Kylling med rodfrugter er nem aftensmad, hvor du tilbereder en parteret kylling på en bund af diverse rodfrugter. God hverdagsmad i kampen mod madspild.
Min opskrift på kylling med rodfrugter er genial til at få brugt rester af rodfrugter fra grøntsagsskuffen i køleskabet.
Det betyder, at du kan variere mængden af rodfrugter i opskriften som du synes. Kom lidt flere gulerødder i, drop kartoflerne, brug lidt knoldselleri eller squash, og anvend i det hele taget hvad du har liggende.
Husk dog gerne løg og hvidløg, og jeg synes også der skal frisk timian ved rodfrugterne, da det giver den gode smag.
Opskriften er beregnet som en hoved til fire personer.
Opskrift på kylling med rodfrugter
Kylling med rodfrugter - opskrift til at undgå madspild
Ingredienser
- 1 kylling
- Olivenolie
- 2 gulerødder
- 300 gram kartofler
- 2 persillerødder
- 3 stængler bladselleri
- 1 løg - stort
- 6 fed hvidløg
- 6-8 små tomater
- frisk timian.
- oregano - tørret
- 1 citron
- 2 deciliter hønsebouillon
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Start med at gøre rodfrugterne klar, og her kan du som sagt anvende de rodfrugter, som du alligevel har i køleskabet. Alle skæres i mindre og mundrette stykker, så de kan blive tilberedt på en time i ovnen. Kom dem i et ildfast fad eller bradepande.
- Løg skæres i grove både, mens hvidløgsfed snittes i tynde skiver. De små tomater halveres. Pluk timianblade af og kom dem ved sammen med et par teskefulde tørret oregano.
- Hæld en god sjat olivenolie over rodfrugterne, og klem også saften af halv citron i. Vend det godt rundt. Krydr også med lidt salt og peber.
- Hæld bouillon i fadet.
- Kyllingen parteres i over- og underlår og brystkød. Anvend vingerne hvis du synes.
- Læg kyllingestykkerne på rodfrugterne, hæld lidt olie på kødet sammen med saften af den anden halve citron, og krydr med salt og peber.
- Så skal din kylling med rodfrugter i ovnen, hvor den skal have en time. Måske kan du nøjes med 50 minutter, men tjek lige om både rodfrugter og kylling har fået nok.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Kylling med rodfrugter kan som sådan serveres som den er. For det er en komplet ret i fad.
Men jeg plejer at servere et stykke nybagt brød til, og her kan det eksempelvis være det lækre og meget nemme grydebrød.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: