Virkelig god opskrift på hakkebøffer med baconflødesovs og peberfrugter. Retten tilberedes i et fad, der stilles i ovnen. Nem aftensmad.
Hakkebøffer med baconflødesovs er en af mine favoritter, fordi det er både er lækker og hurtig hverdagsmad.
Du får en virkelig lækker hakkebøf i fad, der nydes med den skønne baconflødesovs. Bedre bliver det ikke.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på hakkebøffer med baconflødesovs
Ingredienser
- 800 gram hakket oksekød med max. 10 procent fedt
- 125 gram bacon i skiver
- 2 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 2 røde peberfrugter
- 3 teskefulde paprika
- 2 teskefulde timian tørret
- 3 spiseskefulde tomatpasta
- 3 deciliter kalvefond eller alm. bouillon
- 2,5 deciliter piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 spiseskefuld gastrik kan udelades, men giver dybde i sovsen
Sådan gør du
- Det hakkede oksekød deles i otte lige store stykker, som klemmes godt sammen og formes til otte hakkebøffer.
- Smelt en god klat smør på en meget varm pande, og brun hakkebøfferne et minut på hver side. Krydr med salt og friskkværnet peber, og læg hakkebøfferne i et stort ildfast fad.
- Baconskiver skæres i helt små stykker, og svitses på den varme pande.
- Skalotteløg og hvidløgsfed hakkes fint, mens peberfrugterne skæres i mindre tern. Kom skalotteløg og hvidløg ved den næsten sprødstegte bacon, og efter et par minutter tilsættes peberfrugttern.
- Ryst panden godt rundt, og kom så paprika, timian, tomatpasta, kalvefond og piskefløde ved. Lad det koge et par minutter, og smag til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt også en spiseskefuld gastrik.
- Hæld baconflødesovsen over hakkebøfferne i fadet, og stil det ind i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme, hvor det skal have cirka 25 minutter. Måske et par minutter mere.
Næringsindhold
Tips
Imens laver du en god kartoffelmos og en tomatsalat.
Du kan selvfølgelig også servere et stykke nybagt flute til de lækre hakkebøffer med baconflødesovs.
Se også disse opskrifter med hakkebøf:
Hej Holger
Jeg er nystartet blogger.
Jeg er vild med dine opskrifter. Som jeg både har brugt på den private front og den professionelle.
Fremover vil jeg på min blog rigtig gerne bruge links til dine opskrifter, og håber selvfølgelig at du vil nævne min blog på din instagramside samt FaceBook.
På forhånd tak,
Bente
Hej Bente
Tak for det - og det ser da rigtig fint ud 🙂
Du er meget velkommen, og jeg skal nok også tænke på dig.
God arbejdslyst
De bedste hilsner
Holger
Hejsa Holger
Tak for mange inspirerende opskrifter
Jeg fandt en af dine opskrifter, en one pot menu. Nu er mit problem så, at jeg ikke kan finde opskriften igen,øv da retten så spændende ud og rimelig nem at lave.
Det er en one pot menu med bl.a hakket svinekød (200 gram)
Spidskål (1/2)
Peberfrugter
Sherrytomater (som halveres)
Retten er til 2 personer.
Jeg håber du kan være behjælpelig med opskriften?
På forhånd tak
Med venlig hilsen
Inge