Vikingegryde er en nem og lækker sammenkogt ret med svinekød i tern. Gryderetten koges mør med peberfrugter, og den serveres med kogte ris.
Vikingegryde er en populær familieret, og samtidig er det en sammenkogt ret, der er nem og god at lave som hverdagsmad.
Ganske vist tager det lidt over halvanden time at lave vikingegryden, men gryderetten passer mest sig selv undervejs.
Her er den lækre gryderet lavet med skinkekød i tern, som bliver super møre efter halvanden time i gryden. Det er samtidig en sammenkogt ret uden alt for mange ingredienser, men smagen er fantastisk god.
Opskriften er beregnet som en god hovedret til fire personer.
Opskrift på vikingegryde
Ingredienser
- 600 gram skinkekød - i tern
- 150 gram bacon - i tern
- 200 gram champignon - grofthakket
- 1 stort løg - grofthakket
- 3 fed hvidløg - grofthakket
- 2 teskefulde paprika
- 2 teskefulde karry
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 1 deciliter vand
- 2 deciliter fløde
- 1 gul peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at gøre ingredienserne klar. Det vil sige at champignon hakkes groft, det samme med løg og hvidløg.
- Varm en stegegryde op, gerne en god støbejernsgryde, og kom en lille sjat olie i. Brun nu svinekødet grundigt så det får stegeskorpe. Lægges til side.
- Steg så bacontern sprøde og læg til side.
- Så steges champignon hårdt, hvorefter løg og hvidløg tilsættes. Lad det svitse et minuts tid.
- Tilsæt paprika, karry og tomatpasta, og kom svinekød og bacon tilbage i din vikingegryde sammen med en deciliter vand og fløde.
- Lad det koge op, skru varmen ned på lavt blus så den sammenkogte ret blot står og simrer, læg låget på og lad det simre en time. Tilsæt om nødvendigt lidt mere fløde undervejs, men retten skal ikke svømme i sovs.
- Skær imens peberfrugterne i tynde strimler, som lægges i gryden efter en time, hvorefter gryderetten simrer videre en halv time mere. Så den samlede kogetid er halvanden time, hvilket gør at kødet er helt mørt.
- Smag din vikingergyde til med salt og peber.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Den færdige vikingegryde serveres straks, og gerne sammen med kogte ris.
En god og luftig kartoffelmos er dog også super lækker til den sammenkogte ret.
Er du glad for gryderetter? Så prøv også mine opskrifter på mørbradgryde, Boeuf bourguignon og enebærgryde.

Jonna Nybølle
Kan jeg erstatte skinkekød med en flæskesteg skåret i te4n?
Susanne
Peberfrugt hører ikke hjemme i vikingegryde…..
Thomas
og så Vikings i flimmeren.
Carsten
Ohøj. Jamen jeg er ikke viking. 🤗. Kan man så spise det alligevel. 🤔🤔🤔😮😮.