Her er min opskrift på den bedste vegetar lasagne, der er en klassisk grøntsagslasagne uden kød. Fyldig, lækker og bla. med spinat.
Vegetar lasagne eller grøntsagslasagne er en super skøn lasagne, der smager himmelsk godt.
Faktisk vil du med denne opskrift overhovedet ikke savne kødet, da grøntsagerne fylder godt, og den er mindst lige så fyldig som en almindelig lasagne med hakket oksekød.
Grøntsagslasagne er naturligvis uden kød, og i stedet består lagene af en fyldig grøntsagssauce, spinat og bechamelsauce.
Og det er simpelthen bare verdens bedste vegetar lasagne, hvis du spørger mig.
Opskriften er beregnet til mindst fire personer. En rest er fremragende i madpakken dagen efter, hvor den blot varmes i mikroovn.
Opskrift på vegetar lasagne
Nem vegetar lasagne (den sunde grøntsagslasagne)
Ingredienser
Grøntsags sauce
- 1 stort rødløg
- 4 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 1 squash - halvdelen
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 gram tomatpasta
- 2 deciliter grøntsagsbouillon - 2 deciliter vand + en terning'
- 1 teskefuld oregano - tørret
- 1 basilikum - lille potte
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Bechamel sauce
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 4 deciliter mælk
- muskatnød - reven
- salt og friskkværnet peber
Spinat sauce
- 200 gram spinat - frisk
- 3 deciliter madlavningsfløde
- Lidt muskatnød - reven
- salt og friskkværnet peber
- lasagneplader
Sådan gør du
- Rødløg og hvidløg hakkes fint. Gulerødder og bladselleri skæres i små tern, og det samme med den halve squash.
- Varm en gryde op ved middel varme, og sauter løg og hvidløg i en god sjat olie. Kom derefter de øvrige grøntsager ved, og sautere et par minutter mere.
- Tilsæt så hakkede tomater, tomatpasta, bouillon, oregano, grofthakkede blade basilikum og lidt engelsk sauce. Smag til med salt og peber, og lad grøntsagssaucen til din vegetar lasagne simre ca. 15 minutter.
- Imens laver du bechamel sauce til din vegetarlasagne ved at smelte to spiseskefulde smør i en lille gryde. Kom så et par spiseskefulde mel ved og pisk det ud. Tilsæt så gradvist mælk indtil den hvide sovs har en passende tykkelse, hvor den hverken er for tynd eller for tyk. Smag til med reven muskatnød, salt og peber, og lad derefter sovsen simre fem minutter.
- Kom en sjat vand på en varm pande, og kom gradvist de friske spinatblade på indtil de er faldet sammen. Hæld madlavningsfløde ved og lad det creme ind. Krydr med reven muskatnød, salt og peber.
- Så skal lasagnen samles i en mindre bradepande eller ildfast fad. Start med et lag grøntsagssauce, så et lag pasta plader. Derefter et lag grøntsagssauce, lidt spinat og så noget bechamelsauce. Ovenpå dette et lag pasta plader og sådan bygger du op indtil du har brugt alle ingredienserne. Jeg plejer at lave en vegetar lasagne med fire pasta plader, men husk ikke at komme alt for meget fyld mellem lagene, da lasagnen også skal hænge nogenlunde sammen efter bagning.
- Slut af med grøntsagssauce, spinat og bechamel sauce, hvorefter din vegetar lasagne bages i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Den færdigbagte vegetar lasagne må meget gerne lige stå og samle sig 10 minutter før du begynder at skære den ud.
Den er også rygende varm, så det er fint lige at vente lidt.
Nyd din grøntsagslasagne sammen med en af disse sunde salater.
Se flere lasagne opskrifter her:
Lasagne med spidskål og hakket oksekød
Karin Petersen
Det er uden tvivl den bedste lasagnen jeg har lavet, nu anden gang, jeg må tilstå at jeg snyder og bruger en købe moneysovs og det smager fantastisk og jeg sparer tid og opvask 😀
Marianne Bentsen
Kan den fryses?
Maria
Den tager 1 time at forberede og ikke 30 min (:
Men den smager fantastisk !!! <3
(spiser normalt kød, og prøver at spise mere grønt :-D, så til en kødfri dag er denne lige i øjet ! )
Kan klart anbefales!
Ea
Smager helt fantastisk, men forberederedelserne to over en time. Meget opvask bagefter, men al umagen værd.
Jeg lavede tre lag med lasagneplader, reducerede mængden af bouillon, for grønsagssovsen var meget flydende. Revet ost ovenpå fuldendte værket. Tak for endnu en strålende opskrift, Holger.
Pia
Virkelig virkelig god lasagne. Tør slet ikke tænke på hvor godt “den svære lasagne” smager 😀