Her får du de bedste opskrifter med blomkål. Den sunde kål kan bruges til blomkålssuppe, til at koge, stege og meget mange andre retter.
Blomkål er en fantastisk og populær grøntsag, og faktisk er det kun en ud af ti af os, der ikke kan lide den. Så hvorfor ikke spise lidt mere?
Udover at blomkålen er mættende og velsmagende, så er den nemlig også sprængfyldt med gode vitaminer og mineraler, som holder dig og din krop sund. Og med kun 24 kalorier per 100 gram, kan du samtidig spise meget af den med god samvittighed.
Indhold
- Her får du de bedste opskrifter med blomkål. Den sunde kål kan bruges til blomkålssuppe, til at koge, stege og meget mange andre retter.
- Ikke kedelig
- Fakta om blomkål
- Næringsindhold (pr. 100 g rå)
- Tips til tilberedning
- Opskrifter med blomkål
- Blomkålssuppe
- Blomkålsris - den bedste opskrift
- Farseret blomkål
- Blomkålssalat
- Blomkålsfritter - nem og sund opskrift
- Blomkål med bacon bagt i ovn - ovnbagt baconkål
- Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift
- Blomkålstærte
- Kogetid på blomkål
- Blomkål sous vide
- FAQ
- Kommentarer
Ikke kedelig
Måske er du en af dem, der har det lidt stramt med blomkål, efter kun at have fået den serveret kogt i store buketter, eller udkogt nede i en fed blomkålsgratin som barn?
Men sådan behøves det nu ikke at være, for blomkålen er altså meget mere end det. Heldigvis. Prøv eks. en maskeret blomkål.
Du kan med glæde begynde at kaste dig over blomkålen igen, da der er et hav af måder du kan tilberede og bruge den på. Og det er både kold og varm.
Prøv at tilsætte den til salaten, bage den i ovnen, eller lav en ”kartoffelsalat” hvor du bruger blomkålen i stedet for kartofler.
Fakta om blomkål
Blomkål (latinsk: Brassica oleracea var. botrytis) er en kålplante, hvor man spiser den tætte, hvide blomst.
Det er en korsblomstret grøntsag i familie med blandt andre broccoli, grønkål og rosenkål.
Den spises både rå, dampet, kogt, bagt, stegt eller blendet, og er altså ekstremt alsidig i køkkenet.
Næringsindhold (pr. 100 g rå)
- Kalorier: ca. 25 kcal
- Protein: ca. 2 g
- Kostfibre: ca. 2,5 g
- Kulhydrat: ca. 4 g
- Fedt: < 0,5 g
- Rig på C-vitamin, K-vitamin, folat og antioxidanter
Blomkål er altså lav på kalorier, men høj på næringsstoffer.
Tips til tilberedning
Pas på overkogning - så bliver den kedelig og lugter svovlagtigt.
Rist blomkålen i ovnen med olie, salt og krydderier, da det giver lækker karamelliseret smag.
Blanchér kålen hurtigt i saltet vand og skyl i koldt vand for at bevare sprødhed og farve.
Hele blomkålshoveder kan bages/steges hele og serveres som vegetarisk hovedret.
Opskrifter med blomkål
Prøv at gå igennem vores opskrifter her på siden, og se om du ikke kan finde lidt inspiration – for blomkål behøver altså slet ikke at være så kedelig.
Brug den til blomkålssuppe, kogt blomkål, blomkålsgryde eller en af disse blomkålsopskrifter:
Blomkålssuppe
Blomkålsris - den bedste opskrift
Farseret blomkål
Blomkålssalat
Blomkålsfritter - nem og sund opskrift
Blomkål med bacon bagt i ovn - ovnbagt baconkål
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift
Blomkålstærte
Kogetid på blomkål
Blomkål sous vide
FAQ
Blomkål består af over 90% vand.
Blomkål dyrkes i Danmark fra juni til oktober, men er tilgængelig i butikkerne hele året. Ofte importeret uden for sæsonen.
Blomkålen skal være fast og tung i forhold til størrelsen. Hovedet skal være hvidt til cremefarvet, uden brune pletter. Bladene omkring skal være friske og grønne.
Ja, det kan man sagtens. Blomkålshovedet (buketterne) bruges oftest. Stokken kan skæres i skiver og koges, steges eller rives. Bladene kan også bruges, eks. i wok eller bouillon.
Blomkålen er en alsidig fætter, der kan tilberedes og nydes på et utal af måder:
Kogt eller dampet som tilbehør
Blomkålsmos som alternativ til kartoffelmos
Blomkålsris - rivet og lynstegt som low-carb ris
Ovnbagt blomkål med krydderier og olie
Blomkålssuppe – cremet og lækker
Rå i salater – eks. i små buketter eller revet
Kan endda bruges i pizza- og tærtebunde.
Ja, blomkålen er meget sund. Den indeholder glucosinolater, der er naturlige stoffer, som menes at have kræftforebyggende egenskaber. Kålen er jøj på kostfibre, som støtter fordøjelsen og giver mæthed. Antioxidanter som C-vitamin beskytter kroppens celler, og så er den god for hjernen og leveren pga. cholin, der er en type B-vitamin-lignende stof.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments