Opskrift på den bedste jægergryde, der er en vidunderlig gryderet med svinekød, bacon, fløde, champignon og små pølser. Serveres med ris.
Her er min opskrift på en lækker jægergryde, der er en komplet gryderet med skønne ingredienser, der giver en fantastisk smag.
Jægergryden er en klassiker inden for gryderetter, og der findes forskellige versioner af den.
Her er den lavet med mør nakkefilet, der steges med bacon i tern, fløde, ribsgele og andre lækre ingredienser. En gryderet med masser af smag.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem jægergryde
Opskriften er til fire personer, og du serverer den jæger med kogte ris.
Jægergryde
Ingredienser
- 500 gram svinekød - i tern, her har jeg anvendt nakkefilet
- 200 gram bacon - i tern
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 1 spiseskefuld paprika
- 3 deciliter fløde
- 5 deciliter oksefond - eller bouillon
- 3 spiseskefulde ribsgele
- 4 gulerødder
- 250 gram champignon
- 250 gram pølser - gerne små pølser
- salt og friskkværnet peber
- 2 spiseskefulde gastrik - kan undværes, men giver god smag
- 2 spiseskefulde majsstivelse
- sovsekulør
Sådan gør du
- Skær 500 gram svinekød ud i tern, eller køb færdige tern hos din slagter. Kom 2 spiseskefulde hvedemel og en 1 spiseskefuld paprika i en dyb tallerken, og vend kødet i det.
- Steg 200 gram bacon i tern sprøde i en gryde. Hæld dem på en tallerken.
- Smid en klat smør i gryden, og brun nu kødet grundigt. Hæld bacontern tilbage i gryden, og lad det svitse videre et minuts tid.
- Tilsæt så 5 deciliter oksefond og 3 deciliter fløde, og kom også 4 gulerødder i små skiver ved sammen med 3 spiseskefulde ribsgele.
- Læg låg på stegegryden, og lad jægergryden simre i en times tid, hvor kødet steges mørt.
- 250 gram champignon rengøres og svitses grundigt på en varm pande, og kommes i jægergryden til allersidst sammen med 250 gram pølser (brunchpølser eller cocktailpølser), og varmes med i et par minutter.
- Smag jægergryden til med salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt . Du kan jævne gryderetten med 2 spiseskefulde majsstivelse, der udrøres i en smule koldt vand, og justere farven med lidt sovsekulør.
- Kog risene som anvist på pakken, og server med den lækre jægergryde. Eller giv en god kartoffelmos til.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Som sagt er ris perfekt tilbehør til jægergryde, men du kan også lave en luftig kartoffelmos.
Retten serveres straks, evt. sammen med en dejlig broccolisalat eller anden salat.
Tine
Hej
Tak for skønne og velsmagende opskrifter.
Kan denne ret laves dagen før og stadig smage lige så godt,som hvis den lige var lavet?
Har tænkt at lave den til mine gæster.
Venlig hilsen
Tine
Holger Rørby Madsen
Hej Tine
Det kan du sagtens. Den slags retter her smager faktisk ofte meget bedre dagen efter 🙂
Og mange tak for de søde ord - det er jeg glad for at høre.
Alt det bedste
Holger
Poul Midjord Dam
Jeg glæder mig at gå i gang med denne opskrift.
Men I bør virkelig tage et kig på jeres udskrivningsindstillinger.
Hvis man ikke er obs, så skriver man 16 sider ud, blot for denne opskrift.
Holger Rørby Madsen
Kære Poul
Tak for det, og jeg kigger lige på printdelen igen. For det lyder som det slet ikke er optimalt.
Selvfølgelig skal man ikke printe mere end nødvendigt.
Alt det bedste
Holger
Henning Kjær
Jeres altid velsmagende opskrifter mangler kun kalorieindhold mm.
Madensverden.dk
Hej Henning
Mange tak for det, og jeg arbejder på en ny løsning, hvor der kommer kalorieindhold på mad, brød og kager.
De bedste hilsner
Holger