Virkelig god opskrift på hakkebøffer med baconflødesovs og peberfrugter. Retten tilberedes i et fad, der stilles i ovnen. Nem aftensmad.
Hakkebøffer med baconflødesovs er en af mine favoritter, fordi det er både er lækker og hurtig hverdagsmad.
Du får en virkelig lækker hakkebøf i fad, der nydes med den skønne baconflødesovs. Bedre bliver det ikke.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på hakkebøffer med baconflødesovs
Hakkebøffer med baconflødesovs (i fad i ovn)
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 800 gram hakket oksekød med max. 10 procent fedt
- 125 gram bacon i skiver
- 2 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 2 røde peberfrugter
- 3 teskefulde paprika
- 2 teskefulde timian tørret
- 3 spiseskefulde tomatpasta
- 3 deciliter kalvefond eller alm. bouillon
- 2,5 deciliter piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 spiseskefuld gastrik kan udelades, men giver dybde i sovsen
Sådan gør du
- Det hakkede oksekød deles i otte lige store stykker, som klemmes godt sammen og formes til otte hakkebøffer.
- Smelt en god klat smør på en meget varm pande, og brun hakkebøfferne et minut på hver side. Krydr med salt og friskkværnet peber, og læg hakkebøfferne i et stort ildfast fad.
- Baconskiver skæres i helt små stykker, og svitses på den varme pande.
- Skalotteløg og hvidløgsfed hakkes fint, mens peberfrugterne skæres i mindre tern. Kom skalotteløg og hvidløg ved den næsten sprødstegte bacon, og efter et par minutter tilsættes peberfrugttern.
- Ryst panden godt rundt, og kom så paprika, timian, tomatpasta, kalvefond og piskefløde ved. Lad det koge et par minutter, og smag til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt også en spiseskefuld gastrik.
- Hæld baconflødesovsen over hakkebøfferne i fadet, og stil det ind i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme, hvor det skal have cirka 25 minutter. Måske et par minutter mere.
Tips
Imens laver du en god kartoffelmos og en tomatsalat.
Du kan selvfølgelig også servere et stykke nybagt flute til de lækre hakkebøffer med baconflødesovs.
Se også disse opskrifter med hakkebøf:
Hej Bente
Tak for det - og det ser da rigtig fint ud 🙂
Du er meget velkommen, og jeg skal nok også tænke på dig.
God arbejdslyst
De bedste hilsner
Holger
Hej Holger
Jeg er nystartet blogger.
Jeg er vild med dine opskrifter. Som jeg både har brugt på den private front og den professionelle.
Fremover vil jeg på min blog rigtig gerne bruge links til dine opskrifter, og håber selvfølgelig at du vil nævne min blog på din instagramside samt FaceBook.
På forhånd tak,
Bente
Hej Mariann
Mange tak - det er jeg meget glad for at høre.
Jo, det har du bestemt en pointe i. Det giver i dag god mening, at stille maden ind i en kold ovn, for ganske som du skriver, så er det ikke så nødvendigt at forvarme ovnen.
Og det er jo altid en god idé, at bruge eftervarmen.
Men når jeg så alligevel skriver det der med forvarmen, så skyldes det, at ikke alle har en ny ovn, og derfor kan det så være svært at angive en cirka stegetid. Så det er sådan set for at hjælpe alle, uanset type og alder på ovnen.
Dermed vil jeg gerne forsøge at angive så præcise stegetider i ovnen som muligt, og her afhænger det jo blandt andet også af hvor hårdt ens ovn er.
Men din pointe er helt rigtig, så hvis man kender sin ovn godt, kan man sagtens stille maden ind i uden at forvarme - og tilsvarende anvende eftervarmen.
Det er både godt for miljøet og pengepungen.
Håber det giver mening 🙂
Med de bedste hilsner
Holger
Hej
Er temmelig vild med dine opskrifter - de er nemme at gå til, og giver god inspiration til at prøve noget andet end "Det sædvanlige" - lige nu har jeg gang i hakkebøffer i bacon flødesovs - uhm -glæder mig!
Dog generer det mit gamle, sparsommelige (nærige?) husmorhjerte, at du mener en ovn skal forvarmes! De fleste moderne ovne er varmet op på rekord tid - så retterne kan sagtens komme i kold ovn - der så slukkes 10 minutter før retten er færdig. Måske skal retten så have 5 minutter ekstra i ovnen, men det er jo ligegyldigt, da den jo står på gratis eftervarme <3
De bedste hilsner
Mariann
Hej Sanne
Tak for din tilbagemelding. Du har sikkert gjort det du skal, men der kan jo altid alligvel gå noget galt. Alt fra at kødet måske er for magert til afbruning på panden. Og du har prøvet det rigtige ved at sætte stegetiden lidt ned, men sovsen skulle netop gøre, at bøfferne ikke tørrer ud i ovnen. Eller at du måske har presset kødet for hårdt sammen, for det kan også gøre hakkebøffer meget kompakte - og dermed tørre.
Bare mine bedste bud 🙂
De bedste hilsner
Holger
En virkelig dejlig ret, men synes at bøfferne bliver for tørre,har prøvet kun at give retten 20min men det hjælper ikke?? Mvh Sanne Karlsen
Den bedste opskrift på hakkebøffer ????
Er der mulighed for at tilføje mere grønt??
Hej Jens
Mange tak for de rosende ord - dejligt du kunne lide maden 🙂
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Hammer godt mad. Kan hel klart anbefales
Mange tak, Grethe - jeg er også helt vild med dem 🙂
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Hakkebøffer i baconflødesovs er rigtig god kan anbefales ????????