Virkelig lækker opskrift på blomkålssalat med rå blomkål. Blomkålssalaten laves med lidt æble, tranebær, mandler og bredbladet persille.
Blomkålssalat er en god og nærende salat, og her er den rå blomkål kommet i godt selskab.
Jeg har anvendt et halvt blomkål her, fordi blomkålen var rimelig stor. Har du fået fingrene i en mindre blomkål, skal du måske en hel kål.
Opskriften er til fire personer, og salaten er altså ret mættende og sund.
Ingredienser til blomkålssalat
1 halvt, økologisk blomkål
2 æbler – her har jeg anvendt Elstar
1 håndfuld tørrede tranebær
1 håndfuld bredbladet persille
50 gram peanuts, cashewnødder eller saltede mandler (eller lidt af hvert)
2 spiseskefulde citronsaft
4 spiseskefulde olivenolie
Fremgangsmåde
- Blomkål deles på midten, og du anvender den ene halvdel. Fjern bladene, og skyl blomkålen grundigt. Skær derefter kålen i tynde skiver, som du igen hakker fint. Kom den finthakkede blomkål i en salatskål.
- Æblerne skylles og deles i kvarte. Fjern kernehuset, og skær æblerne i mindre tern. Kom dem op til den finthakkede blomkål.
- Tørrede tranebær kommes ved. Persille hakkes groft og tilsættes.
- Peanuts, cashewnødder eller saltede mandler hakkes groft, og puttes ligeledes op i salatskålen.
- Dryp citronsaft og olivenolie over, og og vend det hele forsigtigt rundt. Lad det trække fem minutter inden servering.
Yderligere info
Jeg har anvendt saltede peanuts i blomkålssalaten, men du kan som nævnt også bruge en blanding af saltede mandler og cashewnødder.
Eller hvad dine yndlingsnødder nu er.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er disse med blomkålsris og den skønne broccolisalat med granatæble.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
- Blomkålssalat
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.