En god opskrift på kålkrebinetter med spidskål. Lækre krebinetter uden kød, og de smager så godt, at du slet ikke savner kød. Nemme at lave.
Kålkrebinetter med spidskål er en sund og vegetarisk udgave af de klassiske krebinetter og karbonader, og de er selvfølgelig helt uden kød.
Men lad dig ikke narre. Kålkrebinetterne smager altså fantastisk godt, og de har en god konsistens og smag. Faktisk vil du slet ikke savne kødet.
Samtidig mætter krebinetterne godt, så du får virkelig en god og kødfri middag, som jeg er sikker på alle kan lide.
Du kan i øvrigt udskifte spidskål med hvidkål, og opskriften er beregnet til fire personer. Se også fremgangsmåde i min video.
Opskrift på kålkrebinetter
Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)
Ingredienser
- 400 gram spidskål - snittes meget fint
- 2 teskefulde salt
- 1 deciliter vand
- 2 løg - rives på rivejern
- 4 æg
- 4 spiseskefulde hvedemel - måske lidt mere
- 4 spiseskefulde rasp
Panering
- 4 spiseskefulde hvedemel
- 2 æg
- rasp
Sådan gør du
- Til kålkrebinetter er det vigtigt, at du snitter 400 gram spidskål så fint som muligt. Så vær omhyggelig, og snit kålen meget fint.
- Kom den snittede spidskål i en skål sammen med 2 teskefulde salt og 1 deciliter vand. Vend det rundt og lad kålen trække i ca. 15 minutter.
- Klem så væden ud af kålen og læg den i en ny skål. Klem så meget væde ud af kålen som muligt.
- Kom 4 æg ved kålen sammen med 4 spiseskefulde hvedemel. Du skal formentlig bruge 6-7 spiseskefulde, men start med fire, og tilsæt efterfølgende mere mel. Kom også 2 løg (revet) og 4 spiseskefulde rasp ved sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
- Vend "farsen" godt sammen, og kom resten af melet ved undervejs. Du skal have en rimelig fast kålfars, som derefter stilles på køl i 15 minutter.
- Form nu kålkrebinetter i passende størrelse. Lav dem ikke for store. Jeg bruger en stor spiseskefuld kålfars til hver krebinet. Se evt. fremgangsmåde i min video.
- I tre dybe tallerkner eller skåle kommes henholdsvis 4 spiseskefulde hvedemel, 2 æg (sammenpiskede) og rasp. Vend først hver spidskålskrebinet i mel, så æg og til sidst i rasp. Lægges til side.
- Varm en pande op og kom en god klat smør og en sjat olie i. Husk rigeligt med fedtstof når du steger dine spidskålskrebinetter. Steg dem ca. 4-5 minutter på hver side, og sænk gerne varmen lidt når du har brunet krebinetterne af.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
De færdigstegte kålkrebinetter serveres straks. Eventuelt sammen med en lækker kålsalat med ananas og gulerødder.
Men krebinetterne er også gode sammen med kartofler og stuvede ærter og gulerødder. Hvis det skal være mere klassisk.
Se flere lækre opskrifter:
Maria Black
Hejsa, det er ikke for at være på tværs, men hvorfor skal vegetarretter have navn efter de retter med kød, der bliver efterlignet? Om det er bøf (selleribøf), frikadeller ( gulerodsfrikadeller) krebinetter og karbonader ( krebinetter med spidskål)?? synes det er så misvisende, både for vegetarer og ikke vegetarer.
inger
Hvor stammer musikken fra der ledsager jeres videoer?
Holger Rørby Madsen
Hej Inger
Det kan du se til sidst i alle videoer, hvor kunstneren er krediteret. Det varierer fra video til video.
Alt det bedste
Holger
Henriette
Hej. Hvis man nu gerne vil spare lidt på fedtstoffet, tror du så at de her kan laves i airfryer eller i ovn?
Lotte Sørensen
Snitter du kålen med kniv, rivejern eller mandolinjern for at få den fintsnittet?
Holger Rørby Madsen
Hej Lotte
Jeg plejer bare at snitte spidskålen så fint som muligt med en kniv 🙂
Alt det bedste
Holger
Stig
Hej.
Generelt gode opskrifter, som gir’
Inspiration til hverdagen, men kunne du ikke skrive lidt om kalorieindholdet i de enkelte retter.
Dejlig dag😃
Holger Rørby Madsen
Hej Stig
Mange tak. Og jo, jeg er ved at lægge næringsindhold på alle opskrifter, så det bliver nu rullet ud løbende. Målet er, at du på alle opskrifter på Madens Verden kan se hvad de indeholder ernæringsmæssigt.
Alt det bedste
Holger