Glæd dig til dette fad med kylling, ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret, som laves på under en time.
Her er en lækker opskrift på fad med kylling, der også indeholder ovnbagte kartofler og en skøn flødesovs med champignon.
Retten er nem at lave, og den er klar på lidt over en halv times tid.
Jeg har brugt cirka 600 gram kyllingebryst i denne opskrift, hvilket svarer til tre store stykker kyllingebryst.
Anvend også gerne små kartofler, fordi de kan bages på omkring en halv time, mens du laver den øvrige ret færdig.
Så det er nem aftensmad helt uden stress.
Dette fad med kylling indeholder en del grøntsager, og derfor er yderligere tilbehør ikke nødvendigt.
Men du kan da servere et stykke brød til, og her vil jeg anbefale dig at lave mit brød af nem dej, for det er et godt og meget nemt brød at bage.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kylling i fad
Fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Kartofler
- 650 gram kartofler små
- 3 spiseskefulde olie
- 1 teskefuld oregano tørret
- Groft salt
Kylling og grøntsager
- 600 gram kyllingebrystfilet
- 250 gram champignon
- 2 bundt forårsløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 bundt persille
Flødesovs
- 5 deciliter piskefløde
- 2 teskefulde sennep
- 1 teskefuld estragon tørret
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med kartoflerne, som vaskes og halveres. Lidt større kartofler deles i kvarte. Kommes i en skål sammen med olie, oregano og salt, og det hele blandes godt sammen.
- Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka en halv time, så de er helt møre. Og perfekte til fad med kylling.
- Kyllingebrystfileterne skæres ud i gode, mundrette tern, som derefter steges møre i lidt olie på en varm pande. Kyllingestykkerne må gerne få en lækker stegeskorpe. Krydres med salt og peber, og lægges i et ildfast fad.
- Champignon børstes rene for jord, men undgå helst at skylle champignon, fordi de nemt suger vand til sig. Deles i halve eller kvarte, afhængig af størrelse.
- Svits nu champignon på panden, hvor du stegte kyllingekødet. De skal svitses virkelig godt, hvorefter de hældes over kyllingekødet i fadet.
- Forårsløg og peberfrugt skæres i mindre stykker, og svitses af på panden i et par minutter. Hak persille groft, og vend det med.
- Kom fløden ved sammen med sennep og estragon. Lad det creme lidt ind, og smag til med salt og peber.
- Hæld flødesovsen med grøntsager over i fadet til kylling og champignon, og fordel fyldet godt rundt.
- Sæt fadet i ovnen og lad det nu få 10 minutter ved 200 grader varmluft.
Tips
Fad med kylling anrettes med nogle af de ovnbagte kartofler, der lægges øverst i fadet (som du kan se på billedet øverst).
Drys også gerne med lidt hakket persille, og servér resten af de ovnbagte kartofler i en lille skål ved siden af.
Se også mine opskrifter på:
Hej Merete
Tusind tak - super dejligt at høre.
Alt det bedste til dig
Holger
Vedr. printning :
Åbn opskriften i “ safari “ og print derfra. Det er meget enkelt og nemt. Og tak for disse dejlige opskrifter, er tit forbi siden ..
Hej Katja
Den er god nok - men har du meget store bundter med forårsløg, kan du selvfølgelig sagtens nøjes med et.
Bedste hilsner
Holger
Hej der står at man skal bruge 2 bundter forårsløg. Er det ikke en fejl?????? Det er meget synes jeg
Til madens verden.
Er der opskrifter jeg gerne vil gemme, sender jeg den til mig selv. Hvorfra jeg også kan printe den.
Så jeg bruger slet ikke gemme og printe funktioner her i programmet.
Vh Carsten
Hej Jannie
Det skal du bestemt 🙂
Jeg bruger en almindelig bornholmersennep af middel styrke, men du kan sagtens bruge en mere stærk sennep, hvis du er til det.
De bedste hilsner
Holger
Hej Holger
Lyder som en rigtig god opskrift jeg helt sikkert skal have prøvet af. Bruger du sød eller stærk sennep i retten?
Mvh. Jannie
Mange tak til jer på Restaurant Frederica 🙂
Alt det bedste
Holger
Hej Holger,
Tak for en rigtig dejlig opskrift! 🙂
Hej Evy
Det kan du sagtens. Lav retten færdig, hurtigt på køl og så er det blot at opvarme det ved brug.
God fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger
Hej jeg vil lave kyllingfadet med champignon i aften til gæste mad kan jeg lave det i forvejen så jeg kan komme det i ovnen senere
Mvh Evy
Jeg savner bestemt også print funktionen 😞
Man kan heller ikke printe opskrifterne 🙁
M.vh.
Connie Thestrup
Hej Annett
Nej, du har desværre ret. Der er tekniske problemer med gemmefunktionen, men jeg arbejder på at få den rettet hurtigst muligt. For den skal selvfølgelig virke.
De bedste hilsner
Holger
Hej. Hvorfor bliver de opskrifter jeg gerne vil gemme, IKKE gemt??? Der står jo, her kan du gemme,!! Har jeg gjort forkert, ??
Venlig hilsen Annett Sønderup Voss
Hejsa, Har set på din opskrift med kylling i fad hvor det står at fadet skal i ovnen, kan jeg ikke bare stege det videre med alle ingredienserne på min work pande.
Tak for dejlige opskrifter.
Mvh
Susanne Thøgersen