Ovnbagt laks er lækker mad, og her er min opskrift med den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika.
Hvem elsker ikke ovnbagt laks. Dels smager den fremragende, og dels er laksen så utrolig nem at tilberede. Og så er den jo sund aftensmad.
Her har jeg krydret laksen med paprika, men du kan jo også bare give den lidt salt og peber. Eller hvidløg. Og citronsaft i stedet for olie - det er helt op til dig.
Opskriften på laks i ovn er beregnet til fire personer, og i min video kan du også se fremgangsmåden.
Opskrift på ovnbagt laks
Ingredienser
- 4 stykker laks - på ca. 175-200 gram pr. styk
- olivenolie
- paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bed din fiskehandler skære laksebøffer fra den tykke ende af laksen. Altså hovedenden. Halestykket smager ikke nær så godt, men er bedre i fiskefars til fiskefrikadeller og den slags. Så det skal være fra den brede ende når vi taler ovnbagt laks.4 stykker laks
- Tjek laksestykkerne for ben og skæl, og fjern eventuelle ben med en pincet. Det er ret nemt.
- Smør laksebøfferne med lidt olie, og krydr dem med paprika, salt og peber.olivenolie, paprika, salt og friskkværnet peber
- Læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med skindsiden nedad. Læg helst et stykke bagepapir under, da det sparer dig en del tid med rengøring efterfølgende. Det er bare et godt tip når du laver laks i ovn.
- Bag nu laksen i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 15 minutter.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Tag den nu ovnbagte laks ud, og servér straks med spidskålssalat og krydrede kartofler.
Mange andre slags tilbehør passer også fint til ovnbagt laks.
Laks i grill
Du kan også nemt lave en grillet laks ved at følge opskriften.
Tid og temperatur i grillen er den samme som i ovnen, men du skal blot grille laksen ved indirekte varme.
Altså 200 grader i grillen, laksen i en alubakke og så ellers blot 15 minutter. Så har du en perfekt grillet laks.
3 tips til tilberedning af laks
- Køb altid laksebøffer, der er skåret fra den tykke ende af laksen. Altså fra hovedet og ned. Halestykket er ikke egnet til laksebøffer.
- Tjek laksen grundigt for ben. Fjern eventuelle ben med en pincet. Det er meget nemt, og så undgår du fiskeben i munden eller halsen. Det er ubehageligt at få fiskeben i munden eller halsen.
- Tilbered aldrig laks for længe. Det gør laksen tør og kedelig, og faktisk skal laks og andre fisk tilberedes i kortere tid end man måske regner med.
Se flere opskrifter med laks:

Jytte navntoft
Hvad serverer i til laksen
Tine
Super nem opskrift og smager skønt.
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Tine - dejligt du kunne lide den 🙂
Alt det bedste
Holger
Erling Alberg
Opskriften som sådan fejler ikke noget, men de 15 min ahh. Det var jo sushi 🤣, så den røg ind igen 👍
Holger Rørby Madsen
Hej Erling
Aaaah - så skal du have tjekket din ovn 🙂
Eller også er det i hvert fald en godt tilberedt sushi.
Laksen bør ikke være rå efter 15 minutter - men er man til en mere gennemstegt laks, kan man bare gi' den et par minutter mere 🙂
Alt det bedste til dig
Holger
Jolanda
Det er en god opskrift, let at lave. Jeg synes dog, det er vildt irriterende at kommentarerne ikke kommer lige efter opskrifterne. Hvorfor gør I det?
K Kristensen
Rodet opskrift Retten lyder lækker
Anne
Denne opskrift er den mest simple og hurtige vej til at få den perfekt tilberedte laks - gennemstegt men saftig. At krydre med lidt paprika fungerer rigtig godt i kombination salt og peber. Den her opskrift er totalt go to og fungerer også med laksebøffer fra supermarkedet, hvis man vælger den pakke med de “tykke” bøffer som beskrevet i opskriften.
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Mange tak for tilbagemeldingen - det er jeg glad for at høre.
Og det er nemlig en god to go opskrift, hvor jeg synes laksen altid bliver fin.
Alt det bedste til dig
Holger
Naima Simring
Dejlig måde til ovnbagt laks tak for fidusen med bagepapir .