Opskrift på lasagne med spidskål. En sundere lasagne med masser af kål, gulerødder og hakket oksekød, men stadig en saftig lasagne.
Lasagne med spidskål er en skøn og lækker variant af den klassiske lasagne fra Italien.
Denne opskrift er med den sunde spidskål fra det nordiske køkken, og kålen passer perfekt i en lasagne, hvor Norden på den måde møder det skønne Middelhavs-køkken.
Der kan også anvendes andre typer af kål, herunder eksempelvis savoykål.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på lasagne med spidskål
Lasagne med spidskål og hakket oksekød
Ingredienser
- 1 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 400 gram hakket oksekød - med 3-7 procent fedt
- 3 gulerødder
- 2 dåser hakkede tomater
- 40 gram tomatpasta
- 2 teskefulde oregano - tørret
- 1 teskefuld basilikum - tørret
- 1 spiseskefuld balsamico
- 5 deciliter kyllingefond - eller bouillon
- 0,5 spidskål - eller en hel lille spidskål
- salt og friskkværnet peber
- lasagneplader
Sådan gør du
- Rødløg hakkes fint, og svitses i lidt olie i en stor gryde. Pres hvidløgsfed ved, og lad det svitse et minuts tid.
- Brun så det hakkede oksekød sammen med løg og hvidløg, og det skal brunes godt af.
- Gulerødder rives og kommes ved sammen med hakkede tomater, tomatpure, oregano, basilikum, balsamico og kyllingefond. Lad det småsimre ti minutter og smag det til med salt og friskkværnet peber.
- Spidskål snittes i helt tynde strimler - men undgå stokken, der kasseres.
- Læg et lag kødsovs nederst i et stort ildfast fad, og spred lidt spidskål ud over. Så et lag lasagneplader. Dernæst et lag kødsovs, spidskål, lasagneplader, kødsovs, spidskål, lasagneplader og øverst et lag kødsovs. Sørg for at der er rigeligt med kødsovs øverst, da du ellers risikerer at pastapladerne bliver for hårde under turen i ovnen.
- Bag nu din lasagne med spidskål i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 30 minutter. Lad derefter lasagnen køle af i 15 minutter inden servering. Den må gerne lige stå og samle sig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lasagne med spidskål smager godt sammen med en god tomatsalat. Og selvfølgelig hjemmebagt ciabattabrød.
Rester af spidskålslasagne kan sagtens anvendes som en dejlig frokost dagen efter.
Men husk altid at stille rester af mad hurtigt på køl.
Se også disse opskrifter:
Bjarke
Hej Holger skal der bechamelsauce i?
Holger Rørby Madsen
Hej Bjarke
Nej, lige denne lasagne er uden bechamelsauce, og den er ikke nødvendig her 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Yvonne
Hej Holger har lige sat din dejlig sunde lasagne ind i ovnen, kan ikke se du har skrevet om tomatsaucen med gulerødder hvor den skal i mellem lagene i lasagnen tror du har glemt at skrive det Vh Yvonne
Bitten
Hvad har du øverst? Ost?
Holger Rørby Madsen
Hej Bitten
Nej, det er bare bechamelsaucen 🙂
Men du kan sagtens drysse lidt ost over inden turen i ovnen.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Jacob Sørensen
Du mener vel 40 gram tomat pure? 😛
Holger Rørby Madsen
Yes, Jacob - det er 40 gram - er hermed rettet. Mange tak.
Alt det bedste
Holger