Her er min opskrift på farseret blomkål. En smuk ret med blomkål, fars og bacon, der både er nem at lave, og som smager forrygende godt.
Farseret blomkål er en fantastisk ret, der faktisk slet ikke er så svær at lave. Her farseres et helt blomkål med en god frikadellefars, og derefter dækkes den til med et lag bacon. Lidt som du kender det fra farserede porrer.
Retten har i øvrigt også en række kælenavne, hvor den også omtales som abehjerne og andre sjove ting. Den farserede blomkål tilberedes i ovnen, og skyen er perfekt til en god sovs, der laves med lidt ribsgele.
Her får du virkelig en ret med masser af smag, og retten er smuk at servere. Se bare på billedet. Både børn og voksne er vilde med den, og du kan såmænd sagtens også være bekendt at servere den for gæster.
Opskriften er beregnet til 6 personer sammen med tilbehør, og rester lunes nemt til frokost eller aftensmad dagen efter.
Se også disse opskrifter:
- Blomkål med bacon bagt i ovn
- Ristet blomkål med karry og mandler
- Hakket oksekød med blomkål i fad
- Blomkålsfritter
- Aftensmad med hakket svinekød
Opskrift på indbagt blomkål
Farseret blomkål
Ingredienser
Blomkål
- 1 blomkål - mellemstort
Fars
- 500 gram hakket kalv og svin
- 1 teskefuld salt
- friskkværnet peber
- 1 spiseskefuld løgpulver - eller 1 finthakket løg
- 1 æg
- 4 spiseskefulde rasp
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 deciliter mælk - måske lidt mere
Desuden
- 14 skiver bacon
- 3 deciliter vand
- 3 deciliter mælk
- 1 bouillonterning - svine- eller grøntsagsbouillon
- 2 deciliter madlavningsfløde - eller alm. fløde
- 2 teskefulde ribsgele
- 1 spiseskefuld gastrik - eller lidt friskpresset citronsaft
- 1 spiseskefuld majsstivelse - udrørt i en smule vand
- salt og friskkværnet peber
- Lidt madkulør
Sådan gør du
- Til farseret blomkål starter du med at trimme blomkålen for alle blade. Men pas på du ikke kommer til at skære buketter af selve kålen! Skær også en skive af bunden/stokken, så den kan stå lige og jævnt.
- Kom lidt vand i bunden af en gryde, og stil blomkålen derned med bunden nedad. Dampes under låg i 5 minutter og overhældes derefter med koldt vand. Dryppes godt af.
- Fars: Rør det hakkede kød med salt, peber og løgpulver. Rør derefter æg i sammen med rasp, hvedemel og mælk. Farsen skal være lind, men ikke for tynd!
- Læg og hold blomkålen på et skærebræt med bunden/stokken opad. Læg et lag fars på den og klem den godt ind ved stokken og sørg for, at kålen også dækkes med et lag fars. Men hold snitfladen af stokken fri.
- Stil nu den halvt farserede blomkål forsigtigt ned i et ovnfast fad, og dæk resten af blomkålen med fars. Fugt gerne hænderne med lidt vand, så farsen ikke klistrer. Jeg lægger gerne farsen på i toppen af kålen, og derfra trykkes den forsigtigt ned, så hele blomkålen dækkes med fars.
- Beklæd forsigtigt farsen med skiver af bacon, så hver skive bacon kan foldes let ind under kålen, og samtidig dækker op over toppen.
- Hæld 3 dl. vand og 3 dl. mælk i bunden af fadet, og smuldr en bouillonterning ved.
- Steg nu den farserede blomkål i ovnen ved 200 grader over- og undervarme, hvor den skal have 1 time. Måske nogle minutter mere, men når baconen har fået farve, er den færdig.
- Læg forsigtigt den farserede blomkål på et skærebræt, og lad den hvile 10 minutter inden udskæring.
- Skyen fra fadet sigtes over i en gryde, og koges op med madlavningsfløde, ribsgele og lidt gastrik. Smag til med salt og peber, jævn med majsstivelse og juster farven med lidt madkulør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Farseret blomkål skæres nu ud i passende stykker, der serveres med kogte kartofler og den lækre sovs.
Dertil gerne kogte bønner, ærter eller en råkostsalat. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Peer Ole Nielsen
Tak for svaret. Vil det være muligt at give alternative temperaturer og tider ved dine opskrifter i airfryer.
Har i øvrigt stor glæde af dine opskrifter.
Hilsen peer ole
Peer Ole Nielsen
Hej Holger.
Kan den laves i en airfryer? og i givet fald hvilken temperatur og tid?
Holger Rørby Madsen
Hej Peer
Det kan du sagtens, hvis du har plads til den farserede blomkål i airfryeren. Jeg ville nok give den 50 minutter ved 180 grader, og så lige se om den evt. skal have nogle minutter mere.
God fornøjelse
Alt det bedste
Holger
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Den skal jeg bestemt prøve. Det ligner virkelig et lille træ. Hvor er det smukt. Jeg vil dele opskriften med mine mostre. De elsker også nye spændende måder at lave mad på. Jeg kigger altid i dine opskrifter, når jeg mangler inspiration, jeg har også din bog. 😊
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Tak for de søde ord - det er jeg glad for at høre.
Med ønsket om en dejlig weekend.
Alt det bedste
Holger