Her får du opskriften på verdens bedste kødsovs, der meget gerne må simre nogle timer. Den rigtige italienske kødsovs med rødvin til pasta.
Kødsovs a la Italien. Med denne opskrift får du en fremragende kødsovs god til både børn og voksne, og den lange kogetid giver en helt fantastisk smag, som både børn og voksne kan lide.
Og selvom kogetiden er et par timer, så passer kødsovsen sig selv, og du kan lave andre ting undervejs.
Der er tale om en vaskeægte og langtidskogt kødsovs med det helt klassiske indhold. Blandt andet med rødvin, som giver en god bund i sovsen sammen med de lækre grøntsager.
En god og gedigen grundopskrift på kødsovsen, og den fås ikke bedre. Og du skal ikke være nervøs for alkohol i den færdige sovs, for alkoholen fordamper undervejs.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kødsovs
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød max 8-10 procent fedt
- 1 stort rødløg grofthakket
- 2-3 fed hvidløg hakket fint
- 1 porre snittet i tynde skiver
- 2 stængler bladselleri snittet
- 1 dåse hakkede tomater
- 70 gram tomatpasta
- 1 deciliter rødvin god rødvin giver god sovs!
- 3 deciliter hønse- eller oksefond
- 1 teskefuld paprika
- 0,5 tesle sambal oelek eller anden chili
- 1 teskefulde balsamico
- salt og friskkværnet peber
- oregano
- basilikum
Sådan gør du
- Svits kødet i en smule olie til det er helt brunt. Det er altid vigtigt at brune hakket kød grundigt, fordi stegeskorpen tilfører masser af smag.
- Tilsæt så gradvist grofthakket rødløg, porre, hvidløg og bladselleri.
- Når det er svitset, tilsættes rødvin, tomat, og fond til kødsovsen.
- Tilsæt så de øvrige ingredienser, og lad det simre i et par timer under låg. Rør i kødsovsen med mellemrum. Det giver også en fantastisk duft i køkkenet.
- Servér kødsovsen med en rigtig god pasta. Både spaghetti, skuer og pastapenne kan bruges.
- Hertil hører naturligvis en god, italiensk rødvin. Gerne en solid Ripasso.
Næringsindhold
Tips
Opskriften er til fire personer, men portionen kan sagtens deles og fryses ned.
Har du brug for mere kødsovs, ja så ganger du bare opskriften op. Kogetiden er den samme.
Se også disse opskrifter:
Jeg spiser det da ind imellem, men det er ikke min yndlingsret. Jeg fik det vidst for meget en overgang 😃