Her får du min opskrift på kyllingebryst i fad med skinke og grøntsager. En lækker ret med mad i fad, der laves uden hverken smør eller fløde.
Kyllingebryst i fad med skinke er en virkelig nem og lækker ret til aftensmad, og en fantastisk god omgang hverdagsmad.
Hele retten laves nemt i et fad i ovnen, og kyllingebrysterne lægges på en bund af sunde grøntsager.
Se også: Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Retten er rimelig sund, da den hverken indeholder smør eller fløde, og derfor er der også tale om kolesterolfattig mad.
Mængden af grøntsager kan sagtens varieres efter smag og behag - og efter hvad du har liggende i dit køleskab.
Serranoskinke kan også udskiftes med en parmaskinke, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kyllingebryst i fad
Ingredienser
- 1 lille broccoli i små buketter
- 400 gram gulerødder i tynde skiver
- 1 lille squash i grove tern
- 1 rødløg hakket groft
- 2 spiseskefulde rapsolie
- 1 spiseskefuld honning
- 5 deciliter vand
- 1 terning hønsebouillon
- 1 teskefuld paprika med top
- 1 teskefuld karry med top
- 1 spiseskefuld majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
- salt og friskkværnet peber
- 4 stykker kyllingebryst
- 4 teskefulde sennep
- 4 skiver Serranoskinke
Sådan gør du
- Til kyllingebryst i fad starter du med, at gøre grøntsagerne klar som beskrevet. Fordel dem i et ovnfast fad, og vend dem med lidt olie og honning. Krydr med lidt salt og peber.
- Kog vand op sammen med en bouillonterning, og pisk/rør paprika og karry i. Jævn bouillonen med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Hæld det ved grøntsagerne.
- Smør kyllingebrystfileterne med en teskefuld sennep hver. Sennep smøres blot på oversiden af fileterne, hvorefter der krydres med salt og peber.
- Vikl et stykke serrano skinke om hvert stykke kyllingebryst, og sørg for at samlingen af skinken er på undersiden. Lægges over grøntsagerne i fadet.
- Nu har du en lækker ret med kyllingebryst og grøntsager i fad, der blot skal have 20 minutter ved 200 grader varmluft i ovnen.
Næringsindhold
Tips
Kyllingebryst i fad med skinke og grøntsager serveres straks. Gerne sammen med et godt stykke madbrød.
Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men man kan jo altid servere en lækker spidskålssalat til.
Se også: Stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter
Comments
No Comments