Her får du de bedste opskrifter med spidskål. Og dem er der mange af. Den kaldes også for sommerkål og er god til salater og meget mere.
Spidskål og sommerkål finder du altid i supermarkedet, men er du én af dem, der ikke bryder dig så meget om kål? Så er spidskålen måske alligevel noget for dig. Den er altså også kendt som sommerkål, og er god til spidskålssalat, spidskålsgryde og mange andre retter.
Spidskål er sødere og mildere i smagen end de andre kåltyper, og den er et godt bud på, at få tilsat lidt mere kål til din madlavning, uden den bitre smag som du måske forbinder kål med.
Den kan tilberedes på alverdens måder, og tilsættes både varme og kolde retter. Dem kan spises rå, steges, koges, grilles, ovnbages og så videre.
Spidskålen er sund, kaloriefattig og ikke mindst mættende, grundet det høje indhold af kostfibre som generelt er at finde i kål. Fiberindholdet i kål, er blandt andet med til at stabilisere blodsukkerniveauet i kroppen.
Spidskålen har ligeledes store sundhedsfremmende fordele, og indeholder store mængder af vitaminer og mineraler, blandt andet C-vitamin, K-vitamin, folat, kalium og calcium.
Indhold
- Her får du de bedste opskrifter med spidskål. Og dem er der mange af. Den kaldes også for sommerkål og er god til salater og meget mere.
- 5 fakta
- Opskrifter
- Hakket oksekød og spidskål i ovn
- Spidskålssalat med æble og avocado
- Spidskålsgryde
- Fyldt spidskål med oksekød
- Stuvet spidskål
- Lynstegt kylling med spidskål og soja
- Spidskålsmuffins
- Kålkrebinetter med spidskål - nem opskrift
- Spidskålsmoothie - nem opskrift
- Burger med spidskål
- FAQ
- Kommentarer
5 fakta
Her er nogle fakta om spidskålen, så du kan nyde den sunde kål.
En mild kåltype
Spidskål har en mildere og sødere smag end almindelig hvidkål, hvilket gør den perfekt i både salater, wokretter og som let dampet tilbehør.
Den er rig på vitaminer og fibre
Spidskål indeholder masser af kostfibre, C-vitamin og K-vitamin, som styrker immunforsvaret, knoglerne og fordøjelsen.
Kan spises både rå og tilberedt
Den er super alsidig – sprød og frisk i rå salater, men også lækker når den steges, dampes eller grilles. Brug den blandt andet til en nem spidskålsvinaigrette.
En forårsbebuder
Den danske spidskål er ofte i sæson fra foråret til sensommeren og forbindes med de første friske grøntsager efter vinteren.
Kalorielet og mættende
På grund af det høje vandindhold og de mange fibre mætter spidskål godt – samtidig med at den indeholder meget få kalorier.
Opskrifter
Blandt de populære spidskålsopskrifter finder vi:
Hakket oksekød og spidskål i ovn
Spidskålssalat med æble og avocado
Spidskålsgryde
Fyldt spidskål med oksekød
Stuvet spidskål
Lynstegt kylling med spidskål og soja
Spidskålsmuffins
Kålkrebinetter med spidskål - nem opskrift
Spidskålsmoothie - nem opskrift
Burger med spidskål
FAQ
Spidskål er en type kål, der er beslægtet med hvidkål, men den har en mildere og sødere smag. Spidskålen er blødere og tyndere blade, og så har den en karakteristisk spids form (deraf navnet).
Den er nemmere at fordøje end mange andre kåltyper.
Hel i køleskab: 1–2 uger (pakket ind)
Snittet: 1–2 dage i tætsluttende beholder
Tilberedt: 2–3 dage i køleskab.
Ja, spidskål er meget sund. Den er kaloriefattig, og fyldt med kostfibre, C-vitamin, folat, K-vitamin og antioxidanter. Kålen er god for fordøjelsen og immunforsvaret.
Generelt mindre end eks. hvidkål eller rosenkål – men spidskålen kan stadig give lidt luft, især hvis man ikke er vant til at spise kål. Let tilberedning kan mindske dette.
Dansk spidskålssæson er fra maj til september. Importeres året rundt – men dansk spidskål er mere frisk og sprød i smagen.
Ja, men det er en god ide at blanchere først i 1–2 minutter og derefter køle hurtigt ned. Frys i poser. Egner sig bedst til retter med tilberedning (ikke til rå brug efter frysning).
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments