• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Karolines søndagsgryde - en nem og klassisk gryderet

Karolines søndagsgryde - en nem og klassisk gryderet

Karolines søndagsgryde
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
101
SHARES
FacebookMessenger101PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. februar 2025 - Udgivet: 16. maj 2024

Den nemme opskrift på Karolines søndagsgryde, der er en klassisk og populær opskrift fra Karolines kogebøger. Her i min mere moderne udgave.

Karolines søndagsgryde er en klassisk og traditionel gryderet i det danske køkken, og den er meget nem at lave.

Gryderetten stammer fra Karolines kogebøger, og den er blandt andet med svinekød og champignon.

Jeg har lavet min egen og lidt mere moderne udgave af retten, og her anvender jeg svinekoteletter i strimler eller tern, madlavningsfløde i stedet for piskefløde og olie fremfor smør. Derfor er retten mere fedtfattig og kolesterolvenlig.

For smagens skyld tilsætter jeg en terning svinebouillon, men en almindelig grøntsagsbouillon er også fin. Og så er der kommet lidt engelsk sauce i den også.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Mørbradgryde

Ærtegryde

Den sorte gryde

Dansk mad

Opskrift på Karolines søndagsgryde

Karolines søndagsgryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Karolines søndagsgryde

5 fra 1 stemme
Den nemme opskrift på Karolines søndagsgryde, der er en klassisk og populær opskrift fra Karolines kogebøger. Her i min mere moderne udgave.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 754
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g svinekød - i strimler eller tern
  • 1 spsk olie - evt. raspolie eller olivenolie
  • 1 stort løg - hakket
  • 200 g champignon - i mindre stykker, kvarte eller skiver
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 1 dl vand
  • 1 terning svinebouillon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld basilikum - frisk
  • 1 håndfuld persille - hakket, til pynt
Tilbehør
  • 250 g ris - koges som anvist
  • 1 broccoli - i buketter, koges 2-3 minutter

Fremgangsmåde
 

  1. Til Karolines søndagsgryde starter du med at brune svinekød i tern eller strimler i 1 spiseskefuld olie i en god stegegryde.
  2. Tilsæt derefter løg (hakket) og champignon. Lad det svitse med et par minutter.
  3. Kom hakkede tomater i gryden sammen med oregano, vand og en terning svinebouillon.
  4. Lad det koge op, skru ned for varmen, læg låg på og lad nu søndagsgryden simre i ca. 45 minutter.
  5. Fjern låget og hæld madlavningsfløde i gryden sammen med engelsk sauce. Lad det koge op og jævn med et par spiseskefulde majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Tykkelsen på sovsen bestemmer du selv.
  6. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vendes en håndfuld basilikum i gryderetten, og ved servering kommes en håndfuld persille over.
  7. Som tilbehør serveres ris, der koges som anvist på pakken, og broccoli, der er deles i mindre buketter og dampes i letsaltet vand i 2-3 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 754kcalKulhydrater: 73gProtein: 39gFedt: 35gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 15gKolesterol: 114mgNatrium: 479mgKalium: 1484mgKostfibre: 7gSukker: 10gVitamin A: 1287IUVitamin C: 151mgCalcium: 232mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Karolines søndagsgryde serveres straks sammen med de kogte ris og dampet broccoli. I stedet for ærter kan du også serveres ærter og en lækker spidskålssalat.

anretning af karolines søndagsgryde
Anretning af karolines søndagsgryde med kogte ris og dampet broccoli. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne G.

    maj 16, 2024 at 9:12 am

    Jeg elsker Karolines søndagsgryde, og denne udgave er da kun blevet endnu bedre og smager super godt. Tak.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 26, 2025 at 3:06 pm

      Hej Susanne
      Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required