• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Lækker jægergryde med cocktailpølser og ris

Holger Rørby Madsen
Jægergryde med kogte ris er en god og lækker gryderet, der serveres med løse ris eller kartoffelmos. Jægergryden indeholder blandt andet nakkefilet i tern, bacon, sm pølser og champignon. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Aftensmad

Oversigt over indhold

  1. Opskrift på den bedste jægergryde, der er en vidunderlig gryderet med svinekød, bacon, fløde, champignon og små pølser. Serveres med ris.
  2. Opskrift på jægergryde
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Noter
4.83 fra 47 stemmer
Gå til opskrift

Opskrift på den bedste jægergryde, der er en vidunderlig gryderet med svinekød, bacon, fløde, champignon og små pølser. Serveres med ris.

Her er min opskrift på en lækker jægergryde, der er en komplet gryderet med skønne ingredienser, der giver en fantastisk smag.

Jægergryden er en klassiker inden for gryderetter, og der findes forskellige versioner af den.

Her er den lavet med mør nakkefilet, der steges med bacon i tern, fløde, ribsgele og andre lækre ingredienser. En gryderet med masser af smag.

Opskriften er til fire personer, og du serverer den jæger med kogte ris.

Opskrift på jægergryde

4.8 fra 47 stemmer
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 gram svinekød - i tern, her har jeg anvendt nakkefilet
  • 200 gram bacon - i tern
  • 2 spiseskefulde hvedemel
  • 1 spiseskefuld paprika
  • 3 deciliter fløde
  • 5 deciliter oksefond - eller bouillon
  • 3 spiseskefulde ribsgele
  • 4 gulerødder
  • 250 gram champignon
  • 250 gram pølser - gerne små pølser
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spiseskefulde gastrik - kan undværes, men giver god smag
  • Lidt majsstivelse
  • Lidt sovsekulør
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Skær svinekødet ud i tern, eller køb færdige tern hos din slagter. Kom et par spiseskefulde hvedemel og en spiseskefuld paprika i en dyb tallerken, og vend kødet i det.
  • Kom en lille klat smør i en stegegryde, og steg bacontern sprøde. Hæld dem på en tallerken.
  • Smid en klat smør mere i gryden, og brun nu kødet grundigt. Hæld bacontern tilbage i gryden, og lad det svitse videre et minuts tid.
  • Tilsæt så fond/bouillon og fløde, og kom også gulerødder i små skiver ved sammen med ribsgele.
  • Læg låg på stegegryden, og lad jægergryden simre i en times tid, hvor kødet steges mørt.
  • Champignon rengøres og svitses grundigt på en varm pande, og kommes i jægergryden til allersidst sammen med de små pølser (brunchpølser eller cocktailpølser), og varmes med i et par minutter.
  • Smag jægergryden til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik. Du kan jævne gryderetten med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand, og justere farven med lidt sovsekulør.
  • Kog risene som anvist på pakken, og server med den lækre jægergryde. Eller giv en god kartoffelmos til.

Næringsindhold

Næringsindhold
Jægergryde med cocktailpølser og ris
Mængde pr. portion
Kalorier
958
% Daglig værdi*
Fedt
 
73
g
112
%
Mættet fedt
 
34
g
213
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
26
g
Kolesterol
 
220
mg
73
%
Natrium
 
2369
mg
103
%
Kalium
 
1240
mg
35
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
16
g
18
%
Protein
 
48
g
96
%
Vitamin A
 
11422
IU
228
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
111
mg
11
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Noter

Som sagt er ris perfekt tilbehør til jægergryde, men du kan også lave en luftig kartoffelmos.

Retten serveres straks, evt. sammen med en dejlig broccolisalat eller anden salat.

Se også mine opskrifter på:

kromutters sigøjnerpande med kartoffelmos
Kromutters sigøjnerpande
Se opskriften
billede med mørbradgryde
Luksus mørbradgryde
Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde
Se opskriften
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 5.1K
  • 1.0K
  • 63
  • 27
  • 29
  • 45
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tine

    maj 11, 2021 at 9:46 am

    Hej
    Tak for skønne og velsmagende opskrifter.
    Kan denne ret laves dagen før og stadig smage lige så godt,som hvis den lige var lavet?
    Har tænkt at lave den til mine gæster.
    Venlig hilsen
    Tine

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 11, 2021 at 10:11 am

      Hej Tine
      Det kan du sagtens. Den slags retter her smager faktisk ofte meget bedre dagen efter 🙂
      Og mange tak for de søde ord - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Poul Midjord Dam

    marts 04, 2020 at 7:17 pm

    Jeg glæder mig at gå i gang med denne opskrift.
    Men I bør virkelig tage et kig på jeres udskrivningsindstillinger.
    Hvis man ikke er obs, så skriver man 16 sider ud, blot for denne opskrift.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 05, 2020 at 5:06 pm

      Kære Poul
      Tak for det, og jeg kigger lige på printdelen igen. For det lyder som det slet ikke er optimalt.
      Selvfølgelig skal man ikke printe mere end nødvendigt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Henning Kjær

    februar 03, 2019 at 9:06 am

    Jeres altid velsmagende opskrifter mangler kun kalorieindhold mm.

    Svar
    • Madensverden.dk

      februar 03, 2019 at 5:26 pm

      Hej Henning

      Mange tak for det, og jeg arbejder på en ny løsning, hvor der kommer kalorieindhold på mad, brød og kager.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Bacon i Airfryer - sprøde baconskiver på 10 min.
Medister i Airfryer - stegt med bacon på 30 min. »

Populært indhold lige nu

Billede resultat for avocado

Sådan ser du om en avocado er moden (og sådan modner du den hurtigt)

Mest mættende grøntsager på et marked - sæson i juni

Mest mættende grøntsager - her er de ti du skal vælge

billede med gulerodskage med frosting af flødeost

Gulerodskage opskrift - den bedste kage med gulerødder

billederesultat for karrykål

Karrykål - børnevenlig spidskål med karry

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.8 fra 47 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!