• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Cannelloni med spinat

Holger Rørby Madsen
Cannelloni er lækre italienske pastaruller med fyld, her er det spinat, spidskål og fløde. De kan også laves med ricotta, og de rulles af pastaplader. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Vegetar

Oversigt over indhold

  1. Opskrift på verdens bedste cannelloni med spinat og spidskål. Kan laves med eller uden ricotta, og de lækre pastaruller er nem mad for hele familien.
  2. Opskrift på cannelloni
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Se video til opskrift
  6. Næringsindhold
  7. Cannelloni med ricotta
  8. Spørgsmål og svar
4.67 fra 3 stemmer
Gå til opskrift

Opskrift på verdens bedste cannelloni med spinat og spidskål. Kan laves med eller uden ricotta, og de lækre pastaruller er nem mad for hele familien.

Jeg elsker cannelloni med spinat, som for mig er rigtig italiensk mad.

Skønne italienske pastaruller, og her har jeg lavet dem med tørrede pastaplader.

Du kan gøre retten meget nemmere ved at anvende friske pastaplader - eller købe færdige cannelloni pastaruller. Så er det bare at proppe fyldet i.

Fyldet er spinat og spidskål i en cremet sauce, men du kan også lave cannelloni med ricotta. Se længere ned hvordan du nemt gør det.

Cannelloni er sådan set bare en anden udgave af lasagne, og her er det en opskrift helt uden kød. Men det kan du ikke smage.

Opskriften er beregnet so hovedret til fire personer.

Opskrift på cannelloni

4.7 fra 3 stemmer
RetPasta
KøkkenItaliensk
Arbejdstid: 45 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Tomatsovs

  • 2 skalotteløg - hakket
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 3-4 gulerødder - i små tern
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 1 lille squash - i små tern
  • 100 gram tomatpasta
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 0,5 dåse vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 teskefuld oregano - tørret
  • 1 potte persille
  • 2 spiseskefulde engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 potte basilikum

Bechamelsauce

  • 2 spiseskefulde smør
  • 2 spiseskefulde hvedemel
  • 4 deciliter mælk
  • Lidt muskatnød - revet
  • salt og friskkværnet peber

Pasta

  • 16 lasagneplader

Fyld

  • 200 gram spinat - frisk
  • 0,5 spidskål
  • 3 deciliter madlavningsfløde
  • 2 æg
  • salt og friskkværnet peber
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Start med at sætte tomat- og grøntsagssauce over. Skalotteløg og hvidløg snittes fint og sauteres af i en stor sjat olivenolie.
  • Tilsæt derefter gulerødder, peberfrugt og squash i små tern, og lad det sautere et minut mere.
  • Kom så tomatpasta ved sammen med hakkede tomater, en halv dåse vand så du får det hele med, en bouillonterning, oregano, hakket persille og lidt engelsk sauce. Koges nu cirka 15-20 minutter ved svag varme. Lige inden saucen skal bruges, tilsættes en potte grofthakket basilikum og der smages til med salt og peber.
  • Smelt smør til bechamelsauce og pisk melet i. Pisk derefter mælk i indtil du har den rette konsistens. Riv muskatnød i og smag til med salt og peber. Også gerne lidt citronsaft og sukker. Lad den hvide sovs simre ved svag varme indtil du skal bruge den. Se evt. i videoen hvordan man laver en bechamelsauce.
  • De tørre lasagne plader koges cirka 4-5 minutter i letsaltet vand, så de kan rulles uden at knække, når du skal rulle dine cannelloni. Kog ikke mere end fire ad gangen, og læg dem på et rent viskestykke indtil du skal bruge dem. Eller anvend friske pastaplader og spar kogningen.
  • Varm en pande op og kom spinaten gradvist på så den falder sammen. Tilsæt også fintsnittet spidskål. Pisk madlavningsfløde sammen med æg og hæld det ved. Lad det creme ind og krydr med salt og peber.
  • Find et ildfast fad frem - cirka 20 gange 30 centimeter, og smør det med olivenolie. Fordel lidt over halvdelen af tomat- og grøntsagssaucen i bunden af fadet. Hæld også lidt af din bechamelsauce over.
  • Saml nu dine cannelloni ved at tage en lasagneplade, hvorpå der lægges en skefuld fyld. Rulles sammen, men skær gerne de sidste 3-4 centimeter af pladen bort, så pastarullen netop er rullet sammen. Lægges i fadet og du fortsætter på samme måde med de øvrige cannelloni.
  • Når alle 16 pastaruller er lagt i fadet fordeles resten af tomat- og grøntsagssaucen over dem. Hæld derefter resten af bechamelsaucen over, men uden at dække helt for tomatsaucen.
  • Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor dine cannelloni med spinat skal have cirka 30 minutter.

Se video til opskrift

Næringsindhold

Næringsindhold
Cannelloni med spinat
Mængde pr. portion
Kalorier
150
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Cannelloni med ricotta

Som sagt kan du også lave de lækre pastaruller med spinat og ricotta.

Her kommer du 250 gram frisk spinat på en varm pande, og lader spinaten falde sammen,

Rør cirka 250 gram ricotta sammen med to æg, og kom det ved spinaten.

Smages til med salt og peber, hvorefter fyldet er klar til rullerne.

Se også min opskrift på verdens bedste vegetar lasagne og den italienske ret Malfatti med spinat- og ricottakugler i krydret sovs.

Spørgsmål og svar

Hvad er cannelloni?

Cannelloni er store pastarør, og er typiske for det italienske køkken. Pastarørene fyldes og tilberedes færdige i ovnen.

Hvad kan man fylde i cannelloni?

Mulighederne er mange, Populært fyld er blandt andet spinat og ricotta, men også kød er godt i pastarullerne.

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 124
  • 30
  • 6
  • 2
  • 5
  • 3
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Vegansk scrambled eggs
Morsbrød - lækker vegetar-steg til jul »

Populært indhold lige nu

billederesultat for fattigmands tournedos i fad

Fattigmands tournedos - opskrift til fad med flødesovs

En sund kost er vigtig for en sund krop, men den mad vi spiser, og hvordan vi spiser den, er også vigtig for vores mentale sundhed. Din mad skal være sund for både krop og sjæl. Foto: Charlotte Mithril

Hvad er sund kost?

billederesultat for ratatouille i ovn

Ratatouille i ovn - opskrift på den franske klassiker

svinemørbrad med spidskål

Svinemørbrad med spidskål, blomkål og lækker sovs

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.7 fra 3 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetPasta
KøkkenItaliensk
Arbejdstid: 45 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!