Her får du min opskrift på blomkålscurry, der er en lækker og sund indisk ret uden kød. Altså en god vegetarret, der bla. laves med blomkål og røde linser.
Blomkålscurry er sund aftensmad med inspiration fra det indiske køkken, og det er en lækker vegetarret - selvfølgelig uden kød.
Alligevel får du altså et velsmagende og lækkert måltid, hvor blandt andet blomkål giver en god og naturlig fylde i retten.
Opskriften på indisk blomkålscurry er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på blomkålscurry
Ingredienser
- 1 bundt forårsløg
- 5 fed hvidløg
- 2 teskefulde karry
- 1 teskefuld gurkemeje
- 2 teskefulde garam masala
- 1 teskefuld spidskommen
- 1 knold ingefær
- 1 dåse røde linser
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 1 lille blomkål
- 75 gram babyspinat
- Lidt koriander frisk, kan undværes
- 1 lime
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, og hvidløgsfed hakkes fint. Sauteres ved middel varme i en god sjat olie. Jeg plejer at lave blomkålscurry i en stor sauterpande, men en god gryde er også anvendelig.
- Tilsæt så karry, gurkemeje, garam masala og spidskommen. Lad det svitse et par minutter. Du kan også tilføje lidt kanel og kardemomme hvis dette ønskes.
- Skrab eller skræl ingefær og riv den i. Se evt. i videoen hvordan du nemt skræller en ingefær.
- Skyl de røde linser grundigt i en sigte under den kolde hane, og kom linserne i din blomkålscurry sammen med hakkede tomater og en dåse kokosmælk.
- Læg låg på og lad nu den indiske ret simre i cirka 20 minutter.
- I mens skæres blomkål ud i mindre buketter, som kommes i curryen efter de 20 minutter, hvorefter retten simrer videre i yderligere 10 minutter.
- Til sidst vendes babyspinat i, så bladene netop falder sammen. Du kan også komme lidt frisk koriander i den indiske vegetarret, men koriander kan også udelades.
- Smag blomkålscurryen til med limesaft, salt og friskkværnet peber.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Blomkålscurry serveres straks med kogte ris, og du kan eventuelt putte en bouillonterning i vandet, mens du koger risene.
Du skal også prøve at lave de lækre chapati brød til. Det er pandestegte brød fra Indien og Pakistan, og de er meget nemme at lave.
Se også mine opskrifter på:
Jeg har ikke kunnet finde røde linser på dåse, men kun i pose. Er fremgangs måden den samme eller skal de koges først?