• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Spidskål - fakta, næringsindhold og opskrifter med sommerkål

Spidskål - fakta, næringsindhold og opskrifter med sommerkål

Billede med spidskål.
Del gerne:
226
SHARES
FacebookMessenger226PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. april 2025 - Udgivet: 12. april 2025

Her får du de bedste opskrifter med spidskål. Og dem er der mange af. Den kaldes også for sommerkål og er god til salater og meget mere.

Spidskål og sommerkål finder du altid i supermarkedet, men er du én af dem, der ikke bryder dig så meget om kål? Så er spidskålen måske alligevel noget for dig. Den er altså også kendt som sommerkål, og er god til spidskålssalat, spidskålsgryde og mange andre retter.

Spidskål er sødere og mildere i smagen end de andre kåltyper, og den er et godt bud på, at få tilsat lidt mere kål til din madlavning, uden den bitre smag som du måske forbinder kål med.

Den kan tilberedes på alverdens måder, og tilsættes både varme og kolde retter. Dem kan spises rå, steges, koges, grilles, ovnbages og så videre.

Spidskålen er sund, kaloriefattig og ikke mindst mættende, grundet det høje indhold af kostfibre som generelt er at finde i kål. Fiberindholdet i kål, er blandt andet med til at stabilisere blodsukkerniveauet i kroppen.

Spidskålen har ligeledes store sundhedsfremmende fordele, og indeholder store mængder af vitaminer og mineraler, blandt andet C-vitamin, K-vitamin, folat, kalium og calcium.

Indhold
  • Her får du de bedste opskrifter med spidskål. Og dem er der mange af. Den kaldes også for sommerkål og er god til salater og meget mere.
  • 5 fakta
  • Opskrifter
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Spidskålssalat med æble og avocado
  • Spidskålsgryde
  • Fyldt spidskål med oksekød
  • Stuvet spidskål
  • Lynstegt kylling med spidskål og soja
  • Spidskålsmuffins
  • Kålkrebinetter med spidskål - nem opskrift
  • Spidskålsmoothie - nem opskrift
  • Burger med spidskål
  • FAQ
  • Kommentarer

5 fakta

Her er nogle fakta om spidskålen, så du kan nyde den sunde kål.

En mild kåltype

Spidskål har en mildere og sødere smag end almindelig hvidkål, hvilket gør den perfekt i både salater, wokretter og som let dampet tilbehør.

Den er rig på vitaminer og fibre

Spidskål indeholder masser af kostfibre, C-vitamin og K-vitamin, som styrker immunforsvaret, knoglerne og fordøjelsen.

Kan spises både rå og tilberedt

Den er super alsidig – sprød og frisk i rå salater, men også lækker når den steges, dampes eller grilles. Brug den blandt andet til en nem spidskålsvinaigrette.

En forårsbebuder

Den danske spidskål er ofte i sæson fra foråret til sensommeren og forbindes med de første friske grøntsager efter vinteren.

Kalorielet og mættende

På grund af det høje vandindhold og de mange fibre mætter spidskål godt – samtidig med at den indeholder meget få kalorier.

Opskrifter

Blandt de populære spidskålsopskrifter finder vi:

Hakket oksekød og spidskål i ovn

4.8 fra 435 stemmer
Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Gå til opskrift
billede med hakket oksekød med spidskål

Spidskålssalat med æble og avocado

4.9 fra 70 stemmer
Her får du min opskrift på spidskålssalat med æble og avocado. En nem og lækker allround salat, som passer til stort set alle retter med kød.
Gå til opskrift
billede med spidskålssalat med æble og avocado

Spidskålsgryde

4.6 fra 90 stemmer
Her er min opskrift på spidskålsgryde. En nem og hurtig gryderet med spidskål, hakket oksekød og gulerødder. Lækker hverdagsret alle kan lide.
Gå til opskrift
spidskålsgryde

Fyldt spidskål med oksekød

4.8 fra 145 stemmer
Her får du min opskrift på fyldt spidskål med oksekød i ovn. Halve spidskål, der fyldes med en krydret kødsauce og bages 25 min i ovn.
Gå til opskrift
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn

Stuvet spidskål

4.7 fra 76 stemmer
Stuvet spidskål er en klassiker i det danske køkken, og den er nem at lave. Spidskålen er mild i smagen, og perfekt at stuve som i denne nemme opskrift.
Gå til opskrift
stuvet spidskål

Lynstegt kylling med spidskål og soja

4.7 fra 105 stemmer
Se her hvordan du laver en sund og lækker ret med lynstegt kylling med spidskål, gulerødder, hvidløg, forårsløg og en lækker soyadressing.
Gå til opskrift
Lynstegt kylling med spidskål og soya

Spidskålsmuffins

4.7 fra 3 stemmer
Min opskrift på spidskålsmuffins, der er nemme madmuffins med spidskål. Du kan servere dem som tilbehør til mange forskellige retter.
Gå til opskrift
billede med spidskålsmuffins

Kålkrebinetter med spidskål - nem opskrift

4.7 fra 42 stemmer
En god opskrift på kålkrebinetter med spidskål. Lækre krebinetter uden kød, og de smager så godt, at du slet ikke savner kød. Nemme at lave.
Gå til opskrift
kålkrebinetter med spidskål

Spidskålsmoothie - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Spidskålsmoothie er en sund og lækker smoothie med spidskål. Du får masser af vitaminer og styrker dit immunforsvar med denne lækre greenie.
Gå til opskrift
Spidskålsmoothie

Burger med spidskål

5 fra 5 stemmer
Få min opskrift på burger med spidskål, krydret kyllingebøf og BBQ-sauce. En mere sund burger, der simpelthen smager himmelsk godt og er nem at lave.
Gå til opskrift
En lækker og velsmagende burger med spidskål og kylling. Det er en sund burger med spidskålssalat, krydret kyllingebøf og en dejlig BBQ-sauce. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

FAQ

Hvad er spidskål?

Spidskål er en type kål, der er beslægtet med hvidkål, men den har en mildere og sødere smag. Spidskålen er blødere og tyndere blade, og så har den en karakteristisk spids form (deraf navnet).
Den er nemmere at fordøje end mange andre kåltyper.

Hvor længe kan spidskål holde sig?

Hel i køleskab: 1–2 uger (pakket ind)
Snittet: 1–2 dage i tætsluttende beholder
Tilberedt: 2–3 dage i køleskab.

Er spidskål sund?

Ja, spidskål er meget sund. Den er kaloriefattig, og fyldt med kostfibre, C-vitamin, folat, K-vitamin og antioxidanter. Kålen er god for fordøjelsen og immunforsvaret.

Giver spidskål luft i maven?

Generelt mindre end eks. hvidkål eller rosenkål – men spidskålen kan stadig give lidt luft, især hvis man ikke er vant til at spise kål. Let tilberedning kan mindske dette.

Hvornår er spidskål i sæson?

Dansk spidskålssæson er fra maj til september. Importeres året rundt – men dansk spidskål er mere frisk og sprød i smagen.

Kan man fryse spidskål?

Ja, men det er en god ide at blanchere først i 1–2 minutter og derefter køle hurtigt ned. Frys i poser. Egner sig bedst til retter med tilberedning (ikke til rå brug efter frysning).

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her