Her får du min opskrift på jægerbøf. En lækker middagsret, hvor de lækre jægerbøffer laves i et fad sammen med en god svampesauce.
Jægerbøf med svampesauce er en skøn og nem middagsret, der laves med hakket oksekød.
De lækre jægerbøffer brunes først af på en pande i lidt smør, hvorefter de steges færdige i ovnen sammen med en lækker svampesauce, der bla. laves af champignon.
Andre svampe kan naturligvis også anvendes, og du kan eks. bruge de brune markchampignon.
Jægerbøf er en nem hverdagsret, og den kan sagtens blive din nye livret. For den smager nemlig himmelsk godt.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er halvanden bøf til hver. Ønskes mindre mængde kød, kan du evt. blot lave fire jægerbøffer på hver 150 gram.
Opskrift på jægerbøf
Ingredienser
- 800 gram hakket oksekød med ca. 10% fedt
- 3 stængler bladselleri finthakket
- 1 teske paprika
- salt og friskkværnet peber
Svampesauce
- 250 gram champignon grofthakket
- 1 stort rødløg hakkes fint
- 1 potte timian
- 10 enebær tørrede, grofthakket
- 1 deciliter kalvefond evt. 1 dl vand og 2 spsk. koncentreret kalvefond
- 4 deciliter madlavningsfløde
- 1 teskefuld ribsgele
- 1 citron lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Skal du servere ovnbagte kartofler til din jægerbøf, så er det nu du skal have dem i ovnen.
- Det hakkede oksekød kommes i en skål og æltes let sammen med bladselleri, paprika, salt og peber.
- Del kødet i seks lige store stykker, som formes til hakkebøffer. Brug evt. en anretterring eller lignende til det. Hak dine jægerbøffer med en kniv.
- Brun bøfferne på en varm pande med lidt smør, gerne ad to gange med tre bøffer ad gangen, så de netop får en god stegeskorpe på begge sider. Lægges derefter i et ildfast fad.
- Tilsæt en klat smør mere til panden, og sauter nu de hakkede champignon af.
- Derefter kommes løg ved sammen med enebær og lidt hakket timian. Sauteres et par minutter mere.
- Hæld kalvefond (eller en alm. bouillon) ved, og lad den koge lidt ind. Derefter kommes madlavningsfløde i. Du kan naturligvis også anvende en alm. piskefløde.
- Lad din svampesauce creme lidt ind. Ønskes en mere tyk sauce, kan du jævne den med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand.
- Smag svampesaucen til med salt, friskkværnet peber, ribsgele og lidt friskpresset citronsaft.
- Hæld den færdige svampesauce ned til dine jægerbøffer i fadet.
- Stil fadet i ovnen, og her skal den lækre middagsret med jægerbøf og svampesauce have cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Næringsindhold
Tips
Jægerbøf med svampesauce serveres straks.
Du kan som sagt passende servere nogle ovnbagte kartofler og en lækker æblesalat til. Dampede ærter passer også fint til jægerbøfferne.
Vild med hakkebøf? Så se også disse:
Ovnbagte hakkebøffer med porrer og kryddersovs
Hakkebøf - opskrift på gammeldags hakkebøffer med bløde løg og sovs
Hakkebøffer med baconflødesovs (i fad i ovn)
Jeg synes, 20 minutter i ovnen var for lang tid. Kødet blev tørt.