Den bedste opskrift på hjemmelavede lasagneplader. Pastapladerne er nemme at lave, og det er uanset om du har en pastamaskine eller ej.
Hjemmelavede lasagneplader er lige prikken i'et, når du skal lave lasagne, og pastaen bliver bare en tand bedre.
De hjemmelavede pastaplader er utrolig nemme at lave selv - og det er uanset om du ejer en pastamaskine eller ej. En kagerulle er nemlig også et glimrende redskab her.
Jeg har prøvet begge metoder, og jeg vil dog tilføje, at den bedste pasta får du altså med en pastamaskine, hvor det er muligt at rulle pastapladerne bedre sammen. Her kan du i øvrigt se min guide til hjemmelavet pasta.
Opskrift på hjemmelavede lasagneplader
Ingredienser
- 4 æg
- 200 gram hvedemel tipo 00
- 200 gram durum mel til pasta
Sådan gør du
- Kom de to slags mel i en skål og bland melet sammen.
- Lav en fordybning i midten, og slå æggene ud i hullet.
- Pisk gradvist dejen sammen med en gaffel, og saml derefter pastadejen med hænderne.
- Ælt din pastadej til hjemmelavede lasagneplader glat og smidig på køkkenbordet.
- Stil dejen i køleskabet i 30 minutter.
- Lasagneplader med pastamaskine: Del pastadejen i mindre stykker, og kør dem gennem pastamaskinen. Husk rigeligt med durummel undervejs. Rulles ind til ønsket tykkelse - jeg foretrækker nummer 2 på min Imperia maskine.
- Pastaplader uden pastamaskine: Pastadejen deles i mindre stykker, der rulles med en kagerulle til den ønskede tykkelse. Husk igen masser af durummel på bordet og pastaen. Og pastaplader må ikke være for tykke, så rul dem så tyndt som muligt.
Næringsindhold
Tips
Så er de hjemmelavede lasagneplader klar til brug.
De kan anvendes direkte i en klassisk italiensk lasagne - eller som cannelloni pastarør.
Se de lækre lasagneopskrifter her:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hvor længe skal de så bage i ovnen.
Hej Astrid
Jeg plejer at give dem ca. 30 minutter (altså som lasagne), så er de fine. Men de kan sagtens også tilberedes færdig i lidt kortere tid.
Alt det bedste
Holger