Ovnbagt laks er lækker mad i ovn, og her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Hvem elsker ikke ovnbagt laks. Dels smager den fremragende, og dels er laksen så utrolig nem at tilberede.
Især hvis du bager din laks i ovnen, hvor den blot skal et kvarter og så er den klar til servering.
Her har jeg krydret laksen med paprika, men du kan jo også bare give den lidt salt og peber. Eller hvidløg. Og citronsaft i stedet for olie - det er helt op til dig.
Opskriften på laks i ovn til fire personer. I min video kan du også se fremgangsmåde til ovnbagt laks.
Opskrift på ovnbagt laks
Ingredienser
- 4 stykker laks på ca. 175-200 gram pr. styk
- olivenolie
- paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bed din fiskehandler skære laksebøffer fra den tykke ende af laksen. Altså hovedenden. Halestykket smager ikke nær så godt, men er bedre i fiskefars til fiskefrikadeller og den slags. Så det skal være fra den brede ende når vi taler ovnbagt laks.4 stykker laks
- Tjek laksestykkerne for ben og skæl, og fjern eventuelle ben med en pincet. Det er ret nemt.
- Smør laksebøfferne med lidt olie, og krydr dem med paprika, salt og peber.olivenolie, paprika, salt og friskkværnet peber
- Læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med skindsiden nedad. Læg helst et stykke bagepapir under, da det sparer dig en del tid med rengøring efterfølgende. Det er bare et godt tip når du laver laks i ovn.
- Bag nu laksen i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 15 minutter.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Tag den nu ovnbagte laks ud, og servér straks med spidskålssalat og krydrede kartofler.
Mange andre slags tilbehør passer også fint til ovnbagt laks.
Laks i grill
Du kan også nemt lave en grillet laks ved at følge opskriften.
Tid og temperatur i grillen er den samme som i ovnen, men du skal blot grille laksen ved indirekte varme.
Altså 200 grader i grillen, laksen i en alubakke og så ellers blot 15 minutter. Så har du en perfekt grillet laks.
3 tips til tilberedning af laks
- Køb altid laksebøffer, der er skåret fra den tykke ende af laksen. Altså fra hovedet og ned. Halestykket er ikke egnet til laksebøffer.
- Tjek laksen grundigt for ben. Fjern eventuelle ben med en pincet. Det er meget nemt, og så undgår du fiskeben i munden eller halsen. Det er ubehageligt at få fiskeben i munden eller halsen.
- Tilbered aldrig laks for længe. Det gør laksen tør og kedelig, og faktisk skal laks og andre fisk tilberedes i kortere tid end man måske regner med.
Se flere opskrifter med laks:
Honningmarineret laks til grill og ovn
Laksesalat med ovnbagt laks, salat, tomat, og bacon
Laks med porrer og spidskål - nem mad i fad
Hvad serverer i til laksen