Opskrift på den bedste jægergryde, der er en vidunderlig gryderet med svinekød, bacon, fløde, champignon og små pølser. Serveres med ris.
Her er min opskrift på en lækker jægergryde, der er en komplet gryderet med skønne ingredienser, der giver en fantastisk smag.
Jægergryde er en klassiker indenfor gryderetter, og der findes forskellige versioner af den.
Her er den lavet med mør nakkefilet, der steges med bacon i tern, fløde, ribsgele og andre lækre ingredienser. En gryderet med masser af smag.
Opskriften er til fire personer, og du serverer jægergryden med kogte ris til.
Se også her hvordan du laver gastrik.
Opskrift på jægergryde
Jægergryde med kogte ris og cocktailpølser
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 500 gram svinekød i tern, her har jeg anvendt nakkefilet
- 200 gram bacon i tern
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 1 spiseskefuld paprika
- 3 deciliter fløde
- 5 deciliter oksefond eller bouillon
- 3 spiseskefulde ribsgele
- 4 gulerødder
- 250 gram champignon
- 250 gram pølser gerne små pølser
- salt og friskkværnet peber
- 1-2 spiseskefulde gastrik kan undværes, men giver god smag
- Lidt Maizena
- Lidt sovsekulør
Sådan gør du
- Skær svinekødet ud i tern, eller køb færdige tern hos din slagter. Kom et par spiseskefulde hvedemel og en spiseskefuld paprika i en dyb tallerken, og vend kødet i det.
- Kom en lille klat smør i en stegegryde, og steg bacontern sprøde. Hæld dem på en tallerken.
- Smid en klat smør mere i gryden, og brun nu kødet grundigt. Hæld bacontern tilbage i gryden, og lad det svitse videre et minuts tid.
- Tilsæt så fond/bouillon og fløde, og kom også gulerødder i små skiver ved sammen med ribsgele.
- Læg låg på stegegryden, og lad jægergryden simre i en times tid, hvor kødet steges mørt.
- Champignon rengøres og svitses grundigt på en varm pande, og kommes i jægergryden til allersidst sammen med de små pølser (brunchpølser eller cocktailpølser), og varmes med i et par minutter.
- Smag jægergryden til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik. Du kan jævne gryderetten med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand, og justere farven med lidt sovsekulør.
- Kog risene som anvist på pakken, og server med den lækre jægergryde. Eller giv en god kartoffelmos til.
Tips
Som sagt er ris perfekt tilbehør til jægergryden, men du kan også lave en luftig kartoffelmos.
Se også disse opskrifter:
Kære Poul
Tak for det, og jeg kigger lige på printdelen igen. For det lyder som det slet ikke er optimalt.
Selvfølgelig skal man ikke printe mere end nødvendigt.
Alt det bedste
Holger
Jeg glæder mig at gå i gang med denne opskrift.
Men I bør virkelig tage et kig på jeres udskrivningsindstillinger.
Hvis man ikke er obs, så skriver man 16 sider ud, blot for denne opskrift.
Hej Henning
Mange tak for det, og jeg arbejder på en ny løsning, hvor der kommer kalorieindhold på mad, brød og kager.
De bedste hilsner
Holger
Jeres altid velsmagende opskrifter mangler kun kalorieindhold mm.