Du kan nemt lave en smagfuld kyllingekødsovs med hakket kylling i stedet for den almindelige omgang hakket oksekød. Min opskrift er med masser sf smag!
Her kan du se hvordan du nemt laver en god kyllingekødsovs, der smager af Italien.
Hakket kyllingekød er nemlig glimrende at bruge i en kødsovs i stedet for den normale hakkede oksekød. Og det er jo også bedre i klimaregnskabet.
Mange undgår brugen af hakket kyllingekød i en kødsovs, fordi man ikke tror den samme intense smag kan opnås, men det kan man altså sagtens.
Det handler om at tilføre retten masser af smag, og det gør jeg her med blandt andet bladselleri og basilikum, men også en smule eddike eller balsamico plus sukker gør altså underværker.
Jeg hr lavet denne kyllingekødsovs med pastarør, men du kan også bruge pastaskruer eller pastapenne. Eller en helt almindelig spaghetti.
Kødsovs med hakket kyllingekød er nem at lave, og er også en god børneret, som ungerne sagtens kan lave alene.
Mængden af grøntsager og spinat kan jo varieres som du synes.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også min opskrift på pasta med klassisk kødsovs.
Opskrift på kyllingekødsovs
Ingredienser
- 500 gram hakket kylling
- 1 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 3 stængler bladselleri
- 4 gulerødder
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse vand
- 1 bouillonterning
- 140 gram tomatpasta
- 2 spiseskefulde eddike eller balsamico
- 1 teskefuld sukker
- 150 gram spinat frisk
- 1 potte basilikum
- salt og friskkværnet peber
- 400 gram pasta her er der anvendt pastarør
Sådan gør du
- Start med at klargøre grøntsagerne. Rødløg hakkes fint og hvidløgsfed skæres i tynde skiver. Bladselleri og gulerødder snittes i mindre tern, men jeg kan godt lide der er lidt bid i grøntsagerne, så lav ikke ternene alt for små.
- Varm en stor pande eller en gryde op, og kom en god sjat olie i. Brun nu det hakkede kyllingekød godt.
- Kom grønstagerne ved og lad det svitse et par minutter mere.
- Tilsæt så hakkede tomater, fyld dåsen med vand igen og hæld ved, og tilsæt også en smuldret bouillonterning plus tomatpasta. Dertil lidt eddike eller balsamico og en smule sukker. Det giver en god bund i kyllingekødsovsen.
- Lad nu din kyllingekødsovs simre under låg i mindst 30 minutter, og en time gør den kun endnu bedre.
- Kog pastaen som anvist på pakken. Koges i letsaltet vand, men pastaen må gerne have lidt bid, da den skal varmes sammen med kødsovsen.
- Tag låget af panden/gryden, og vend de friske spinatblade ved så de netop falder sammen.
- Kom derefter den kogte pasta ved, og tilsæt også gerne lidt af kogevandet, så kyllingekødsovsen får den helt rigtige konsistens.
- Til sidst vendes en stor håndfuld friske basilikumsblade i, og hele retten smages godt til med salt og peber. Spar ikke på peberet, da det giver pastaretten den helt rigtige smag.
Næringsindhold
Tips
Kyllingekødsovs med pasta serveres straks som den er.
Du kan med fordel byde på et stykke italiensk brød til.
Se også min opskrift på verdens bedste italienske kødsovs.