Virkelig god opskrift på hakkebøffer med baconflødesovs og peberfrugter. Retten tilberedes i et fad, der stilles i ovnen. Nem aftensmad.
Hakkebøffer med baconflødesovs er en af mine favoritter, fordi det er både er lækker og hurtig hverdagsmad.
Du får en virkelig lækker hakkebøf i fad, der nydes med den skønne baconflødesovs. Bedre bliver det ikke.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på hakkebøffer med baconflødesovs
Ingredienser
- 800 gram hakket oksekød med max. 10 procent fedt
- 125 gram bacon i skiver
- 2 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 2 røde peberfrugter
- 3 teskefulde paprika
- 2 teskefulde timian tørret
- 3 spiseskefulde tomatpasta
- 3 deciliter kalvefond eller alm. bouillon
- 2,5 deciliter piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 spiseskefuld gastrik kan udelades, men giver dybde i sovsen
Sådan gør du
- Det hakkede oksekød deles i otte lige store stykker, som klemmes godt sammen og formes til otte hakkebøffer.
- Smelt en god klat smør på en meget varm pande, og brun hakkebøfferne et minut på hver side. Krydr med salt og friskkværnet peber, og læg hakkebøfferne i et stort ildfast fad.
- Baconskiver skæres i helt små stykker, og svitses på den varme pande.
- Skalotteløg og hvidløgsfed hakkes fint, mens peberfrugterne skæres i mindre tern. Kom skalotteløg og hvidløg ved den næsten sprødstegte bacon, og efter et par minutter tilsættes peberfrugttern.
- Ryst panden godt rundt, og kom så paprika, timian, tomatpasta, kalvefond og piskefløde ved. Lad det koge et par minutter, og smag til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt også en spiseskefuld gastrik.
- Hæld baconflødesovsen over hakkebøfferne i fadet, og stil det ind i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme, hvor det skal have cirka 25 minutter. Måske et par minutter mere.
Næringsindhold
Tips
Imens laver du en god kartoffelmos og en tomatsalat.
Du kan selvfølgelig også servere et stykke nybagt flute til de lækre hakkebøffer med baconflødesovs.
Se også disse opskrifter med hakkebøf:
Hej
Jeg laver mad til mine forældre, som de fryser ned og varmer i mikroovn. Bliver hakkebøffer tørre , hvis de er helt færdiglavet inden jeg fryser dem?
Jeg er altid meget i tvivl om fine retter er frysevenlige.
Hej Madmusen
Tak for det, og jeg skal nok blive lidt bedre til at skrive om retterne kan fryses 🙂
Du kan sagtens fryse denne ret ned - og så blot lune den i mikroovn.
Alt det bedste
Holger