Opskrift på lasagne med spidskål. En sundere lasagne med masser af kål, gulerødder og hakket oksekød, men stadig en saftig lasagne.
Lasagne med spidskål er en skøn og lækker variant af den klassiske lasagne fra Italien.
Denne opskrift er den sunde spidskål fra det nordiske køkken, og kålen passer perfekt i en lasagne.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på lasagne med spidskål
Lasagne med spidskål og hakket oksekød
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 1 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 400 gram hakket oksekød med 3-7 procent fedt
- 3 gulerødder
- 2 dåser hakkede tomater
- 40 gram tomatpasta
- 2 teskefulde oregano tørret
- 1 teskefuld basilikum tørret
- 1 spiseskefuld balsamico
- 5 deciliter kyllingefond eller bouillon
- 0,5 spidskål eller en hel lille spidskål
- salt og friskkværnet peber
- lasagneplader
Sådan gør du
- Rødløg hakkes fint, og svitses i lidt olie i en stor gryde. Pres hvidløgsfed ved, og lad det svitse et minuts tid.
- Brun så det hakkede oksekød sammen med løg og hvidløg, og det skal brunes godt af.
- Gulerødder rives og kommes ved sammen med hakkede tomater, tomatpure, oregano, basilikum, balsamico og kyllingefond. Lad det småsimre ti minutter og smag det til med salt og friskkværnet peber.
- Spidskål snittes i helt tynde strimler - men undgå stokken, der kasseres.
- Læg et lag kødsovs nederst i et stort ildfast fad, og spred lidt spidskål ud over. Så et lag lasagneplader. Dernæst et lag kødsovs, spidskål, lasagneplader, kødsovs, spidskål, lasagneplader og øverst et lag kødsovs. Sørg for at der er rigeligt med kødsovs øverst, da du ellers risikerer at pastapladerne bliver for hårde under turen i ovnen.
- Bag nu din lasagne med spidskål i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 30 minutter. Lad derefter lasagnen køle af i 15 minutter inden servering. Den må gerne lige stå og samle sig.
Tips
Lasagne med spidskål smager godt sammen med en god tomatsalat. Og selvfølgelig hjemmebagt ciabattabrød.
Se også disse opskrifter på lasagne:
Yes, Jacob - det er 40 gram - er hermed rettet. Mange tak.
Alt det bedste
Holger
Du mener vel 40 gram tomat pure? 😛