Her er min opskrift på jægerpande. En nem og hurtig ret, som du bla. laver med skinkekød i tern, pølser og vindruer. Meget børnevenlig mad.
Jægerpande er en klassisk og populær opskrift til aftensmad, hvor hele retten laves i en pande.
Der findes forskellige udgaver af jægerpanden, men her er min version med skinkekød i tern, pølser og vindruer.
Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.
Opskrift på jægerpande
Ingredienser
- 325 gram skinkekød i tern
- 200 gram bacon i tern
- 1 rødløg i tynde både
- 2 fed hvidløg snittet i tynde skiver
- 2 teskefulde paprika
- 1 teskefuld karry
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 4 deciliter mælk
- 1 citron lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 250 gram pølser cocktailpølser eller alm. pølser i små stykker
- 2-3 håndfulde vindruer uden sten
Sådan gør du
- I en varm pande brunes skinkekød og bacon grundigt af. Brug en stor stegepande, hvor du kan lægge et låg på.
- Tilsæt så rødløg og hvidløg, og lad det svitse med i et halvt minuts tid sammen med paprika og karry.
- Drys hvedemel over, vend rundt og kom tomatpasta (tomatkoncentrat) ved.
- Hæld gradvist mælk ved, så du får en god sovs med passende konsistens. Du skal bruge cirka 4 deciliter mælk.
- Lad det koge op, skru ned for varmen, læg låg på panden og lad din jægerpande simre i ca. 20 minutter.
- Fjern låget og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Kom pølser i panden sammen med stenfri vindruer, og lad dem varme med i 1-2 minutter.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Jægerpande serveres straks sammen med kogte ris eller kartoffelmos.
Dertil også en god salat, dampet broccoli eller ærter.
Se flere lækre opskrifter:
Jægerbøf - lækre jægerbøffer i fad med svampesauce
Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs
Comments
No Comments