Ovnbagt laks er lækker mad i ovn, og her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Hvem elsker ikke ovnbagt laks. Dels smager den fremragende, og dels er laksen så utrolig nem at tilberede.
Især hvis du bager din laks i ovnen, hvor den blot skal et kvarter og så er den klar til servering.
Her har jeg krydret laksen med paprika, men du kan jo også bare give den lidt salt og peber. Eller hvidløg. Og citronsaft i stedet for olie - det er helt op til dig.
Opskriften på laks i ovn til fire personer. I min video kan du også se fremgangsmåde til ovnbagt laks.
Opskrift på ovnbagt laks
Ingredienser
- 4 stykker laks på ca. 175-200 gram pr. styk
- olivenolie
- paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bed din fiskehandler skære laksebøffer fra den tykke ende af laksen. Altså hovedenden. Halestykket smager ikke nær så godt, men er bedre i fiskefars til fiskefrikadeller og den slags. Så det skal være fra den brede ende når vi taler ovnbagt laks.4 stykker laks
- Tjek laksestykkerne for ben og skæl, og fjern eventuelle ben med en pincet. Det er ret nemt.
- Smør laksebøfferne med lidt olie, og krydr dem med paprika, salt og peber.olivenolie, paprika, salt og friskkværnet peber
- Læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med skindsiden nedad. Læg helst et stykke bagepapir under, da det sparer dig en del tid med rengøring efterfølgende. Det er bare et godt tip når du laver laks i ovn.
- Bag nu laksen i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 15 minutter.
Se video til opskrift
Noter
Tag den nu ovnbagte laks ud, og servér straks med spidskålssalat og krydrede kartofler.
Mange andre slags tilbehør passer også fint til ovnbagt laks.
Se flere opskrifter med laks:
Honningmarineret laks til grill og ovn
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Opskriften som sådan fejler ikke noget, men de 15 min ahh. Det var jo sushi 🤣, så den røg ind igen 👍
Hej Erling
Aaaah - så skal du have tjekket din ovn 🙂
Eller også er det i hvert fald en godt tilberedt sushi.
Laksen bør ikke være rå efter 15 minutter - men er man til en mere gennemstegt laks, kan man bare gi' den et par minutter mere 🙂
Alt det bedste til dig
Holger
Super nem opskrift og smager skønt.
Tusind tak, Tine - dejligt du kunne lide den 🙂
Alt det bedste
Holger