Her er min opskrift på millionbøf i fad. Det er en skøn ret med hakket oksekød og kartoffelmos, der bages i ovnen. Måske din nye livret.
Millionbøf i fad smager langt bedre end du måske lige forestiller dig. En bund af krydret kødsovs, der toppes et lag luftig kartoffelmos.
Hakket oksekød med kartoffelmos er en genial ret på hverdage, for når først retten er kommet i ovnen, har du tid til at rydde op i køkkenet og dække bord. Og tilbage er der bare et fad til opvask efter måltidet.
Kødsovsen kan smages til som du synes, men jeg synes nedenstående passer meget godt, og den har lige den rette styrke i forhold til hvad de fleste familier nok synes er lækkert.
Lur mig om ikke retten bliver en ny livret hjemme hos dig - og du er meget velkommen til at komme med din kommentar under opskriften.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på millionbøf i fad
Opskriften er beregnet til fire personer.
Millionbøf i fad
Ingredienser
Kartoffelmos
- 1 kilo kartofler
- 75 gram smør
- 1 deciliter mælk
- salt og friskkværnet peber
Millionbøf
- 500 gram hakket oksekød - med 10% fedt
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 2 teskefulde paprika
- 1 teskefuld timian - tørret
- 3 spiseskefulde tomatketchup
- 1 deciliter kalvefond - eller bouillon
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kartofler skrælles og skæres i mindre tern. Kommes derefter i en gryde med vand, hvor vandet netop dækker kartoflerne. Der skal ikke tilsættes salt.
- Kog kartoflerne møre, og det tager 15-20 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.
- Pisk kartoffelmosen med smør og mælk, og smag den til med salt og peber. Jeg plejer blot at piske kartoffelmos sammen med et piskeris, men du kan selvfølgelig også anvende en kartoffelmoser til det.
- Imens kartoflerne koger, sætter du en pande over ved en god varme. Panden skal være gennemvarm.
- Brun det hakkede oksekød grundigt og tilsæt så hakket løg og hvidløg. Lad det svitse med et par minutter.
- Kom så paprika i sammen med timian, tomatketchup og kalvefond (eller bouillon), og smag kødsovsen til med salt og peber. Lad det koge 10 minutter.
- Smør et ildfast fad godt med olie, og fordel kødsovsen i bunden af fadet. Derefter fordeles kartoffelmosen over kødsovsen.
- Bag din millionbøf i fad i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige millionbøf i fad pyntes med hakket persille og serveres straks sammen med en dejlig spidskålssalat. Velbekomme.
Benny jørgensen
En god kartoffelmos 😀
Holger Rørby Madsen
Tak for det, Benny - godt at høre.
God weekend.
BH Holger
jim sørensen
har du prøvet at komme 1 æg i 500 g fars til bøf og komme salt og peber i kødet og blande det
Bertram Lange
Der skal da bruges laurbærblade i en rigtig kødsovs, mener jeg at kunne huske, fra jeg var barn.
Olivers mor
Virkelig lækker ret. Den er fast i vores repetoire.
Britta
Hej Holger
Kan retten laves om formiddagen, komme i køleskabet, og så varmes om aftenen? Et hvor mange grader og tid.
Med venlig hilsen Britta
Holger Rørby Madsen
Hej Britta
Ja, det kan du sagtens. Om aftenen varmes retten bare godt igennem i ovnen, og ca. 5-7 minutter ved 200 grader er formentlig nok til at retten er gennembarm om aftenen.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Rune
Hvor stort et fad skal bruges? Blot så jeg får en fornemmelse af lagenes tykkelse.
Gudde
Den smagte rigtig godt ...
Den skal bestemt laves igen..
Holger Rørby Madsen
Mange tak for tilbagemeldingen, Gudde - det lyder rigtig godt.
Alt det bedste
Holger
Anita
Jeg putter et lag surkål på milionbøffen og så kartoffelmos på. Det gør det hele et extra pep 🤗
Majbritt
Hej
Kan man lave det på forhånd og så varme det i ovnen senere?
Og skal det så have længere tid?
Jeg glæder mig til at smage det
Hilsen
Majbritt
Madensverden.dk
Hej Majbritt
Tak for det - og jo da, en millionbøf i fad kan sagtens laves i forvejen. Jeg går ud fra, at du vil samle retten i fadet, stille på køl, og så stege den færdig når den skal bruges 🙂
De bedste hilsner
Holger
Camilla
Ej vel? Millionbøf er brun sovs, sgu da ikke tomatsovs? Det der er jo sovs til spaghetti?
Hvem f*nden bruger os ketchup i madlavningen?
Brug dog tomater, hakkede fra dåse eller endnu bedre, friske i selv ordner frem for ketchup med mere sukker og tilsætningsstoffer end tomater...
Annie rasmussen
Million bøf med kartoffelmos er Jo en gammel kending det er karolines fad fra karolines køkken
Jette Drejer
Næsten en kopi af Sheperds Pie, bare med oksekød.
erling
Læser meget gerne opslag og laver en del af dem.
Er blevet vild med mange af retterne i ovnen.
Peter Iversen
Mosen kan forbedres med jordskokker, persillerod og pastinak. Disse skæres i tern og koges al dente. De røres i mosen, således de ikke moses.
Jeg har ofte købt en dåse Confit de Canard, som jeg steger på pande. Kødet pilles af benene, og findeles. Andekødet lægges i bunden af fadet med en lille smule af fedtet.