Her er min opskrift på millionbøf i fad. Det er en skøn ret med hakket oksekød og kartoffelmos, der bages i ovnen. Måske din nye livret.
Denne opskrift er på millionbøf i fad, og den er i kategorien nemme opskrifter. Du er meget velkommen til at vurdere opskriften længere nede på siden, og her kan du give den fra 1-5 stjerner. Del også gerne dine erfaringer med millionbøf i kommentarfeltet. På forhånd tak.
Millionbøf i fad smager langt bedre end du måske lige forestiller dig. En bund af krydret kødsovs, der toppes et lag luftig kartoffelmos.
Hakket oksekød med kartoffelmos er en genial ret på hverdage, for når først retten er kommet i ovnen, har du tid til at rydde op i køkkenet og dække bord. Og tilbage er der bare et fad til opvask efter måltidet.
Kødsovsen kan smages til som du synes, men jeg synes nedenstående passer meget godt, og den har lige den rette styrke i forhold til hvad de fleste familier nok synes er lækkert.
Lur mig om ikke retten bliver en ny livret hjemme hos dig - og du er meget velkommen til at komme med din kommentar under opskriften.
Opskriften på millionbøf er til fire personer.
Opskrift på millionbøf i fad
Ingredienser
Kartoffelmos
- 1 kilo kartofler
- 75 gram smør
- 1 deciliter mælk
- salt og friskkværnet peber
Millionbøf
- 500 gram hakket oksekød med 10% fedt
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 2 teskefulde paprika
- 1 teskefuld timian tørret
- 3 spiseskefulde tomatketchup
- 1 deciliter kalvefond eller bouillon
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kartofler skrælles og skæres i mindre tern. Kommes derefter i en gryde med vand, hvor vandet netop dækker kartoflerne. Der skal ikke tilsættes salt.
- Kog kartoflerne møre, og det tager 15-20 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.
- Pisk kartoffelmosen med smør og mælk, og smag den til med salt og peber. Jeg plejer blot at piske kartoffelmos sammen med et piskeris, men du kan selvfølgelig også anvende en kartoffelmoser til det.
- Imens kartoflerne koger, sætter du en pande over ved en god varme. Panden skal være gennemvarm.
- Brun det hakkede oksekød grundigt og tilsæt så hakket løg og hvidløg. Lad det svitse med et par minutter.
- Kom så paprika i sammen med timian, tomatketchup og kalvefond (eller bouillon), og smag kødsovsen til med salt og peber. Lad det koge 10 minutter.
- Smør et ildfast fad godt med olie, og fordel kødsovsen i bunden af fadet. Derefter fordeles kartoffelmosen over kødsovsen.
- Bag din millionbøf i fad i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 20 minutter.
Næringsindhold
Tips til opskriften
Retten pyntes med hakket persille og serveres straks sammen med en dejlig spidskålssalat.
Husk også at se disse opskrifter:
Retter i fad: Her er 10 lækre og inspirerende opskrifter
Børnefamiliens livret - nem hverdagsmad til hele familien
har du prøvet at komme 1 æg i 500 g fars til bøf og komme salt og peber i kødet og blande det