Den bedste opskrift på langtidsstegt kylling i ovn, hvor kyllingen fyldes med brød og persille. Steges i små tre timer i ovnen.
Her er min opskrift på langtidsstegt kylling, der nemt laves i ovn
Stegetiden er lang, men kyllingen passer jo sig selv undervejs, og derfor er det ikke en tidskrævende opskrift.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til langtidsstegt kylling
1 kylling på ca. 1,7 kilo
2 skiver hvedebrød/franskbrød
25 gram smør
1 stor dusk persille
Paprika
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl kyllingen under koldt vand, og ryst vandet af. Dup ydersiden tør med et stykke køkkenrulle.
- Indvendigt giver du den en god omgang salt og friskkværnet peber.
- Væd de to skiver brød med vand, og kom dem i kyllingen sammen med grofthakket persille. Luk om nødvendigt kyllingen til med en kødnål.
- Smelt smørret i en gryde, og pensl kyllingen med det.
- Krydr med salt og paprika, og gnid det godt ind i kyllingen.
- Læg kyllingen i et ildfast fad - eller en römertopf med låg. Hæld en deciliter vand ved.
- Læg låget på - eller dæk fadet helt til med sølvpapir.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 130 grader, og her skal kyllingen nu steges i to timer og 30 minutter.
- Fjern så låget eller sølvpapiret, og tænd grillen i ovnen.
- Grill kyllingen indtil skindet er sprødt og lækkert, men vær opmærksom på kyllingen ikke bliver branket!
Tag den ud af ovnen, og lad den hvile 15 minutter på et skærebræt inden udskæring.
Lav en nem risotto
Skyen fra den langtidsstegte kylling er fremragende til en risotto.
Svits et finthakket løg og et par finthakkede fed hvidløg i lidt smør. Kom 200 gram risotto ris, og derefter lidt hvidvin.
Tilsæt så gradvist skyen fra kyllingen, og derefter vand indtil risene er næsten møre. De må gerne have en smule bid.
Smag til med salt og friskkværnet peber. Kogetiden for risotto er knap 20 minutter, så det passer med hviletiden for kyllingen.
Måske er du også interesseret i disse opskrifter på en nem hummus eller en lækker ratatouille i ovn.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Langtidsstegt kylling
Del dine ideer og tanker med os andre her: