Opskrift på den bedste jægergryde, der er en vidunderlig gryderet med svinekød, bacon, fløde, champignon og små pølser. Serveres med ris.
Her er min opskrift på en lækker jægergryde, der er en komplet gryderet med skønne ingredienser, der giver en fantastisk smag.
Jægergryde er en klassiker indenfor gryderetter, og der findes forskellige versioner af den.
Her er den lavet med mør nakkefilet, der steges med bacon i tern, fløde, ribsgele og andre lækre ingredienser. En gryderet med masser af smag.
Opskriften er til fire personer.
Se også her hvordan du laver gastrik.
Ingredienser til jægergryde
500 gram svinekød i tern (her har jeg anvendt nakkefilet)
200 gram bacon i tern
2 spiseskefulde hvedemel
1 spiseskefuld paprika
3 deciliter fløde
5 deciliter oksefond eller bouillon
3 spiseskefulde ribsgele
4 gulerødder
250 gram champignon
250 gram små pølser
Salt og friskkværnet peber
Evt. lidt gastrik, Maizena og sovsekulør
Kogte ris til fire personer – se anvisning på pakken
Fremgangsmåde
- Skær svinekødet ud i tern, eller køb færdige tern hos din slagter. Kom et par spiseskefulde hvedemel og en spiseskefuld paprika i en dyb tallerken, og vend kødet i det.
- Kom en lille klat smør i en stegegryde, og steg bacontern sprøde. Hæld dem på en tallerken.
- Smid en klat smør mere i gryden, og brun nu kødet grundigt. Hæld bacontern tilbage i gryden, og lad det svitse videre et minuts tid.
- Tilsæt så fond/bouillon og fløde, og kom også gulerødder i små skiver ved sammen med ribsgele.
- Læg låg på stegegryden, og lad jægergryden simre i en times tid, hvor kødet steges mørt.
- Champignon rengøres og svitses grundigt på en varm pande, og kommes i jægergryden til allersidst sammen med de små pølser (brunchpølser eller cocktailpølser), og varmes med i et par minutter.
- Smag jægergryden til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik. Du kan jævne gryderetten med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand, og justere farven med lidt sovsekulør.
- Kog risene som anvist på pakken, og server med den lækre jægergryde. Eller giv en god kartoffelmos til.
Tilbehør
Som sagt er ris perfekt tilbehør til jægergryden, men du kan også lave en luftig kartoffelmos.
Se i øvrigt også hvordan du laver den populære sigøjnerpande.
Din vurdering
- Jægergryde med ris
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.
Jeres altid velsmagende opskrifter mangler kun kalorieindhold mm.
Hej Henning
Mange tak for det, og jeg arbejder på en ny løsning, hvor der kommer kalorieindhold på mad, brød og kager.
De bedste hilsner
Holger