• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Blomkålsris på 3 forskellige måder - nem opskrift

Blomkålsris på 3 forskellige måder - nem opskrift

billede med blomkålsris
4.7 fra 75 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. april 2024 - Udgivet: 6. november 2023

Opskrift på blomkålsris, og du får min fremgangsmåde til både en kogt udgave , stegt på panden eller lavet i ovnen. Og det er sundt tilbehør.

Blomkålsris er faktisk ret smart. På mange måder. Dels er det super hurtigt og nemt at tilberede, og dels indeholder det ganske få kalorier. Samtidig er det en god måde at spise kål på, og vi ved jo allesammen hvor sund kål er.

Her er tre gode og nemme opskrifter på blomkålsris, som du uden videre kan kaste dig over. Opskrifterne er til fire personer, hvor jeg har anvendt et ret stort blomkålshoved. Du kan også vælge to mindre blomkål.

Generelt for alle opskrifterne er desuden, at du fjerner de grønne blade, og skærer stokken fra. Del så blomkålshovedet i kvarte, som du derefter river på den grove side af et almindeligt rivejern.

Du kan også anvende en blender eller foodprocessor, men jeg synes rivejernet giver en god og rustik struktur med masser af smag og håndværk. Under denne proces kommer blomkålen til at ligne ris, og deraf navnet. Først er her pandeudgaven af det sunde tilbehør.

Indhold
  • Opskrift på blomkålsris, og du får min fremgangsmåde til både en kogt udgave , stegt på panden eller lavet i ovnen. Og det er sundt tilbehør.
  • Blomkålsris - den bedste opskrift
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Kogt blomkåls ris
  • Blomkåls ris i ovn
  • Sådan bruges blomkålsris
  • Glaseret laks med blomkålsris og spinat - nem og lækker opskrift
  • Blomkålssuppe
  • Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
  • Broccoliris (opskrift til ovn, som dampet eller stegt)
  • Blomkålsfritter - nem og sund opskrift
  • Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med blomkålsris
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Blomkålsris - den bedste opskrift

4.74 fra 75 stemmer
Opskrift på blomkålsris, og du får min fremgangsmåde til både en kogt udgave , stegt på panden eller lavet i ovnen. Og det er sundt tilbehør.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 101
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Pandestegt blomkålsris
  • 1 stor blomkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde
 

  1. Varm olivenolien på en middelvarm pande, og tilsæt finthakket hvidløg. Lad det snurre et minuts uden hvidløget tager farve.
  2. Kom blomkål ved sammen med citronsaft, og lad det nu svitse i cirka 10 minutter, hvor de vender det rundt undervejs. Til sidst vendes friskhakket persille i, og der krydres med lidt salt.
  3. De pandestegte blomkålsris kan også tilsættes lidt forårsløg sammen med hvidløg, eller du kan undvære hvidløgsfedet. Persille kan erstattes med koriander.

Næringsindhold

Kalorier: 101kcalKulhydrater: 8gProtein: 3gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gNatrium: 44mgKalium: 446mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin A: 85IUVitamin C: 74mgCalcium: 35mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Kogt blomkåls ris

1 stor blomkål
Salt

Fremgangsmåde

  1. Kogt blomkålsris er måske den allernemmeste måde at lave tilbehøret på. Det revne blomkål kommes i en skål, og overhældes med kogende vand, så det netop dækker.
  2. Lad det stå 30 sekunder, og hæld derefter blomkålen i et dørslag, så vender løber væk. Giv lidt salt, og servér straks.
  3. Med 30 sekunder i vandet har blomkålen stadig lidt struktur og bid, men hvis du ønsker den lidt mere blød i konsistensen, så lader du den blot stå i det kogende vand i et minut eller mere.

Blomkåls ris i ovn

1 stor blomkål
2 spiseskefulde olivenolie
1 fed hvidløg
Salt

Fremgangsmåde

  1. Blomkål kommes i en skål, og vendes med olivenolie og presset hvidløgsfed. Vend det rundt, og bred det ud på en bageplade.
  2. Bag nu blomkålsrisen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, hvor det cirka skal have 15 minutter. Måske lidt længere, men det er færdig når det begynder at tage lidt farve.
  3. Kom den færdigbagte blomkålsris i en flot skål, og krydr med lidt salt. Serveres straks.

Endelig skal det siges, at du selvfølgelig også kan nyde blomkåls ris som rå salat, for det smager også dejligt. Blomkålsrisen passer blandt andet godt som tilbehør til mange retter, herunder blandt andet kylling og svinemørbrad.

Sådan bruges blomkålsris

Du kan bruge blomkålsris i mange retter:

  • Som tilbehør til gryderetter, karry, wok og stegte retter.
  • I salater, både rå og let dampet.
  • Som base i vegetariske buddha bowls.
  • I sushi, wraps eller burritos som riserstatning.
  • Blandet med æg og ost til eks. blomkålspizza eller risfrikadeller.

Tip: Undgå at koge - det bliver hurtigt smattet. Så her skal det i givet fald være i meget kort tid - som angivet længere oppe i opskriften.

Flere inspirerende opskrifter:

Glaseret laks med blomkålsris og spinat - nem og lækker opskrift

4.7 fra 7 stemmer
Her er min opskrift på glaseret laks med honning og soja, der serveres på en bund af blomkålsris med karry og sauteret spinat.
Gå til opskrift
glaseret laks med honning og soja

Blomkålssuppe

4.7 fra 76 stemmer
Nem og lækker opskrift på blomkålssuppe. En cremet suppe lavet med blomkål og kartofler, og du kan servere den som hovedret eller forret.
Gå til opskrift
billede med blomkålssuppe

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

5 fra 1 stemme
Se hvordan du laver lækre kødboller med blomkål og ærter. En skøn opskrift på en sommerlige gryderet med kødboller af hakket okse og kylling.
Gå til opskrift
Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Broccoliris (opskrift til ovn, som dampet eller stegt)

4.9 fra 9 stemmer
Broccoliris er et sundt alternativ til ris, og med denne opskrift kan du se, hvordan du laver broccoli ris i ovn, dampet eller på panden.
Gå til opskrift
broccoliris i ovn

Blomkålsfritter - nem og sund opskrift

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på lækre blomkålsfritter, som du nemt kan lave i ovnen. Smagfulde og krydrede buketter af blomkål, der er lækkert tilbehør.
Gå til opskrift
billede med blomkålsfritter

Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift

5 fra 5 stemmer
Sådan laver du sprøde blomkålsnuggets med cornflakes. En nem opskrift på nuggets af blomkål, der er lækre som forret, snack eller tilbehør.
Gå til opskrift
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes

FAQ

Hvor længe holder blomkålsris?

Rå blomkålsris holder 2–3 dage i køleskab i tætsluttet beholder.

Kan man fryse blomkålsris?

Ja, blomkålsris kan fryses og bruges direkte fra frost.

Hvad er blomkålsris?

Blomkålsris er finthakket blomkål, der ligner ris i størrelse og tekstur. Det er lavet ved at rive, hakke eller blende blomkål, typisk rå, og derefter tilberede det let. Bruges som et sundt og kalorielet alternativ til hvide ris eller bulgur.

Hvad er fordelen ved blomkålsris?

Blomkålsris har lavt kalorieindhold, nemlig ca. 25 kalorier pr. 100 gram (sammenlignet med ca. 130 kalorier i kogte ris). Meget lavt i kulhydrater. Rig på kostfibre, der gavner fordøjelsen. God kilde til C-vitamin, folat, vitamin K og antioxidanter. Naturligt glutenfrit.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required