Min opskrift på en nem gryderet med kylling, som hele familien vil elske. Med kyllingebryst i tern, peberfrugt, gulerødder og paprika. Mums.
Denne gryderet med kylling er en lækker allround opskrift, som altid vækker glæde.
Du får rigtig god mad med gode råvarer på kort tid, og det smager altså virkelig godt.
Gryderetten er krydret med paprika, men ikke mere end at alle kan være med, og derfor er det en populær familieret, som alle vil efterspørge igen og igen.
Nyd den med ris eller en kartoffelmos, men den er såmænd også fin til en omgang pasta.
Og så er kyllingegryden også proppet med sunde grøntsager i form af porrer, gulerødder, peberfrugter og spidskål.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Rester anvendes dagen efter, men husk at sætte maden hurtigt på køl.
Opskrift på gryderet med kylling
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 400 gram kyllingebryst filet
- 2 porrer
- 2 peberfrugter
- 2 gulerødder
- 0,5 spidskål
- 3 teskefulde paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spiseskefulde tomatpasta
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 3 deciliter madlavningsfløde
- 200 gram pølser
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst skæres i mindre tern, der brunes af i en gryde. Brug gerne en stor stegegryde, og brun kyllingekødet i en blanding af lidt olie og smør.
- Porrer skæres i tynde skiver og svitses med mens du skærer peberfrugter ud i tern, gulerødderne i tynde skiver og spidskål hakkes groft. Kommes i gryden.
- Tilsæt også paprika, hakkede tomater, tomatpasta, vand, en smuldret bouillonterning (gerne hønsebouillon) og madlavningsfløde.
- Lad det koge op og skru derefter ned på lavere blus. Lad din gryderet med kylling simre i cirka 15 minutter, så det hele er mørt, men uden at grøntsagerne koger helt ud.
- Skær pølser i mindre stykker og varm dem med 1-2 minutter til sidst sammen med hakket persille.
- Smag kyllingegryden til med salt og peber, og der kan også kommes mere paprika ved, hvis dette ønskes. Du kan også tilsætte lidt mere madlavningsfløde, hvis du ønsker mere væde i gryden.
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Video
Tips
Gryderet med kylling serveres med kogte basmati ris og et stykke madbrød.
Se også mine opskrifter på:
Mai-Brirt
Hej
Kan denne her ret fryses eller gemmes til 3-4 dage senere vis man laver dobbelt posion
Mai-Britt
Dorthe
Har lige lavet retten, uhmm det er ikke sidste gang, så lækkert ❤
Holger Rørby Madsen
Hej Dorthe
Dejligt at høre - mange tak.
Det er også en lækker gryderet 🙂
Alt det bedste
Holger
Erika
Det ser så godt ud, jeg vil prøve det snart!
Johansen Kate
Hvilke slags pølser anvendes.
Ken
Tak for inspirationen - dejligt nemt og tilgængeligt. Ingen
spidskål i køleren men svampe var også særdeles anvendelige.
Morten Højmark
Hej Holger
Jeg var igang med at tilberede Nem gryderet med kylling, peberfrugt og gulerødder, men forstår ikke angivelsen af: 0,5 spidskål spidskål.
Kan du gøre mig klogere?
Holger Rørby Madsen
Hej Morten
Det kan du tro. Det er min fejl - en dobbelt indtastning. Der skal bruges en halv spidskål - selvfølgelig afhængig af størrelsen 🙂
Alt det bedste
Holger
Charlotte
Det betyder et halvt spidskål, tænker jeg😊