• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Farseret blomkål med bacon - opskrift på indbagt blomkål

Farseret blomkål med bacon - opskrift på indbagt blomkål

farsereret blomkål
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
227
SHARES
FacebookMessenger227PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 18. september 2024 - Udgivet: 28. oktober 2023

Her er min opskrift på farseret blomkål. En smuk ret med blomkål, fars og bacon, der både er nem at lave, og som smager forrygende godt.

Farseret blomkål er en fantastisk ret, der faktisk slet ikke er så svær at lave. Her farseres et helt blomkål med en god frikadellefars, og derefter dækkes den til med et lag bacon.

Retten har i øvrigt også en række kælenavne, hvor den også omtales som abehjerne og andre sjove ting. Den farserede blomkål tilberedes i ovnen, og skyen er perfekt til en god sovs, der laves med lidt ribsgele.

Her får du virkelig en ret med masser af smag, og retten er smuk at servere. Se bare på billedet. Både børn og voksne er vilde med den, og du kan såmænd sagtens også være bekendt at servere den for gæster.

Opskriften er beregnet til 6 personer sammen med tilbehør, og rester lunes nemt til frokost eller aftensmad dagen efter.

Indhold
  • Her er min opskrift på farseret blomkål. En smuk ret med blomkål, fars og bacon, der både er nem at lave, og som smager forrygende godt.
  • Farseret blomkål
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Billeder
  • Tips
  • Blomkål med bacon bagt i ovn - ovnbagt baconkål
  • Farserede rosenkål
  • Farserede porrer - nem opskrift
  • Ristet blomkål med karry og mandler
  • Farserede peberfrugter - nem opskrift
  • Blomkålssuppe
  • FAQ
  • Kommentarer
farsereret blomkål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Farseret blomkål

4.70 fra 10 stemmer
Her er min opskrift på farseret blomkål. En smuk ret med blomkål, fars og bacon, der både er nem at lave, og som smager forrygende godt.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 314
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Blomkål
  • 1 blomkål - mellemstort
Fars
  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk løgpulver - eller 1 finthakket løg
  • 1 æg
  • 4 spsk rasp
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk - måske lidt mere
Desuden
  • 14 skiver bacon
  • 3 dl vand
  • 3 dl mælk
  • 1 bouillonterning - svine- eller grøntsagsbouillon
  • 2 dl madlavningsfløde - eller alm. fløde
  • 2 tsk ribsgele
  • 1 spsk gastrik - eller lidt friskpresset citronsaft
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i en smule vand
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt madkulør

Fremgangsmåde
 

  1. Til farseret blomkål starter du med at trimme blomkålen for alle blade. Men pas på du ikke kommer til at skære buketter af selve kålen! Skær også en skive af bunden/stokken, så den kan stå lige og jævnt.
  2. Kom lidt vand i bunden af en gryde, og stil blomkålen derned med bunden nedad. Dampes under låg i 5 minutter og overhældes derefter med koldt vand. Dryppes godt af.
  3. Fars: Rør det hakkede kød med salt, peber og løgpulver. Rør derefter æg i sammen med rasp, hvedemel og mælk. Farsen skal være lind, men ikke for tynd!
  4. Læg og hold blomkålen på et skærebræt med bunden/stokken opad. Læg et lag fars på den og klem den godt ind ved stokken og sørg for, at kålen også dækkes med et lag fars. Men hold snitfladen af stokken fri.
  5. Stil nu den halvt farserede blomkål forsigtigt ned i et ovnfast fad, og dæk resten af blomkålen med fars. Fugt gerne hænderne med lidt vand, så farsen ikke klistrer. Jeg lægger gerne farsen på i toppen af kålen, og derfra trykkes den forsigtigt ned, så hele blomkålen dækkes med fars.
  6. Beklæd forsigtigt farsen med skiver af bacon, så hver skive bacon kan foldes let ind under kålen, og samtidig dækker op over toppen.
  7. Hæld 3 dl. vand og 3 dl. mælk i bunden af fadet, og smuldr en bouillonterning ved.
  8. Steg nu den farserede blomkål i ovnen ved 200 grader over- og undervarme, hvor den skal have 1 time. Måske nogle minutter mere, men når baconen har fået farve, er den færdig.
  9. Læg forsigtigt den farserede blomkål på et skærebræt, og lad den hvile 10 minutter inden udskæring.
  10. Skyen fra fadet sigtes over i en gryde, og koges op med madlavningsfløde, ribsgele og lidt gastrik. Smag til med salt og peber, jævn med majsstivelse og juster farven med lidt madkulør.

Næringsindhold

Kalorier: 314kcalKulhydrater: 21gProtein: 30gFedt: 12gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.003gKolesterol: 110mgNatrium: 1677mgKalium: 766mgKostfibre: 3gSukker: 10gVitamin A: 229IUVitamin C: 47mgCalcium: 201mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her får du et par billeder til hvordan du laver farseret blomkål:

farseret blomkål med bacon
færdigstegt blomkål med fars og bacon

Tips

Farseret blomkål skæres nu ud i passende stykker, der serveres med kogte kartofler og den lækre sovs.

Dertil gerne kogte bønner, ærter eller en råkostsalat. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Blomkål med bacon bagt i ovn - ovnbagt baconkål

4.5 fra 17 stemmer
Her er min opskrift på blomkål med bacon, som du nemt kan bage i din ovn. Den baconsvøbte blomkål er god som snack eller lækkert tilbehør.
Gå til opskrift
ovnbagt blomkål med bacon

Farserede rosenkål

5 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på farserede rosenkål, hvor de små og meget sunde rosenkål pakkes ind i en krydret fars og steges på panden.
Gå til opskrift
Billede af farserede rosenkål.

Farserede porrer - nem opskrift

4.8 fra 63 stemmer
Opskrift på farserede porrer, der er porrer pakket ind i en lækker fars, og derefter steges på pande og i ovn. Farseret porre er nem at lave.
Gå til opskrift
Billede resultat for farserede porrer

Ristet blomkål med karry og mandler

5 fra 7 stemmer
Min opskrift på ristet blomkål med karry og mandler, som du kan lave i ovnen på ca. 20 minutter. Bruges som tilbehør til mange retter.
Gå til opskrift
ristet blomkål med karry og mandler

Farserede peberfrugter - nem opskrift

4.8 fra 33 stemmer
Farserede peberfrugter er kræs for både børn og voksne, og de er ret nemme at lave. De fyldte peberfrugter er med hakket oksekød og grønsager.
Gå til opskrift
billederesultat for farserede peberfrugter

Blomkålssuppe

4.7 fra 76 stemmer
Nem og lækker opskrift på blomkålssuppe. En cremet suppe lavet med blomkål og kartofler, og du kan servere den som hovedret eller forret.
Gå til opskrift
billede med blomkålssuppe

FAQ

Hvor længe holder farseret blomkål sig?

Rester af den farserede blomkål kan du opbevare i køleskabet, hvor den holder sig i op til 3 dage.

Kan man fryse farseret blomkål?

Du kan sagtens fryse rester af den farserede blomkål. Kommes i en tæt beholder. Kan evt. tøs op i mikroovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karina

    maj 13, 2025 at 9:22 pm

    Svar
  2. Peer Ole Nielsen

    oktober 28, 2023 at 12:32 pm

    Tak for svaret. Vil det være muligt at give alternative temperaturer og tider ved dine opskrifter i airfryer.
    Har i øvrigt stor glæde af dine opskrifter.
    Hilsen peer ole

    Svar
  3. Peer Ole Nielsen

    oktober 28, 2023 at 12:08 pm

    Hej Holger.
    Kan den laves i en airfryer? og i givet fald hvilken temperatur og tid?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 28, 2023 at 12:28 pm

      Hej Peer
      Det kan du sagtens, hvis du har plads til den farserede blomkål i airfryeren. Jeg ville nok give den 50 minutter ved 180 grader, og så lige se om den evt. skal have nogle minutter mere.
      God fornøjelse
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    oktober 28, 2023 at 8:24 am

    Den skal jeg bestemt prøve. Det ligner virkelig et lille træ. Hvor er det smukt. Jeg vil dele opskriften med mine mostre. De elsker også nye spændende måder at lave mad på. Jeg kigger altid i dine opskrifter, når jeg mangler inspiration, jeg har også din bog. 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 28, 2023 at 8:43 am

      Hej Lone
      Tak for de søde ord - det er jeg glad for at høre.
      Med ønsket om en dejlig weekend.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required