Ovnbagt laks er lækker mad i ovn, og her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem a lave.
Dette er min opskrift på ovnbagt laks, og jeg håber du bliver glad for den. Den sikrer i hvert fald, at du ikke får en tør laks. Du er meget velkommen til vurdere opskriften, ved at tildele den fra 1-5 stjerner, eller skrive en kommentar med dine gode råd. På forhånd tak.
Jeg elsker ovnbagt laks. Dels smager den fremragende, og dels er laksen så utrolig nem at lave.
Især hvis du bager laksen i ovnen, hvor den blot skal et kvarter og så er den klar til servering.
Her har jeg krydret laksen med paprika, men du kan jo også bare give den lidt salt og peber. Eller hvidløg.
Opskriften til fire personer.
Opskrift på ovnbagt laks
Ovnbagt laks - opskrift på laks i ovn med stegetid
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 4 stykker laks på ca. 200 gram pr. styk
- olivenolie
- paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bed din fiskehandler skære laksebøffer fra den tykke ende af laksen. Altså hovedenden. Halestykket smager ikke nær så godt, men er bedre i fiskefars til fiskefrikadeller og den slags. Så det skal være fra den brede ende!
- Tjek laksestykkerne for ben og skæl, og fjern eventuelle ben med en pincet. Det er ret nemt.
- Smør laksebøfferne med lidt olie, og krydr dem med paprika, salt og peber.
- Læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med skindsiden nedad. Læg helst et stykke bagepapir under, da det sparer dig en del tid med rengøring efterfølgende. Det er bare et godt tip.
- Bag nu laksen i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 15 minutter.
Tips
Tag den nu ovnbagte laks ud, og servér straks med en tomatsalat og hjemmebagt flutes.
Se også mine opskrifter på:
Kom med din kommentar her