Glæd dig til dette fad med kylling, ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret, som laves på under en time.
Her er en lækker opskrift på fad med kylling, der også indeholder ovnbagte kartofler og en skøn flødesovs med champignon.
Retten er nem at lave, og den er klar på lidt over en halv times tid.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kylling i fad
Ingredienser
Kartofler
- 650 gram kartofler små
- 3 spiseskefulde olie
- 1 teskefuld oregano tørret
- flagesalt
Kylling og grøntsager
- 600 gram kyllingebrystfilet
- 250 gram champignon
- 2 bundt forårsløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 bundt persille
Flødesovs
- 5 deciliter piskefløde
- 2 teskefulde sennep
- 1 teskefuld estragon tørret
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med kartoflerne, som vaskes og halveres. Lidt større kartofler deles i kvarte. Kommes i en skål sammen med olie, oregano og salt, og det hele blandes godt sammen.
- Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka en halv time, så de er helt møre. Og perfekte til fad med kylling.
- Kyllingebrystfileterne skæres ud i gode, mundrette tern, som derefter steges møre i lidt olie på en varm pande. Kyllingestykkerne må gerne få en lækker stegeskorpe. Krydres med salt og peber, og lægges i et ildfast fad.
- Champignon børstes rene for jord, men undgå helst at skylle champignon, fordi de nemt suger vand til sig. Deles i halve eller kvarte, afhængig af størrelse.
- Svits nu champignon på panden, hvor du stegte kyllingekødet. De skal svitses virkelig godt, hvorefter de hældes over kyllingekødet i fadet.
- Forårsløg og peberfrugt skæres i mindre stykker, og svitses af på panden i et par minutter. Hak persille groft, og vend det med.
- Kom fløden ved sammen med sennep og estragon. Lad det creme lidt ind, og smag til med salt og peber.
- Hæld flødesovsen med grøntsager over i fadet til kylling og champignon, og fordel fyldet godt rundt.
- Sæt din ret med kylling i fad i ovnen og lad det nu få 10 minutter ved 200 grader varmluft.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Note
Fad med kylling anrettes med nogle af de ovnbagte kartofler, der lægges øverst i fadet (som du kan se på billedet øverst).
Drys også gerne med lidt hakket persille, og servér resten af de ovnbagte kartofler i en lille skål ved siden af.
Jeg har brugt cirka 600 gram kyllingebryst i denne opskrift, hvilket svarer til tre store stykker kyllingebryst.
Anvend også gerne små kartofler, fordi de kan bages på omkring en halv time, mens du laver den øvrige ret færdig.
Så det er nem aftensmad helt uden stress.
Dette fad med kylling indeholder en del grøntsager, og derfor er yderligere tilbehør ikke nødvendigt.
Men du kan da servere et stykke brød til, og her vil jeg anbefale dig at lave mit brød af nem dej, for det er et godt og meget nemt brød at bage.
Du kan også se flere kyllingeopskrifter her.
Se også mine opskrifter på:
Det er min søn på 7 år som har lavet denne lækker ret til familien..
Vi alle elskede den.
Så nem og overskuelig, og smager fantastisk
Lækkert 😋🙏
Min datter laver ofte noget lignende, hvor hun laver knuste kartofter, sammen med røde peberfrugter i store tern el både og derefter tilsættes fløde, der er smagt til med tomatpure og godt med krydderier og så ind i ovnen.
Kylling og brød ved siden af
Lækkert