Opskriften på den bedste vegetar kødsovs, der er en italiensk kødsovs uden kød. Hakket oksekød er udskiftet med linser, og det kan du ikke smage.
Vegetar kødsovs er selvfølgelig en lækker sovs uden kød, der serveres sammen med pasta.
Det hakkede oksekød er skiftet ud med røde linser, og du kan stort set ikke smage forskel på den almindelige kødsovs og så denne vegetar kødsovs.
Det lyder selvfølgelig lidt selvmodsigende med en vegetar kødsovs, men det er blot for at forklare hvad det er. Nemlig en pastasauce uden kød.
Man kan købe den specielle plantefars, men jeg synes en vegetar bolognese bliver bedre med disse friske råvarer, som giver en smag som en ægte bolognese.
Der er forskellige typer linser, og jeg har her anvendt røde linser, der skal koges i 20 minutter.
Mens linserne koges i pastasaucen suger de en del væske, og derfor har den færdige vegetar kødsovs den perfekte konsistens.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Her kan du se mere om hvad linser er for noget og hvor sunde de er.
Se flere opskrifter:
Opskrift på vegetar kødsovs
Vegetar kødsovs
Ingredienser
- 1 bundt forårsløg - snittet i tynde skiver
- 1 skalotteløg - hakkes groft
- 4 fed hvidløg - i tynde skiver
- 2 gulerødder - i små tern
- 2 stængler bladselleri - i små tern
- 200 gram røde linser
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 5 deciliter vand
- 2 bouillonterninger - grøntsagsbouillon
- 1 teskefuld oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
- 1 potte persille
- 1 potte basilikum
Pasta
- 500 gram pasta - pastaskruer, spaghetti eller hvad du foretrækker
Sådan gør du
- Forårsløg snittes i tynde skiver, mens skalotteløg hakkes groft. Hvidløgsfed snittes i tynde skiver.
- Varm en stegegryde op ved middel varme, og kom en god sjat olivenolie i. Tilsæt forårsløg, skalotteløg og hvidløg og lad det sautere et minuts tid. Det skal ikke tage farve, derfor ved middel varme.
- Gulerødder og bladselleri skæres i små tern, og kommes i gryden. Sauteres videre et minuts tid eller to.
- Røde linser kommes i en sigte og skylles under den kolde hane. Dryppes af og kommes i gryden med grøntsagerne. Rør rundt.
- Tilsæt så hakkede tomater, tomatpasta, vand, bouillonterninger og oregano.
- Kog op, skru ned for varmen igen. rør rundt og læg låg på. Nu skal din vegetar kødsovs simre i 20 minutter, hvor du rører nogle gange undervejs.
- Smag den vegetariske kødsovs til med salt og friskkværnet peber.
- Hak persille fint og pluk bladene af basilikumsplanten, som derefter vendes i kødsovsen lige inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Vegetar kødsovs serveres selvfølgelig med en pasta, og den passer til alt fra pastaskruer til spaghetti og makaroni.
Du kan også servere et stykke ciabattabrød til.
Se i øvrigt også disse lækre vegetar opskrifter.
Anne Katrine
Kan den fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Anne Katrine
Det kan du tro - sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Lars bjerre
Hvor latterligt: kødsovs uden kød
Naja
Ignorant