• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Sådan laver du helstegt kylling i ovn - med stegetid

Holger Rørby Madsen
Stegt kylling: Hvordan man steger man en hel kylling, så den bliver helt perfekt? Her har du den bedste opskrift på stegt kylling med stegetid. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kylling

Oversigt over indhold

  1. Stegt kylling i ovn: Hvordan steger man en hel kylling, så den bliver helt perfekt? Her får du den bedste opskrift på ovnstegt kylling med stegetid.
  2. Opskrift på hel ovnstegt kylling
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Se video til opskrift
  6. Næringsindhold
  7. Tilbehør til hel kylling
  8. Kernetemperatur
  9. Vinforslag
  10. Spørgsmål og svar
  11. Hvor længe skal en hel kylling steges i ovn?
  12. Hvilken temperatur ovnsteges kylling ved?
  13. Hvad skal kernetemperaturen i ovnstegt kylling være?
4.68 fra 245 stemmer
Gå til opskrift

Stegt kylling i ovn: Hvordan steger man en hel kylling, så den bliver helt perfekt? Her får du den bedste opskrift på ovnstegt kylling med stegetid.

Stegt kylling i ovn lyder svært, men det er faktisk ganske simpelt at stege kyllingen lige præcist så den bliver saftig og mør.

For intet er jo næsten værre end en tør kylling, man næsten ikke kan bide fra hinanden.

Med denne simple opskrift er du dog sikker på et godt resultat hver gang, når du steger en kylling i ovn.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på hel ovnstegt kylling

4.7 fra 245 stemmer
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 55 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 20 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kylling - gerne på ca. 1,5 kilo
  • 1 citron
  • 1 bundt timian
  • paprika
  • salt og friskkværnet peber
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen ved 235 grader (varmluft). Vi starter nemlig ud med en god varme til ovnstegt kylling.
  • Tjek at kyllingen er ren inden i, og skyl den godt med vand. Dup den tør med køkkenrulle, og sørg for at den er helt tør.
  • Dryp kyllingen med citronsaft, og krydr den derefter med lidt paprika, friskkværnet peber, og godt med groft salt.
  • Læg et bundt frisk timian ind i kyllingen sammen med citronbåde.
  • Læg kyllingen i et fad, og sæt den i ovnen i 15 minutter. Skru derefter ovnen ned på 180 grader, og lad kyllingen stege videre i yderligere 35 - 40 minutter.
  • Den kraftige varme sikrer en god bruning af kyllingen - og den lidt lavere varme giver et meget saftigt og mørt stykke fjerkræ, når du laver kylling i ovn.
  • Lad så kyllingen hvile i 20 minutter inden du skærer eller klipper den ud. Så simpelt er det.

Se video til opskrift

Næringsindhold

Næringsindhold
Helstegt kylling i ovn med stegetid
Mængde pr. portion
Kalorier
370
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
126
mg
42
%
Natrium
 
700
mg
30
%
Kalium
 
359
mg
10
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
292
IU
6
%
Vitamin C
 
19
mg
23
%
Calcium
 
27
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tilbehør til hel kylling

Server eventuelt med risotto og en salat med pære og tranebær.

Kartofler, brun sovs og en hjemmelavet agurkesalat er selvfølgelig også lækkert tilbehør til den ovnstegte kylling.

Kernetemperatur

Husk, at kernetemperaturen i en stegt kylling minimum bør være 75 grader.

Dermed er du sikker på, at kyllingen ikke indeholder salmonella bakterier.

Brystkødet opnår hurtigere en kernetemperatur på 75 grader end eks. lårene. Derfor skal du måle kernetemperaturen ved et kyllingelår, men uden at stegetermometeret rører en knogle.

Har du ikke et stegetermometer, kan du prøve et andet trick. Drej forsigtigt et lår rundt, og hvis det nemt slipper kyllingen, ja så er den klar og færdig.

Vinforslag

Billede med Helfrich Pinot Gris hvidvin fra Alsace
Et vinforslag til denne opskrift kan være denne fra Helfrich i Alsaca i Frankrig. Hvidvinen er en god hverdagsvin, der er lavet på druen Pinot Gris. En meget sommeragtig vin, uden dog at være for sød til mad. En hvidvin, som de fleste vil kunne lide. Set i blandt andet Netto. Foto: Madensverden.dk.

Spørgsmål og svar

Hvor længe skal en hel kylling steges i ovn?

En hel kylling i ovn skal steges i cirka 50 minutter. Måske lidt længere, men stegetiden afhænger selvfølgelig af størrelsen.

Hvilken temperatur ovnsteges kylling ved?

Det bedste resultat får du ved at give kyllingen 15 minutter ved 235 grader, og derefter skrue ned på 180 grader, hvor kyllingen steges færdig i cirka 35-40 minutter.

Hvad skal kernetemperaturen i ovnstegt kylling være?

Kernetemperaturen i en kylling skal være på 75 grader. Så er kyllingen gennemstegt.

Andre populære opskrifter med kylling er:

billede med kylling i karry
Kylling i karry
Se opskriften
billede med fad med kylling
Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Se opskriften
kylling stroganoff
Kylling stroganoff
Se opskriften
billederesultat for kyllingefilet i ovn
Stegning af kyllingebryst i ovn
Se opskriften
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 1.2K
  • 481
  • 77
  • 81
  • 71
  • 65
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Laerke Bertelsen

    november 23, 2022 at 7:26 pm

    Absolut fantastisk skål til gæster!

    Svar
  2. Lasse

    juli 31, 2022 at 8:55 pm

    Hej Holger. Det med de 75 grader gælder vel kun på overfladen af kødet- ikke indeni. Der er vel ikke salmonella?. Og 75 grader kommer der jo let udenpå hvis man bare steger til feks 65 indeni?

    Svar
  3. RSH

    maj 07, 2022 at 2:17 pm

    Kan det passe denne opskrift ikke er at finde i appen, synes jeg har oplevet det flere gange?🤔

    Svar
  4. Tina hauerberg

    november 20, 2018 at 5:28 pm

    Hej skal der ikke noget i fad som vand eller oil til kylling

    Svar
    • Madensverden.dk

      november 20, 2018 at 7:19 pm

      Hej Tina

      Jo, det kan du sagtens gøre hvis du vil have en sky eller sovs til kyllingen. Men for at stege kyllingen behøver du ikke væde ved.

      Væden giver damp i ovnen, og derfor bliver skindet mere sprødt uden.

      Men skal du have sovs til den, så tilføj meget gerne lidt vand eller bouillon, og jævn den med lidt Maizena 🙂

      Håber det giver mening.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
    • Helle

      august 26, 2022 at 11:54 am

      Hejsa ! Er det varmluft eller alm. ovntemeratur ? Tak for dine skønne opskrifter !!!

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        august 26, 2022 at 4:15 pm

        Hej Helle
        Mange tak - det er jeg glad for at høre. Jeg ovnsteger altid kylling ved varmluft 🙂
        Alt det bedste til dig
        Holger

  5. Berit

    februar 24, 2018 at 4:59 pm

    Skal til at lave kylling. Skal den dækkes over når den hviler

    Svar
    • Madensverden.dk

      februar 24, 2018 at 5:44 pm

      Hej Berit

      Nej, det plejer jeg aldrig at gøre. Men hvis kyllingen skal hvile i længere tid, kan du sagtens gøre det 🙂

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
  6. Freja

    januar 26, 2018 at 11:15 am

    Hej
    Jeg skal lave denne kylling i aften og vil lige høre ang. timian:
    Du skriver, der skal rosmarin eller timian i retten, men det står ikke i fremgangsmåden -skal det bare drysses udover kyllingen sammen med de andre krydderier?
    Mvh Freja

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 26, 2018 at 11:30 am

      Hej Freja

      Tak for det - og det er min fejl. Opskriften er rettet nu. Kviste af rosmarin eller timian skal lægges ind i kyllingen for at give smag. Så det er meget nemt.

      God fornøjelse - og god weekend.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Opbevaring af brød - sådan holder brødet sig bedst
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk »

Populært indhold lige nu

billederesultat for tærte

Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte

Spar på vandet - vandhane

Spar på vandet - 10 køkkentips

billede med tomatsuppe

Hjemmelavet og cremet tomatsuppe med friske tomater

hjemmebagte pitabrød

Pitabrød - opskrift på store og luftige pita brød

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.7 fra 245 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 55 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 20 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!