Her er min opskrift på lækker blomkålsgryde med kylling. En nem gryderet, der bla. laves med blomkål, kylling, kartofler og gulerødder.
Jeg kan varmt anbefale denne lækre blomkålsgryde, der både er nem, rimelig hurtig og velsmagende til aftensmad.
Gryderetten består af blomkål, kylling, kartofler og gulerødder i en hvid sovs, og retten er mild i smagen, men den smager fremragende.
Du behøver ikke at skrælle hverken gulerødder eller kartofler (medmindre skrællen er helt forfærdelig), og kogetiden er ca. 20 minutter. Det afhænger dog af, hvor kogte du ønsker grøntsagerne.
Jeg kan godt lide de har et lille bid, og så passer de 20 minutter fint. Husk ikke at skære grøntsagerne for groft ud, da kogetiden jo så forlænges.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem blomkålsgryde
Opskriften er beregnet til fire personer.
Blomkålsgryde
Ingredienser
- 300 gram kyllingebryst - skåret i mindre tern
- 2 spiseskefulde smør - til stegning
- 2 spiseskefulde hvedemel - med lidt top
- 400 gram blomkål - delt i mindre buketter/stykker
- 200 gram kartofler - skåret i mindre tern
- 200 gram gulerødder - skåret i mindre stykker
- 5 deciliter vand - gerne kogende
- 1 bouillonterning - høns
- 1 deciliter fløde
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt forårsløg - skåret i tynde skiver
- 1 håndfuld persille - hakket
Sådan gør du
- Start med at gøre alle ingredienser til din blomkålsgryde klar. Kyllingebryst skæres ud i mindre stykker, mens grøntsagerne gøres klar som anvist. Du behøver ikke skrælle hverken gulerødder eller kartofler, og du kan sagtens bruge noget af stokken på blomkålen også.
- Varm en god stegegryde op og kom smør i. Lad det lige bruse af ved en god varme. Steg så kyllingekødet et par minutter, så det får lidt stegeskorpe. Krydr med lidt salt og peber. Drys hvedemel over og vend rundt.
- Tilsæt blomkål, kartofler og gulerødder og vend rundt.
- Kom så vand ved, og du kan med fordel bruge kogende vand. Smuldr også en bouillonterning i gryden. Rør rundt.
- Skru lidt ned for kogepladen, læg låg på gryden og lad blomkålsgryden simre i ca. 20 minutter, så grøntsagerne er kogte, men stadig har lidt bid og friskhed.
- Tilsæt fløde og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Vend forårsløg i gryden, og varm igennem i et minuts tid mere.
- Lige inden servering vendes en håndfuld hakket persille i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Blomkålsgryde serveres straks, og den kan spises uden yderligere tilbehør.
Du kan dog sagtens servere en lille salat eller et stykke brød til.
Lone
Jeg har lige lavet det til aftensmad, det smagte dejligt, men jeg synes, det bliver for suppe-agtigt. Næste gang nøjes jeg med det halve vand
Ilse Hansen
Kan man bruge andet kød da min mand ikke spiser kylling
Holger Rørby Madsen
Hej Ilse
Det kan du tro - prøv evt. med kalkun, og ellers kan du også bruge svinekød.
Alt det bedste
Holger
Jørgen Kristensen
Virkelig god ret og dejlig nem at lave.
jørgensen
er retten fryse-egnet ?
Holger Rørby Madsen
Det kan du tro - du kan sagtens fryse en blomkålsgryde ned.
Alt det bedste
Holger
Frede Uhrskov
Hej Holger
Din opskrift ser lækker ud - den må jeg prøve. Da det jo er en lys sovs, så mener jeg IKKE man kan bruge uskrællede kartofler - det passer simpelthen ikke sammen og jeg hader kartofler med skræl, men det laver jeg så heller ikke
Holger Rørby Madsen
Hej Frede
Tak for det, og du kan sagtens skrælle kartoflerne. Det er der intet forkert i.
Jeg undlader det altid når kartoflerne er pæne, da der sidder en del vitaminer i skrællen. Og dem vil jeg gerne have med 🙂
Og så lever jeg gerne med konsekvensen i en lys sovs - for din pointe er rigtig. Men jeg synes ikke det gør noget.
Alt det bedste
Holger
Bitten
Super efterårsret. Dejlig smag og nemt at lave. Det var et hit hos os 😋😋😋