Blomkål er en af de mest anvendte kål, og heldigvis for det. For blomkålen er særdeles sund, og her kan du læse mere om blomkål, næringsindhold og opskrifter.
Blomkål er en fantastisk og populær grøntsag, og faktisk er det kun en ud af ti af os, der ikke kan lide den. Så hvorfor ikke spise lidt mere?
Udover at blomkålen er mættende og velsmagende, så er den nemlig også sprængfyldt med gode vitaminer og mineraler, som holder dig og din krop sund.
Og med kun 24 kalorier per 100 gram, kan du samtidig spise meget af den med god samvittighed.
Blomkålens sundhedsfremmende egenskaber
Blomkålen indeholder udover en masse vitaminer og mineraler også 2 vigtige stoffer, som er særligt sundhedsfremmende, - nemlig svovlforbindelsen sulforafan og stoffet allicin.
Sulforafan:
Blomkål indeholder svovlforbindelsen der kaldes sulforafan, som blandt andet er medvirkende til at rense nyresystemet, og forbedre dit blodtryk.
Den sulforafan, som findes i blomkålen, har ligeledes vist sig i flere undersøgelser at være med til at bekæmpe kræftfremkaldende celler i kroppen, og være med til at bevare en normal cellefunktion.
Stoffet beskytter dig ligeledes mod skadelig bakterievækst i mave og tarm, og er med til at bekæmpe de bakterier, der kan gøre dig syg ved madforgiftning.
Allicin:
Blomkål indeholder, ligesom hvidløg, stoffet allicin.
Allicin virker anti-inflammatorisk, og er med til at bekæmpe betændelsestilstande i kroppen. Stoffet kan ligeledes være med til at sænke kroppens ældningsprocesser, og det virker hæmmende på svampe-vækst, som eksempelvis Candida-svamp.
Blomkål er ikke kedelig
Måske er du en af dem, der har det lidt stramt med blomkål, efter kun at have fået den serveret kogt i store buketter, eller udkogt nede i en fed blomkålsgratin som barn?
Men sådan behøves det nu ikke at være, for blomkålen er altså meget mere end det. Heldigvis.
Du kan med glæde begynde at kaste dig over blomkålen igen, da der er et hav af måder du kan tilberede og bruge den på. Og det er både kold og varm.
Prøv at tilsætte den til salaten, bage den i ovnen, eller lav en ”kartoffelsalat” hvor du bruger blomkålen i stedet for kartofler.
Prøv at gå igennem vores opskrifter her på siden, og se om du ikke kan finde lidt inspiration – for blomkål behøver altså slet ikke at være så kedelig.
”Vidste du... Kvinder spiser 30% mere kål end mænd?"
Næringsindhold i blomkål
Mængde per 100 gram
Kalorier: 25
Fedt: 0,3 gram
Kulhydrat: 5 gram
Kostfibre: 2 gram
Protein: 1,9 gram
Opskrifter med blomkål
Blomkålsfad med hakket oksekød
Din vurdering
-
Blomkål
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments