Stegt kylling i ovn: Hvordan steger man en hel kylling, så den bliver helt perfekt? Her får du den bedste opskrift på ovnstegt kylling med stegetid.
Stegt kylling i ovn lyder svært, men det er faktisk ganske simpelt, at stege kyllingen lige præcist så den bliver saftig mør.
For intet er jo næsten værre end en tør kylling, man næsten ikke kan bide fra hinanden.
Men med denne simple opskrift er du sikker på et godt resultat hver gang, når du steger en kylling i ovn.
Opskriften på ovnstegt kylling er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på stegt kylling i ovn
Sådan laver du stegt kylling i ovn - med stegetid
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Tænd ovnen ved 235 grader (varmluft). Vi starter nemlig ud med en god varme til vores fjerkræ.
- Tjek at kyllingen er ren inden i, og skyl den godt med vand. Dup den tør med køkkenrulle, og sørg for at den er helt tør.
- Dryp kyllingen med citronsaft, og krydr den derefter med lidt paprika, friskkværnet peber, og godt med groft salt. Du kan selvfølgelig bruge en tør rub efter eget valg.
- Læg kviste af rosmarin eller timian ind i kyllingen.
- Læg kyllingen i et fad, og sæt den i ovnen i 15 minutter. Skru derefter ovnen ned på 180 grader, og lad kyllingen stege videre i yderligere 35 - 40 minutter.
- Den kraftige varme sikrer en god bruning af kyllingen - og den lidt lavere varme giver et meget saftigt og mørt stykke fjerkræ.
- Lad så kyllingen hvile i 20 minutter inden du skærer eller klipper den ud. Så simpelt er det.
Video
Tilbehør til stegt kylling
Server eventuelt med risotto og en salat med pære og tranebær.
Kartofler, brun sovs og en hjemmelavet agurkesalat er selvfølgelig også lækkert tilbehør til den ovnstegte kylling.
Kernetemperatur på ovnstegt kylling
Husk, at kernetemperaturen i en stegt kylling minimum bør være 75 grader.
På kylling i fad, langtidsstegt kylling og den lækre grillkylling.
Vinforslag
Spørgsmål og svar
En hel kylling i ovn skal steges i cirka 50 minutter. Måske lidt længere, men stegetiden afhænger selvfølgelig af størrelsen.
Det bedste resultat får du ved at give kyllingen 15 minutter ved 235 grader, og derefter skrue ned på 180 grader, hvor kyllingen steges færdig i cirka 35-40 minutter.
Kernetemperaturen i en kylling skal være på 75 grader. Så er kyllingen gennemstegt.
Hej Tina
Jo, det kan du sagtens gøre hvis du vil have en sky eller sovs til kyllingen. Men for at stege kyllingen behøver du ikke væde ved.
Væden giver damp i ovnen, og derfor bliver skindet mere sprødt uden.
Men skal du have sovs til den, så tilføj meget gerne lidt vand eller bouillon, og jævn den med lidt Maizena 🙂
Håber det giver mening.
De bedste hilsner
Holger
Hej skal der ikke noget i fad som vand eller oil til kylling
Hej Berit
Nej, det plejer jeg aldrig at gøre. Men hvis kyllingen skal hvile i længere tid, kan du sagtens gøre det 🙂
Bedste hilsner
Holger
Skal til at lave kylling. Skal den dækkes over når den hviler
Hej Freja
Tak for det - og det er min fejl. Opskriften er rettet nu. Kviste af rosmarin eller timian skal lægges ind i kyllingen for at give smag. Så det er meget nemt.
God fornøjelse - og god weekend.
De bedste hilsner
Holger
Hej
Jeg skal lave denne kylling i aften og vil lige høre ang. timian:
Du skriver, der skal rosmarin eller timian i retten, men det står ikke i fremgangsmåden -skal det bare drysses udover kyllingen sammen med de andre krydderier?
Mvh Freja