Min opskrift på ristet blomkål med karry og mandler, som du kan lave i ovnen på ca. 20 minutter. Bruges som tilbehør til mange retter.
Du skal prøve denne lækre opskrift på ristet blomkål med karry og mandler, der smager super godt som tilbehør.
Til fire personer anvendes en hel blomkål, der bages i ovnen sammen med lidt karry og hakkede mandler. Det er både nemt, godt og sundt.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på blomkål med karry
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1 blomkål - i mindre buketter eller stykker
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 2 teskefulde karry
- 0,5 teske spidskommen - stødt
- salt og friskkværnet peber
- 40 gram mandler - hakkes groft
Sådan gør du
- Til ristet blomkål med karry starter du med at skære blomkål ud i passende stykker. Du kan eventuelt dele den i små buketter eller mindre stykker. Jeg plejer at halvere kålen, hvorefter jeg skærer den i skiver, som kan brækkes ud i lidt mindre stykker.
- Kom blomkålsstykkerne i en skål, hvor den vendes sammen med olivenolie, karry,, stødt spidskommen, salt og peber.
- Bred karryblomkålen ud på en bageplade med bagepapir eller lignende.
- Bages 10 minutter ved 200 grader varmluft, hvorefter de hakkede mandler drysses over.
- Bages derefter færdig i yderligere 10 minutter ved samme temperatur.
Næringsindhold
Tips
Ristet blomkål med karry og mandler serveres straks som tilbehør.
Brug den til ovnbagt laks, koteletter eller måske endda frikadeller som et lidt mere uventet, men velsmagende tilbehør.
Se også mine opskrifter på:
- Krydret blomkål i ovn med paprika og hvidløg
- Blomkålsris på tre forskellige måder
- Blomkål med bacon bagt i ovn - ovnbagt baconkål
Del dine ideer og tanker med os andre her: