Her får du min opskrift på alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler. En populær familieret, der smager himmelsk og er nem at lave.
Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler smager mindst lige så godt som det lyder.
Det er en rigtig familieret, og som navnet antyder, så er det en ret, hvor du laver det hele i samme fad.
Se også: Opskrift på lækker kartoffelgratin med oksekød
Retten, der er en utrolig populær hverdagsret, laves med både spidskål, kartofler og tomater - og mellem lagene i fadet får du den fantastiske kødsovs.
Du kan med fordel lave rigeligt, og så blot fryse ned. Og glæd dig, for dette alt i et fad med oksekød og grøntsager smager eminent godt.
Opskrift på alt i et fad med oksekød
Ingredienser
Kødsovs
- 400 gram hakket oksekød - med 8-12% fedt
- 1 stort løg - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 1 teskefuld paprika
- 2 teskefulde oregano - tørret
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning - evt. høns
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Øvrig fyld
- 1 lille spidskål
- 5 mellemstore kartofler - skrælles og skæres i skiver
- 2 store tomater - i skiver
- 3 deciliter madlavningsfløde
Sådan gør du
- Start med at lave kødsovs, hvor det hakkede oksekød svitses grundigt i lidt olie. Derefter sauteres løg og hvidløg med.
- Kom så paprika i gryden sammen med oregano, hakkede tomater, vand, en smuldret bouillonterning og tomatpasta.
- Lad kødsovsen til dit alt i et fad med oksekød koge ved svag varme i ca. 15 minutter. Smages til med salt, peber og lidt friskpresset citronsaft. Imens kødsovsen koger gør du resten af ingredienserne klar.
- Her snittes spidskål fint, og du skal bruge en lille spidskål - eller en halv, hvis det er en større kål. Kartofler skrælles og snittes i tynde skiver - eventuelt på et mandolinjern. Tomaterne skæres ligeledes i skiver.
- Forvarm din ovn til 200 grader varmluft - 220 grader, hvis det er almindelig over- og undervarme.
- Find et ildfast fad eller bradepande frem - ca. 20 gange 25 centimeter. Smør den med lidt olie.
- Fordel så den snittede spidskål nederst i fadet, og dæk derefter med cirka halvdelen af kødsovsen.
- Derefter fordeles de skivede kartofler ovenpå kødsovsen. Kartoffelskiverne skal fordeles jævnt.
- Fordel så resten af kødsovsen ovenpå kartoflerne.
- Derefter hældes madlavningsfløden over, og til sidst lægges skiver af tomat på. Drys eventuelt med lidt tørret oregano øverst. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber.
- Stil dit alt i et fad med oksekød og spidskål ind i ovnen, og her skal retten have ca. 40 minutter. Imens kan du klare opvasken, og blot vente at den fantastiske ret bliver klar.
Næringsindhold
Note
Det færdige alt i et fad med oksekød og grøntsager kan serveres som det er.
Lad gerne lige retten stå 5-10 minutter inden servering, da den er ret varm.
Elsker du ost, kan du med fordel drysse lidt ost over retten de sidste 5-10 minutter, men det er ikke nødvendigt.
Se også: Retter i fad: Her er 10 lækre og inspirerende opskrifter

Nina
Dine 40 min. Kan du godt glemme alt om. Jeg gav 10 min. ekstra, men det var stadig ikke nok. Nu prøver jeg med yderligere 10 min. Kartoflerne er stadig meget rå, og det selvom de er meget fint skåret.
Keld Hansen
Hej. Følger dine opskrifter med stor fornøjelse. Ville man kunne hælde mornay eller bechamelsauce over i stedet for fløde?
Holger Rørby Madsen
Hej Keld
Mange tak, og ja det tænker jeg godt du kan. Det er da væd at prøve 🙂
De bedste hilsner
Holger
Mariann
Hvornår skal man komme 2 spsk tomatpasta i? Jeg kan ikke se hvornår det skal i!
Holger Rørby Madsen
Hej Mariann
Ups - dem er smuttet, men nu skrevet ind. Det skal i sammen med bla. bouillon 🙂
Tak for det.
Alt det bedste
Holger
Mariann
Hej Holger.
Da det er første gang jeg har lavet denne ret, som børn og børnebørn syntes vældig godt om, er jeg glad for at se du har rettet det.
Så det er ikke sidste gang den ret er blevet lavet. Har dog tilføjet en halv tsk. chiliflager og en tsk. koriander. Venlig hilsen Mariann
Hanne Petersen
Selvom jeg fordeler TYNDE kartoffelskiver er de stadig halvrå. Jeg hører absolut ikke til dem der synes kartofler skal være aldente, så for mig il en time være mere
Kirsten Nielsen
Kog kartoffelskivene i 5min, skylles i koldt vand.så er alt klar på ca 40 min 😊
Jeannette Korreborg
jeg bruger frosne skivekartofler... altid dejlig møre - skøn ret.
Ib Olstad
Hey. I retten Fad Med Oksekød skriver du, at man skal lave rigeligt og så fryse resten med. Men der er kartofler i, kan de godt fryses med ?
Holger Rørby Madsen
Hej Ib
Det kan du tro - de kan sagtens fryses ned sammen med retten.
God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Laila Kjærgaard og
Rigtig god familie mad, nemt go til en travlt søndag. Og det smager pragtfuld, selv børnene elsker det .
Martin
Super lækker ret, tunede den med bacon, champignon, ansjoser og rigtig fløde 🙂
Ingrid Vorstrup
Let at tilberede, jeg havde ikke friske tomater blev alligevel så fin i fad - venter nu på at smage
stig
Nybegynder her. Følger opskrifter slavisk.....
Fandt ud af at jeg stod med mit fint hakkede løg tilbage, efter at have sat retten i ovnen.
Det står nemlig ikke i "Sådan gør du".
Men smagte fint alligevel
Holger Rørby Madsen
Hej Stig
Tak for tilbagemelding - min fejl. Løg er nu skrevet ind 🙂
Alt det bedste
Holger