• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingekødsovs - lækker opskrift med hakket kylling

Kyllingekødsovs - lækker opskrift med hakket kylling

billederesultat for kyllingekødsovs
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
455
SHARES
FacebookMessenger455PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 1. november 2023

Du kan nemt lave en smagfuld kyllingekødsovs med hakket kylling i stedet for den almindelige omgang hakket oksekød. Min opskrift er med masser af smag!

Her kan du se hvordan du nemt laver en god kyllingekødsovs, der smager af Italien.

Hakket kyllingekød er nemlig glimrende at bruge i stedet for hakket oksekød, som er mere almindeligt i kødsovs. Og det er jo også bedre i klimaregnskabet.

Mange undgår brugen af hakket kyllingekød i en kødsovs, fordi man ikke tror den samme intense smag kan opnås, men det kan man altså sagtens.

Det handler om at tilføre retten masser af smag, og det gør jeg her med blandt andet bladselleri og basilikum, men også en smule eddike eller balsamico plus sukker gør altså underværker.

Jeg hr lavet denne kyllingekødsovs med pastarør, men du kan også bruge pastaskruer eller pastapenne. Eller en helt almindelig spaghetti.

Kødsovs med hakket kyllingekød er nem at lave og er også en god børneret, som ungerne sagtens kan lave alene.

Mængden af grøntsager og spinat kan jo varieres, som du synes.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Hakket kylling med broccolimos
  • Shrek pandekager med kyllingsovs
  • Hakket kyllingekød med mos i fad
  • Ellas kødsovs

Opskrift på nem kyllingekødsovs

billederesultat for kyllingekødsovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kyllingekødsovs - nemt og hurtigt

4.84 fra 18 stemmer
Du kan nemt lave en smagfuld kyllingekødsovs med hakket kylling i stedet for den almindelige omgang hakket oksekød. Min opskrift er med masser af smag!
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 571
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g hakket kylling
  • 1 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 stængler bladselleri
  • 4 gulerødder
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse vand
  • 1 bouillonterning
  • 140 g tomatpasta
  • 2 spsk eddike - eller balsamico
  • 1 tsk sukker
  • 150 g spinat - frisk
  • 1 håndfuld basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g pasta - her er der anvendt pastarør

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at klargøre grøntsagerne. Rødløg hakkes fint og hvidløgsfed skæres i tynde skiver. Bladselleri og gulerødder snittes i mindre tern, men jeg kan godt lide der er lidt bid i grøntsagerne, så lav ikke ternene alt for små.
  2. Varm en stor pande eller en gryde op, og kom en god sjat olie i. Brun nu det hakkede kyllingekød godt.
  3. Kom grønstagerne ved og lad det svitse et par minutter mere.
  4. Tilsæt så hakkede tomater, fyld dåsen med vand igen og hæld ved, og tilsæt også en smuldret bouillonterning plus tomatpasta. Dertil lidt eddike eller balsamico og en smule sukker. Det giver en god bund i kyllingekødsovsen.
  5. Lad nu din kyllingekødsovs simre under låg i mindst 30 minutter, og en time gør den kun endnu bedre.
  6. Kog pastaen som anvist på pakken. Koges i letsaltet vand, men pastaen må gerne have lidt bid, da den skal varmes sammen med kødsovsen.
  7. Tag låget af panden/gryden, og vend de friske spinatblade ved så de netop falder sammen.
  8. Kom derefter den kogte pasta ved, og tilsæt også gerne lidt af kogevandet, så kyllingekødsovsen får den helt rigtige konsistens.
  9. Til sidst vendes en stor håndfuld friske basilikumsblade i, og hele retten smages godt til med salt og peber. Spar ikke på peberet, da det giver pastaretten den helt rigtige smag.

Næringsindhold

Kalorier: 571kcalKulhydrater: 78gProtein: 38gFedt: 13gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 181mgNatrium: 1373mgKalium: 1915mgKostfibre: 6gSukker: 12gVitamin A: 14549IUVitamin C: 35mgCalcium: 149mgJern: 8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kyllingekødsovs med pasta serveres straks som den er.

Du kan med fordel byde på et stykke italiensk brød til.

Hvis du hellere vil lave en klassisk kødsovs, så kan jeg også anbefale den her opskrift på verdens bedste italienske kødsovs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke

    juni 25, 2025 at 7:47 pm

    Lavede retten i går med halv kalv halv gris, og kom IKKE pasta i, men serverede den til. Syntes, der var for meget væde.

    I dag forbedrede vi retten ved at
    - hælde lidt væde fra
    - tilføje fløde og en smule jævning
    - dryssede med parmesanflager og saltede peanuts.

    Det blev en helt andet ret. Den smagte forrygende og kunne faktisk bruges til hyggemiddag med vennerne.

    Svar
  2. Mai-Britt Cooper

    februar 20, 2025 at 7:55 pm

    Jeg brugte lidt Jyllinge fond og spaghetti
    Kan det fryses?
    PfT
    Mai-Btitt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 20, 2025 at 10:15 pm

      Hej Mai-Britt
      Tak og det lyder godt. Ja, du kan sagtens fryse kyllingekødsovsen ned 🙂
      BH Holger

      Svar
  3. Dorte Silleborg

    november 02, 2023 at 6:14 pm

    Super lækker, nem opskrift. Brugte salccicia pølse i stedet for kylling. Det blev den ikke ringere af. Absolut en gemme-opskrift.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required