Lad ærtegryden simre under låg i ca. 10 minutter.
- Tilsæt 2 deciliter madlavningsfløde (eller rigtig fløde), og jævn retten med 2 spiseskefulde majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
- Smag ærtegryden til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vendes 1 håndfuld persille i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige ærtegryde kan serveres straks, men den er varm, så du kan med fordel lade den stå i 10 minutter inden den kommer på bordet.
Ved servering kan der drysses yderligere ærter og hakket persille over. Velbekomme.
Se også mine opskrifter på:
Lækker blomkålsgryde med kylling
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Det er indbegrebet af sommer og en dejlig og nem ret at lave. Den er dejlig fyldt med grøntsager og skøn på en varm dag, hvor man trænger til lidt lettere mad. Små nye kartofler ville jeg gerne have til. Rigtig god weekend 😊
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne ret, og jeg håber du bliver glad for den. Skriv gerne din mening om den her i kommentarfeltet.