Stegt kylling i ovn: Hvordan steger man en hel kylling, så den bliver helt perfekt? Her får du den bedste opskrift på ovnstegt kylling med stegetid.
Stegt kylling i ovn lyder svært, men det er faktisk ganske simpelt at stege kyllingen lige præcist så den bliver saftig og mør.
For intet er jo næsten værre end en tør kylling, man næsten ikke kan bide fra hinanden.
Med denne simple opskrift er du dog sikker på et godt resultat hver gang, når du steger en kylling i ovn.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på hel ovnstegt kylling
Ingredienser
- 1 kylling - gerne på ca. 1,5 kilo
- 1 citron
- 1 bundt timian
- paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen ved 235 grader (varmluft). Vi starter nemlig ud med en god varme til ovnstegt kylling.
- Tjek at kyllingen er ren inden i, og skyl den godt med vand. Dup den tør med køkkenrulle, og sørg for at den er helt tør.
- Dryp kyllingen med citronsaft, og krydr den derefter med lidt paprika, friskkværnet peber, og godt med groft salt.
- Læg et bundt frisk timian ind i kyllingen sammen med citronbåde.
- Læg kyllingen i et fad, og sæt den i ovnen i 15 minutter. Skru derefter ovnen ned på 180 grader, og lad kyllingen stege videre i yderligere 35 - 40 minutter.
- Den kraftige varme sikrer en god bruning af kyllingen - og den lidt lavere varme giver et meget saftigt og mørt stykke fjerkræ, når du laver kylling i ovn.
- Lad så kyllingen hvile i 20 minutter inden du skærer eller klipper den ud. Så simpelt er det.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tilbehør til hel kylling
Server eventuelt med risotto og en salat med pære og tranebær.
Kartofler, brun sovs og en hjemmelavet agurkesalat er selvfølgelig også lækkert tilbehør til den ovnstegte kylling.
Kernetemperatur
Husk, at kernetemperaturen i en stegt kylling minimum bør være 75 grader.
Dermed er du sikker på, at kyllingen ikke indeholder salmonella bakterier.
Brystkødet opnår hurtigere en kernetemperatur på 75 grader end eks. lårene. Derfor skal du måle kernetemperaturen ved et kyllingelår, men uden at stegetermometeret rører en knogle.
Har du ikke et stegetermometer, kan du prøve et andet trick. Drej forsigtigt et lår rundt, og hvis det nemt slipper kyllingen, ja så er den klar og færdig.
Vinforslag

Spørgsmål og svar
Hvor længe skal en hel kylling steges i ovn?
En hel kylling i ovn skal steges i cirka 50 minutter. Måske lidt længere, men stegetiden afhænger selvfølgelig af størrelsen.
Hvilken temperatur ovnsteges kylling ved?
Det bedste resultat får du ved at give kyllingen 15 minutter ved 235 grader, og derefter skrue ned på 180 grader, hvor kyllingen steges færdig i cirka 35-40 minutter.
Hvad skal kernetemperaturen i ovnstegt kylling være?
Kernetemperaturen i en kylling skal være på 75 grader. Så er kyllingen gennemstegt.
Andre populære opskrifter med kylling er:

Laerke Bertelsen
Absolut fantastisk skål til gæster!
Lasse
Hej Holger. Det med de 75 grader gælder vel kun på overfladen af kødet- ikke indeni. Der er vel ikke salmonella?. Og 75 grader kommer der jo let udenpå hvis man bare steger til feks 65 indeni?
RSH
Kan det passe denne opskrift ikke er at finde i appen, synes jeg har oplevet det flere gange?🤔
Tina hauerberg
Hej skal der ikke noget i fad som vand eller oil til kylling
Madensverden.dk
Hej Tina
Jo, det kan du sagtens gøre hvis du vil have en sky eller sovs til kyllingen. Men for at stege kyllingen behøver du ikke væde ved.
Væden giver damp i ovnen, og derfor bliver skindet mere sprødt uden.
Men skal du have sovs til den, så tilføj meget gerne lidt vand eller bouillon, og jævn den med lidt Maizena 🙂
Håber det giver mening.
De bedste hilsner
Holger
Helle
Hejsa ! Er det varmluft eller alm. ovntemeratur ? Tak for dine skønne opskrifter !!!
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Mange tak - det er jeg glad for at høre. Jeg ovnsteger altid kylling ved varmluft 🙂
Alt det bedste til dig
Holger
Berit
Skal til at lave kylling. Skal den dækkes over når den hviler
Madensverden.dk
Hej Berit
Nej, det plejer jeg aldrig at gøre. Men hvis kyllingen skal hvile i længere tid, kan du sagtens gøre det 🙂
Bedste hilsner
Holger
Freja
Hej
Jeg skal lave denne kylling i aften og vil lige høre ang. timian:
Du skriver, der skal rosmarin eller timian i retten, men det står ikke i fremgangsmåden -skal det bare drysses udover kyllingen sammen med de andre krydderier?
Mvh Freja
Madensverden.dk
Hej Freja
Tak for det - og det er min fejl. Opskriften er rettet nu. Kviste af rosmarin eller timian skal lægges ind i kyllingen for at give smag. Så det er meget nemt.
God fornøjelse - og god weekend.
De bedste hilsner
Holger